Eerder deze week gaf ik je tips om aan leuke tweedehands peuterboeken te komen. Ook liet ik je onze 15 favoriete tweedehands peuterboeken zien. Vandaag deel ik 5 titels die op onze peuterboeken wishlist staan.

Peuterboeken wishlist

1. Zaza’s baby broertje (Lucy Cousins)

Natuurlijk staat Zaza’s baby broertje op onze peuterboeken wishlist. Binnenkort krijgen we dus zelf gezinsuitbreiding. En dit boekje is superleuk om voor te lezen aan onze dochter ter voorbereiding, zodat zij zich alvast kan inleven in het krijgen van een broertje 😉

Peuterbaby Za-za krijgt een baby-broertje. En zoals dat nu eenmaal gaat, het is heel erg wennen. De ouders hebben het in het begin te druk met de nieuwe baby, zodat aandacht en knuffelen voor Za-za er nogal eens bij inschiet. Za-za komt erachter dat spelen met de baby ook leuk kan zijn.

wishlist peuterboeken

2. Draak Dries (Julia Donaldson)

Op dit momenten zit peuter in de drakenfase. “Mama, ik blaas vuur”. En over een paar maandjes begint het wennen op de basisschool. Dit boek over Draak Dries op school, is hiervoor een perfect passend boek (deel twee is ook erg leuk: Draak Dries en de vliegende dokters)

Dries is een draakje. Hij zit op de drakenschool, waar hij leert hoe hij een grote, gevaarlijke, vliegende, vuurspuwende draak kan worden. Dat gaat hem nog niet al te best af, maar gelukkig krijgt hij hulp van een stoere meid, die hem, als het misgaat met vliegen of vuur spuwen, verzorgt met verbandjes, pilletjes en pleisters.

draakdries

3. De kleur van emoties (Anna Llenas)

Onze temperamentvolle dame ervaart al een hoop emotie 😉 Het is ook lastig, een peutertje te zijn. Dit pop-up boekje “De kleur van emoties” lijkt mij erg leuk om het over emoties te hebben.

Kleurenmonster oogt kleurrijk, maar eigenlijk is hij erg onzeker. Een meisje legt hem uit dat hij een ‘rommeltje heeft gemaakt van zijn emoties’ en adviseert hem om de emoties te ordenen door ze elk in een eigen potje te stoppen. Kunstzinnig en verrassend pop-upboek om te leren omgaan met de eigen emoties: verdriet (uitgebeeld in blauwe tinten), boosheid (rood), angst (zwart), vreugde (geel) en kalmte (groen).

kleurvanemoties

4. Mila’s onderwaterwereld (Rory Blokzeil)

Collega blogger Rory (van 40envoorheteerstmoeder), blijkt ook kinderboekenschrijfster. Super leuk! Het verhaal van Mila’s onderwaterwereld spreekt mij aan omdat onze dochter ook dol is op in bad gaan en een heerlijke fantasie heeft. 

Als kleine Mila in bad gaat, komt haar fantasie naar boven. Het kasteel van schuim komt tot leven. Meneertje Hoppiepap, zijn vriendjes de Bolbuikeendjes en Mila gaan samen op avontuur. Het boekje heeft zachte tekeningen en een verhaaltje in rijm.

milas-onderwaterwereld

5. Ik had je nog zoveel willen zeggen (Martine Van Nieuwenhuyzen)

Ik had je nog zoveel willen zeggen is een boekje met als thema de dood, wil ik ook graag hebben in mijn collectie en vandaar dat je deze ook terug vindt op onze peuterboeken wishlist. Het is toch een onderwerp dat bij het leven hoort. Al zal het niet een standaard “voor het slapengaan” boekje worden.

Das en Maatje zijn de beste vrienden. Ze doen alles samen: samen spelen, eten, praten en nog veel meer. En dan opeens is Maatje Dood. Zonder Maatje voelt Das zich heel alleen. Dus gaat hij op zoek naar Maatje. Omdat hij hem mist. En omdat hij Maatje nog zoveel had willen zeggen.

nogzoveelwillenzeggen

Welke kinderboek spreekt jou aan en met welke thema’s zijn jullie bezig? Ken jij één van deze boeken al, zou jij ze ook aanraden? En welke peuterboeken staan echt bovenaan jullie wensenlijst? Ik ben benieuwd naar je mening, klets mee in de reacties!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.