Aaii jongens, dit is mijn laatste peuterpraatjes. Ze is bijna kleuterrr! Op de valreep heb ik voor jullie nog de grappigste uitspraken verzameld van dochterlief. We zitten namelijk niet alleen in de praatfase, maar ook in de napraatfase fase. En dat is te lollig om jezelf terug te horen.

De napraat fase

Een behulpzame kreet van boven

Als ik babyboy aan het voeden ben na het eten, brengt mijn man peutergirl naar bed. Baby’s kunnen nogal hard huilen als ze het verschonen te lang vinden duren en blijkbaar gebeurt dat vaak. Blijkbaar riep manlief ook vaak “Gaat het mama?”. En nu roept -naja schreeuwt – peutergirl dat telkens. Precies op die toon, haha. “Gáát het mama?!”

Schiet eens op joh!

‘S ochtends schiet mijn vent – die ik vaak mopje noem – nooit op 😉 Tegenwoordig roept onze papegaai hem ook als het haar te lang duurt: “mopjeeeehh!”

Tijdens de wormenzoektocht..

Tijdens onze wormen zoektocht & wormenbak DIY mompel ik in mijzelf: “waar zijn jullie nou schooiers…”. Begint peutergirl te zingen: “drie kleine schooiers die zwommen naar de zee.. moeder zei…”

“Mama. je. hoeft. niet. te. huilen.”

Ook iets met zingen en voor de mensen die het nummer van “Je Broer” ook hebben gehoord op slam fm… Mijn kids zijn volop fan van dit nummer 😡

Doe niet zo pussy 😉

Ik kwam net thuis van werk en ging even languit liggen op de bank. “Mama ben je moe? Ga je nep slapen? Hier heb je een dekentje. En dan niet meer miepen hè, mama”

Haha okeeee dan! Heb jij ook zo’n papegaai in huis?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

 1. Hahah, heerlijk!

  Mijn dochter kan mijn man ook heel schattig ‘boefje’ noemen, ondat ik hem regelmatig zo noem. Of bij zijn naam. ????

  Een echte papegaai ook hier! Machtig vind ik dat peuterpraat! Eigenlijk zou ik alles ook op moeten schrijven. Is toch hilarisch om later nog een keer terug te kunnen lezen.
  …José schreef als laatst…Ik dacht echt te gaan tandemvoedenMy Profile

 2. Hahaha dit zijn leuke dingen!
  -Mama je hoeft niet te huilen komt ook hier dagelijks voorbij uit de jongster haar monnd????
  -Ik wil drinken, dat was geen vraag he mam! Blijkbaar zeg ik dus vaak wil je je pymama aandoen, wil je je tas pakken, wil je je tanden gaan poetsen etc Gemiddeld antwoord; NEE..waarop ik lichtelijk gefrustreerd reageer dat het geen vraag was, en nu opschieten!
  -Dat papa wakker maken deed ik vroeger heel rustig en liefdevol tegenwoordig met 2 kids is t; SCHAT wakker worden. Eruit! Tijdnood!! De jongste vind het erg leuk dit in het weekend na te spelen.
  Schreeuwend onderaan de trap blert ze ‘PAPPPPP SCHATTT WAKKER WORDEN JE MOET WERKEN’ schatje laat papa maar even het is weekend. ‘OH PAP LAAT MAAR HET IS WEEKEND MAAR JE MOET SOWIESO WAKKER WORDEN DUS DOE TOCH MAAR WEL’ ????????????
  Ik heb een schriftje waarin in al die dingem opschrijf. Zo leuk om terug te lezen????

  • Hahahaha!! Bedankt voor het delen geweldig. Vooral die pap laat maar, maar doe toch maar wel. Fijnnnn :p ghehe

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.