Het leuke van een camper is dat je al rondreizend op avontuur gaat. Zo kom je op plekken midden in de natuur, spot je niet-toeristische plekjes of kun je juist onderweg meerdere bezienswaardigheden achter elkaar plannen. Ben jij ook een doener op vakantie, maar wil je liever de gemakken van een huisje? Dat… kan ik me soms best voorstellen ????! Hoe zou ik het reis avontuur vanuit een vakantiehuis aanpakken?

Het toffe boshuis op het plaatje is in Clausthal-Zellerfeld, Duitsland (Huiscode: DAN705) via NOVASOL.

Op avontuur vanuit een vakantiehuis; basic is eigenlijk al luxe

Het grootste voordeel van een vakantiehuis ten opzichte van een camperreis is dat je niet elke avond op zoek hoeft te gaan naar een “veilige” slaapplek. Zeker voor kinderen is het fijn, als zij ’s ochtends en ’s avonds een bekend plekje hebben, ter compensatie van de avontuurlijke (maar indrukwekkende) uitstapjes. Dat je onbeperkt water kunt gebruiken, een warme douche én beschikking hebt tot wc dat niet “vol” raakt.. zie ik nu als volledige luxe. Maar misschien dat jij dat hebt met een sauna of privé zwembad in je vakantiehuis? ????

Juist “gewone” landen, dichtbij zoals Duitsland, laten je verrassen

Voor een avontuurlijke vakantie hoef je écht niet ver weg. Ik bedoel, kijk eens naar de landen vlakbij Nederland. Misschien ben je heus eens in Duitsland geweest, maar heb je het echt ervaren? Wat deze camperreis mij geleerd heeft, is dat je prima gewoon naar een plek kunt gaan (ookal staat het niet in de top 10 reistips, ofzo). De ervaringen, verwondering, verbazing of geluksmomentjes dienen zich vaak voor, wanneer jij je plannen loslaat. En het is prima dat je pas op het moment dáár, gaat bekijken wat er in de omgeving te doen is. Door het juist niet van te voren uit te zoeken, creëer je ruimte en daarmee vrijheid. En laat dat nu precies de onderliggende “wens” zijn van onze vakantievibe. Toch? Laat het los……… laat het gaaann…. (bedankt tot zover, Elsa)

Ook interessant: “Met de auto door Europa? Check of je een Duitse milieusticker nodig hebt.”

Hoe zoek, vind of plan je de avontuurlijke uitstapjes?

En nu we het toch over Duitsland hebben; dit is dus echt voor mij persoonlijk, één groot vraagteken. Niemand heeft mij ooit enthousiast gemaakt voor dit land. Dus ik ben nooit gegaan. Jammer hè? Het waardevolle van mijn nieuwe “visie”, is dat ik daarom nu júist wil gaan. Qua onze camperreis, gaan wij na de balkanlanden, de komende zomermaanden richting Scandinavië. Maar voordat we daar zijn, laten we ons verrassen door het (voor ons) onbekende Duitsland.

avontuur vanuit een vakantiehuis

Omgeving Harz via NOVASOL, zo mooi!

Een vakantiehuis in Harz (Duitsland)

En neem bijvoorbeeld de omgeving Harz, Duitsland. Een bergachtig gebied, dat zowel per camper als op avontuur vanuit een vakantiehuis, prima te doen is. Hoe zou ik zorgen voor een superleuke vakantie, als we bijvoorbeeld in een vakantiehuis in Harz, Duitsland zitten?

Zoek op NOVASOL voor vakantiehuizen 

Op de website van NOVASOL kun je enorm veel vakantiehuizen bekijken zoals een appartement, chalet of villa. Via de huiszoeker kun handig je vakantiewensen aangeven zoals kwaliteit, type huis en of je bijvoorbeeld een hond meeneemt op vakantie. Je krijgt vervolgens allerlei vakantiehuizen, bijvoorbeeld in Noord Europa en dat is wel zo leuk om je te laten verrassing door de omgeving.

Maar andersom kan ook. Zo zoek ik op omgeving Harz en vind wel 150 huizen, waarvan meer dan 80 ook onze hond welkom heten. Wat daarnaast superhandig is, is dat je tijdens het zoeken, tegelijkertijd op de kaart kunt neuzen. Zo zie ik een huisje bij een meer, ik klik hem aan en je hebt meteen een match, haha.

Tips voor een superleuke vakantie

  • Laat los, plan niet teveel;
  • Zoek een vakantiehuis, waar je een fijn gevoel bij hebt;
  • Staar je niet dood op alle faciliteiten, to-do’s in de omgeving of luxe. Laat je verrassen en
  • Bekijk eventueel wel in de omgeving via Google Maps wat er te doen is of zoek via blogs. Maarrrrr, hou het allemaal optioneel en bekijk daar gewoon lekker waar je pet naar wijst.

TIP: Via Google Maps kun je heel gemakkelijk navigeren naar een omgeving en dan klik je op “Buurt verkennen”. Daarna klik je op bijvoorbeeld “Attracties” of “Parken”. Je vindt dan alle highlights in de buurt. Zo vinden wij de leuke dingetjes om te doen in de regio tijdens onze camperreis.

  • Op het moment daar: ga gewoon wat rondlopen, wandelen, fietsen of rijden zonder doel; wedden dat je iets leuks tegen komt. Wie weet tref je wel een onbekende hotspot in plaats van zo’n afgelikte toeristentrekpleister ???? en
  • Ben je eenmaal op een toffe plaats zoals omgeving Harz in Duitsland, maar heb je vooral behoefte aan met de kids spelen en lekker boeken lezen (leuke boekentips voor op vakantie)? So be it! Volgens mij heb je dan óók de beste vakantie ooit. Haha.

Een andere visie op reizen: lekker loslaten voor het maximale vrijheidsgevoel

Ja, door het camperreizen is mijn visie over vakantie erg veranderd inderdaad, haha. Maar op de goede manier. Vroeger spitte ik alles uit omdat ik graag De Perfecte Vakantie wilde scoren. Nu heb ik veel minder nodig en ben met “simpel” al tevreden. Het gekke is, dat dit juist een vrijheidsgevoel geeft. En dat is heerlijk.

Wat zijn jouw ultieme vakantiewensen? Of wanneer is jouw vakantie geslaagd? En herken je dat gevoel van mij. Dat je graag alles wilt uitspitten omdat je graag een perfecte vakantie wilt regelen? Klets gezellig mee in de reacties over vakanties en plannen (of loslaten, haha).

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.