Vandaag een picture blog (plog) als afsluiting van onze 3-delige serie over de eetgewoontes van onze dochter met de Rapley-methode. Ik vertelde je eerst over onze borstvoedingsbegin en daarna over wat de het bijvoeden Rapley daarbij betekent. Bekijk als voorbeeldje ons eendagse-eetdagboek van een vrije doordeweekse mamadag.

Rapley methode eetdagboekje van vandaag

Goedemorgen!, ik wil tiet

Om 3 uur ’s nachts wakker en WaWaWa Ik kan niet slapen, hapje borst, licht uit en een tweezijdig spelletje volhoudertje. ZzzZZzzz.. Om 6 uur een slokje melk. ZzzZZzz.. Om half 8 werd iedereen wakker. Een ontbijtje borst en een schone luier. Zoals je ziet, vandaag een tijgerprintdag. De meiden mogen even spelen op bed terwijl mama zich gaat aankleden en optutten.

PlogLortjee1

Het Rapley ontbijt

Het is tegen 9.00 uur, even beneden spelen en mama maakt het ontbijt klaar. (Borstvoedings)mama’s moeten zelf ook goed eten. Mijn menu bestaat uit 2,5 volkoren boterhammen met tonijnsalade, housmous en één geroosterde met roomboter. Kopje thee en een Smoothie (bloemkool, cranberries, appel, banaan, chiazaadjes). 

Fruithapje

Het fruithapje bestaat uit een paar partjes appel en twee stukjes banaan. De appel kan zij nog niet goed eten en de partjes glippen snel weg, vandaar bijna alles op de grond met een enkel hapje eruit. De banaan is een favoriet en eet ook makkelijk. Mijn tip voor de Rapley’s: doe een doek of iets bij de kinderstoel bij die beentjes want via die weg glipt de boel het snelst op de grond.

Dutje & de middagschotel

10.30 uur. Na een beetje spelen, is er iemand erg moe. Een flinke slaap tot 11.45 uur. Ik vond haar weer wakker, helemaal vrolijk op d’r buikje in d’r bedje (collage 2, rechtsboven in). Rond 12 uur was ze prikkeloverloaded. Een schone luier en de middagschotel Troost en Eten doen wonderen.


PlogLortjee2

13.00 uur. Lunch tijd, mama heeft hongerrrr, voor mij een broodje kaas en ook maar eens een broodje appelstroop. Voor Lieve een halve boterham met appelstroop en een halve boterham met wat boter. Die ging bijna helemaal op. Hoe simpel kan het toch allemaal zijn.

Spelen, dutje en middag

Even spelen en met het hondje eruit en d’r oogjes vielen alweer bijna dicht. Van 14.00-15.15 uur weer 75 minuten geslapen. Nu moet ik zeggen dat ze een beetje snottig is (normaal slaapt ze zo’n 40 minuutjes per keer). Mama heeft vandaag wel lekker kunnen knutselen aan de babyfilm tijdens de slaapjes!

15.15 uur. Knuffelen, kusjes geven en een hapje borst (foto linksonder). Een schone luier was wel weer nodig (zo leuk die print!), vervolgens weer spelen en oma kwam ook nog even kort op de koffie. Mmm.. Even wat knagen op de soepstengel.

PlogLortjee3

De avond begint & het eten

17.00 uur. Dametje mag eventjes voor de tv (gooi je linkerarm vooruit en dan weer achteruit, in..uit..in..uit.. schudden voor gebruik….), en mama doet de Hokie Pokie Koken in de keuken. We spelen nog wat tot papa thuis komt. We hadden veel te veel groenten in de koelkast dus heb ik een heerlijke gado gado gemaakt (Indisch gerecht met groenten en pindasaus).

Al tijdens het eten, wat jengelig. Die is echt moe vandaag! Om 19.00 uur knock out. Even wassen en tandenpoetsen met papa, een slaapmutsje bij mama. Drama in eigen bed (wat is dat toch met die avonden) dus lekker in het grote bed gelegd.

Ook leuk: “Eetdagboekje Rapley bij 10 maanden”

Avond, eindelijk & einde

20.00 uur papa ook in bed en ik schrijf deze blog af. Even mama tijd met een tijdschriftje in bad en – eind plog.

PlogLortjee4

Ps. Niet te doen hoor, én van alles een foto maken, én alle leuke tekst erbij onthouden, én opschrijven voordat je het vergeet, én natuurlijk gewoon alle drukte van de hele dag erbij!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  1. Met plezier gelezen.
    En ja gadogado is een lekker gerecht.
    Alles met een pittige zelfgemaakte pindasaus vind ik lekker.
    Mijn favoriete gadogado versie is met rauwe groenten.

    Smakelijke groet,

  2. Leuk dat je het thematisch hebt aangepakt. Heb het ook een dagje geprobeerd en heb echt respect voor de mensen die het vaker doen. Je doet zoveel op een dag en dan moet he erg bewust overal een foto van maken. Zie nu ook instagram diary’s, denk dat dat meer iets is.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.