Ben jij ook zo gek op lezen en heb je voor je peuter(s) inmiddels een kleinschalige bibliotheek opgebouwd? Dan ken je vast mijn “probleem”. Veel te veel boeken en je vindt het vast zonde om nog meer te kopen. Maar nieuwe kinderboeken blijven kriebelen… Hoe kun je jullie kinderboekenstash op een goedkope manier regelmatig verfrissen? Een coole duurzame optie is om een clubje op te zetten voor peuter boeken ruilen! 

Lees ook: “Hoe kom je aan leuke tweedehands peuterboeken?

Hoe kun je makkelijk peuter boeken ruilen?

1. Start een clubje met moeders uit de buurt of van het schoolplein

Spreek met wat andere moeders af dat jullie bijvoorbeeld 1x per maand een peuterboekje mee nemen om te ruilen of door te geven. 

2. Ronsel wat online mama’s 

Zelf had ik nog weinig moeders met kids van mijn leeftijd in de buurt. Wél kende ik veel mamabloggers. Met een groepje van 6 moeders stuurde wij elk kwartaal een boekje door naar elkaar. Dit kost je dan alleen de verzendkosten. Het voelde elke keer als een cadeautje als we een nieuw boek ontvingen, erg leuk!

3. Zoek kinderzwerfboeken en laat ze daarna weer slingeren

Via Kinderzwerfboek kun je kijken op welke plekken je bij jou aan de buurt gratis peuterboeken kunt pakken. Je leest ze, en daarna laat je ze weer vrolijk zwerven!

Ook leuk: “Gênante voorleesmomenten, boek successen en de fails (kinderboeken tag)

Peuter boeken ruilen of liever via de bieb of online

Natuurlijk kun je daarnaast óók terecht bij de bieb voor leuke kinderboeken of zoek via bol leuke nieuwe én tweedehands titels!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

    • Lori Reply

      ja, ik vind het ook jammer! Hopelijk wordt het groots en dan kunnen we België apart doen. Of woon je toevallig vlakbij de grens met kennissen in NL? Dat kan ook nog.

  1. Onze collectie boekjes kan ik inmiddels dromen, dus ik doe graag mee 🙂 Ik heb je een mailtje gestuurd!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.