“Rapley eten met de handjes” is een eetmethode waarbij kindjes vanaf 6 maanden direct stukjes eten krijgen en geen prakjes of potjes. Deze methode spreekt mij erg aan, nadat ik er veel over gelezen heb. Het kindje eet gevarieerd en met de ‘pot’ mee. Prakjes en potjes sla je over. Het klinkt mij gezond in de oren én het zelf doen spreekt me aan. In dit artikel vat ik alles even samen, zodat je precies weet waar je de Rapley info kunt vinden.

Wanneer start je met Rapley eten met de handjes?

Na 4 maanden kan ik haast niet wachten en terwijl de verse pureetjes in de vriezer liggen, lees ik over de Rapley methode. Van fles- of borstvoeden naar eten in stukjes is best een dingetje. Toch nog even wachten dus. Na 6 maanden kan onze dame in de kinderstoel bij ons aan tafel zitten. Het moment om te starten en ik zet onze Rapley eetgewoontes en beginnerstips voor je op een rijtje.

Voorbeeld eetdagboekje en recepten inspiratie

Na een paar maanden Rapley, laat ik als voorbeeld een dagje zien in eetfoto’s, bij 9 maanden oud. Het grappig is, dat dit een maandje later dus weer heel anders is. Ook met 10 maanden oud, laat ik onze dag in eten zien met foto’s. Qua avondeten hoef je echt niet moeilijk te doen, neem bijvoorbeeld deze leuke Rapley avondeet ideetjes.

Is het allemaal superduper geweldig aan te raden?

Nou, op een korstjesstrijd zo nu en dan zeker wel! De methode moet je wel liggen, dat voorop gesteld. Maar je rolt er wel in hoor, het is vooral een kwestie van loslaten 😉 Lees verder hoe Rapley methode precies werkt én ik schrijf in een blog hoe we terugkijken op de Rapley methode en welke voordelen we hebben ervaren.

Kortom, het is voor ons absoluut een top eetmethode geweest, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Kies wat voor jullie zelf werkt, da’s het allerbelangrijkste.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Ik hoor/lees steeds meer over deze methode, 6 jaar geleden (toen ik was bevallen) had ik hier nog nooit van gehoord x

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.