Een van de meest huiselijke en simpele dingetjes om te doen met mijn kids in de keuken is: pannenkoeken bakken! En hoe leuk is het dan om er daarna een pannenkoeken kindertraktatie voor school van te maken. Ik zet een paar leuke tips en ideetjes op een rij voor een lekkere én gezonde kindertraktatie van – jawel, pannenkoeken!

Nog meer ideetjes: “Een kindertraktatie kan ook duurzaam en gezond! (10 voorbeelden)”

Voorbereiding pannenkoeken kindertraktatie

Ik vind het zelf gemakkelijk om alles alvast klaar te zetten en dan de kindjes op te trommelen naar de keuken. Die van 6 kan wel helpen met alles pakken, afwegen en afmeten. Maar met die van 3 er doorheen banjerend, wordt het al gauw één grote rotzooi.

Wat zet ik klaar om de pannenkoeken te bakken?

  • 250 gram bloem (speltbloem, bio tarwebloem etc.)
  • 2 grote (bio) eieren
  • 500 ml melk (amandelmelk, kokosmelk, sojamelk, havermelk)
  • snufje zout
  • Boter om de pannenkoeken in te bakken (kokosvet, olijfolie)

Bereiding pannenkoeken kindertaktatie

Hoe kun je pannenkoekenbeslag maken? Doe de bloem, eieren, zout en de helft van de melk in een kom. Mix dit vervolgens tot een glad beslag met een garde of mixer. Mix daarna de andere helft van de melk er doorheen. Laat het beslag 30 minuten rusten, daarna kun je pannenkoeken bakken. Als er in de pannenkoek belletjes ontstaan en het beslag oogt droog, dan is het tijd om de pannenkoek om te draaien.

Vervolgens kun je de pannenkoek oprollen en in stukjes snijden om er vervolgens spiezen van te maken voor je pannenkoeken kindertraktatie. Wissel af met fruit zoals aardbei, meloen, kiwi, mango etc. Je kunt de pannenkoek een beetje met suiker bestrooien (of gezonder: kokos snippers).

Extra: leuke variaties

  1. Als variantie voor de pannenkoeken traktatie “prikkers” kun je ook poffertjes maken., zeker als je een poffertjesmaker of siliconen poffertjesvorm voor in de pan hebt. Poffertjes kun je namelijk heel gemakkelijk aan een prikker doen.
  2. Je kunt ook een kleine hartjesvorm gebruiken voor in de pan en daar de pannenkoeken in bakken voor op de prikkers. Of gebruik siliconen hartjes bakvormen voor in de oven voor mooie figuurtjes.
  3. Voor de verandering kun je ook zwarte chocolade pannenkoeken traktatie prikkers maken. Gebruik dan 3 eetlepels cacao poeder, en wat extra zoetigheid. In plaats van een zakje vanille suiker, kun je ook 1-2 eetlepels bio rietsuiker of kokosbloesemsuiker gebruiken. Let op dat je deze pannenkoeken niet te lang bakt, want dan wordt de cacao bitter.

En als alles even anders loopt..

Tja, en als trakteren er om wat voor reden even niet in zit (wat een toestand allemaal hè….) dan is het altijd nog een leuk en leerzaam ideetje met de kids. Uitbesteden kan ook.. Ik houd me aanbevolen voor een verrassingsontbijtje in bed 😉

Eetsmakelijk!

Afbeeldingen: Pinterest, Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.