Het aantal reizigers dat gebruik maakt van vliegvelden in Nederland blijft stijgen, en daarmee groeit ook de behoefte aan parkeergelegenheid. Parkeren bij het vliegveld kan alleen wel een uitdaging zijn vanwege de beperkte ruimte en de hoge kosten die ermee gepaard kunnen gaan. In dit artikel zullen we de verschillende opties voor parkeren op vliegvelden in Nederland met je bespreken.

Ook leuk: Staan deze toffe kinderboeken over reizen en voertuigen al op je wishlist?

Parkeren bij het vliegveld

Lang parkeren

Lang parkeren is een veelgebruikte optie voor reizigers die voor langere tijd weg zijn. Vliegvelden hebben doorgaans speciale parkeerterreinen voor lang parkeren, die iets verder van de terminal liggen. Deze terreinen zijn over het algemeen goedkoper dan parkeren op korte termijn, waardoor maar vereisen vaak een shuttlebus of een wandeling naar de terminal. Door goed de verschillende parkeer opties te vergelijken met elkaar, kun je goedkoop parkeren schiphol.  

Kort parkeren

Kort parkeren is ideaal voor passagiers die iemand willen wegbrengen of ophalen op het vliegveld. Vliegvelden bieden doorgaans parkeerterreinen aan die zich dicht bij de terminal bevinden, zodat passagiers snel en gemakkelijk toegang hebben tot de vertrek- en aankomsthallen. Kort parkeren is echter duurder dan lang parkeren en kan vaak alleen voor een beperkte tijd gebruikt worden.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Shuttle services

Verschillende bedrijven bieden shuttle services aan die reizigers vanaf een externe parkeerplaats naar de terminal brengen. Deze services kunnen een goedkoper alternatief zijn voor parkeren op het vliegveld zelf. Het enige nadeel is dat de reiziger afhankelijk is van de shuttlebus om op tijd op de luchthaven te zijn.

Valet parking

Valet parking is een luxe optie waarbij een chauffeur het voertuig van de reiziger overneemt bij de terminal en het parkeert op een beveiligde locatie. Bij terugkomst wordt het voertuig weer bij de terminal afgeleverd. Valet parking is handig en tijdbesparend, maar kan duurder zijn dan andere parkeermogelijkheden.

Prijsverschillen en reserveringen 

De prijzen voor parkeren op vliegvelden kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie en de duur van het parkeren. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes zoals vakanties, om zeker te zijn van de beschikbaarheid om bijvoorbeeld te parkeren vliegveld eindhoven en om eventueel te kunnen profiteren van kortingsacties.

Daarnaast bieden sommige vliegvelden kortingen en speciale tarieven voor reizigers die hun parkeerplaats van tevoren reserveren. Door de tarieven te vergelijken en te reserveren, kunnen reizigers geld besparen en zeker zijn van een parkeerplaats bij aankomst.

Bron header: Pexels

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.