Ohh ik ben zó allergisch voor rommel. Ik kan er niks aan doen. Het móet opgeruimd en het móet schoon. Het ís het alleen niet altijd. Kastjes zijn nooit opgeruimd genoeg en ook nooit goed genoeg ingedeeld en daar gá ik weer (met name een aantal dagen vóór een bepaalde periode); opruimen, sorteren, soppen en ruimen. Oeff.. opruimwoede. Maar wel met mooi resultaat 😉

Tja perfectionist hè.. Lees ook: “Als je mij echt zou kennen” & “De stevige schil van mijn burn-out doorbreken”

Ik heb als perfectionist last van opruimwoede

We zitten nu ruim een jaar in ons nieuwe huis en beetje bij beetje vindt alles zijn plek. We zijn groter gaan wonen en ik wist niet dat dat automatisch betekent dat je ook ineens veel meer spullen gaat hamsteren. Die hamsters slinger ik trouwens a la directa het raam uit, sorry voor de dierenvrienden (is natuurlijk spreekwoordelijk hè, beste vrienden) want ik-wil-orde-en-netheid! Ik zou ook nooit kunnen eindigen als een verzamelaar zoals we wel eens zien in bepaalde TV-programma’s. Of ik moet heel, héél ziek en dement worden. Ik hoop het niet overigens.

Handig voor je opruimwoede: opruimboxen voor een mooie prijs

Maar wel met lekker resultaat 😉

Opruimwoede, een vervelende aandoening maar wel met heerlijke resultaten. Zo heb ik lekker de zolder aangepakt en daarmee klusje #53 van mijn 101-doelenproject geklaard. Hoppa, het kan maar gedaan zijn. Nu nog die spaarpot vullen, want de teller staat nog steeds op 0 en zo kunnen we niet op vakantie, haha. Misschien de zolder nog verder uitdunnen en alle zooi op marktplaats knallen………….? 😉

Ook leuk: “Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden?”

Geef jij toe aan je opruimwoede of wacht je rustig in een hoekje tot het weer voorbij gaat?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Heerlijk! Ik ben ook zo’n opruimmiep. Vooral nu ik zwanger ben wil ik alles netjes en geordend hebben voor als de baby er is. Voor mijn gevoel kom ik dan niet meer toe aan opruimen hahaha. Ik heb ook allemaal van die doorzichtige dozen op zolder met alle zooi er (gesorteerd) in!
    …Manon schreef als laatst…Favoriete Dreumes VerzorgingsproductenMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.