Via FutureMe kun je een persoonlijke brief naar jezelf sturen (e-mail eigenlijk) in de toekomst. Een leuk idee, welke ik heb opgenomen in de 101-doelen challenge. Hierbij mijn brief.

Mijn persoonlijke brief naar jezelf

Betreft: brief naar de toekomstige ik

Beste mijzelf,

Hier spreekt je schaduw uit het verleden. Wist je nog? Je schreef op je blog Mama’s Jungle en deed mee aan Project Zero door 101 doelen op te stellen. En één daarvan was: “Schrijf een brief naar jezelf over 10 jaar, over waar jij hoopt te staan in het leven”. Nou daar komt ‘ie hoor… jij, met je grote mond.

Momenteel word ik gillend gek van een grens opzoekende dreumes in de uitprobeerfase. Ik verkondig dan ook luid en duidelijk een “voor mij nog geen volgende hoor!” op de welbekende vraag. Toch hoop ik dat ik over 10 jaar nog één of twee kindjes heb, met mijn lieve man natuurlijk. Hoe heb je ze genoemd? Heb je de naam “Vlinder” kunnen doorduwen? Vast niet..

Een gelukkig gezinnetje, hoop ik, in het liefst hetzelfde rijtjes huis. Leeft ons hondje nog? Of is zij oud, kreupel en incontinent? Weet je nog die killerscheten?! Zo leuk, met de visite altijd… En hoe staat het met ons bouwvalhuis? Of heeft manlief je kunnen overhalen nog eens te verhuizen? Of is het huidige huis inmiddels onherkenbaar verbouwd? Vast al 1000 keer. Ook al word je crazy van al het geklus, je laat je vent wel hè! Het is tenslotte zijn hobby. Geven, gunnen & vrijlaten, is the key. Vergeet je dat niet.

Toekomstige ik, heb je dit jaar op 11 juni wel knallend jullie 14e huwelijksjaar ingeluid? Want dat hoop ik ook, dat je nooit je spontane, impulsieve, vrolijke en het-leven-is-een-feest karakter verliest. Wel een beetje? Zoek dan als de wiedeweer het kind in jezelf en spring uit de band! NU!

Hoe is het met de wereld? Zijn de mensen al met hun kop uit hun telefoon gekropen, of is het nog veel erger? En hoe staat het met jou, doe je daar aan mee? Durf je nog steeds anders te denken, te zeggen en te doen?

Hebben homo’s al dezelfde rechten? Zijn de oorlogen al voorbij? Hebben de mensen in Afrika al eten? Is de wereld nog steeds mooi, en groen? Of is de mensheid vol gedrogeerd met bullshit medicijnen? Hoe is het met de zorg? Zorgen kinderen weer voor hun ouders of zitten de verzorgingstehuizen bommetje vol? Durven mensen al hunzelf te zijn? Anders? Wat is het modebeeld? What about seks, drugs & rock en roll?

Je kleine dame is nu 11 jaar. Bijna de basisschool tijd doorlopen. Weet jij nog je eigen verandering? Van het kleine, gepeste meisje. Bloedverlegen en onzeker. Naar een (extreem) grens opzoekende puber. Veel te jong roken, uitgaan etc. Maar weet je ook nog hoe leuk die periode was? Alles wat je hebt meegemaakt met jezelf, dat maakt je tenslotte tot je eigen “ik”. Hoe voeden jullie de kleine meid nu op, hoe is ze? Heeft ze veel vriendinnen? Vind ze school leuk? Gaat alles goed?

Nogmaals; verlies nooit het plezier in het leven, en zo ja…….. je weet het hè, JIJ bent de enige die je eigen leven kunt sturen. Doe dat dan ook.

Veel kusjes mwah mwah mwah van jezelf op jezelf ADIOS.

> DZP; doel 12 <<

Wat zul je later denken bij die persoonlijke brief naar jezelf?

Ik ben benieuwd hoe ik hier later op terug kijk. En natuurlijk of mijn dingen uitkomen of dat het leven heel anders loopt. Wie weet is mijn blog nog steeds online en dan kijken we samen terug 😉

Heb jij wel eens een persoonlijke brief naar jezelf geschreven? Is dat ook met zo’n toekomst ding of meer via een dagboek?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.