Het begon allemaal tijdens de zwangerschap, een borstvoedingsvoorlichtingsavond. Ik had geen voorkeur of kennis, niks, nada over het borstvoeden van een kind. Ineens heb je te maken met allerlei borstvoedingstechnieken. En heb je die eindelijk een beetje onder de knie.. komt het volgende vraagstuk: het eerste hapje. Ga je voor prakjes, potjes of geef je eten in stukjes. Huh, gelijk eten?!! Jep.. dat is de Rapley-methode. Lees over de eetgewoontes van onze kinderen in deze 3-delige serie. Deel 1 gaat over het borstvoeden.

Hoe wij ons oriënteren op borstvoeden

Ik zag eigenlijk direct een kind-op-arm-gevoed-met-flesje voor mij. Gewoon breed oriënteren dus maar. Op de voorlichtingsavond, een beetje vreemd figuur had een halfgare babyborn en een stressbalachtige knijptiet en liet zo zien hoe je moest borstvoeden, hap hap hap.. Mannetje en ik moesten écht niet naar elkaar kijken want alléén hadden we al moeite genoeg om onze lach in te houden.

Goed, waar dus de interesse in borstvoeding is begonnen geen idee, dat is denk ik gegroeid. Van ik probeer het gewoon tot nu wil ik doorzetten. Na allerlei gehannes door een overvolle melkfabriek (borstontsteking, kloven, spruw) en tienduizend borstkompressen (die doe ik de volgende keer ZÓ ook wasbaar – da’s pas duur namelijk!) verder, wil je wel doorzetten, in ieder geval tot ik weer ga werken. Vervolgens een heerlijk, fijne, stressvrije borstvoedingsperiode, dit wil ik proberen tot 6 maanden. En nu zitten we op bijna 9 maanden en dit wil ik nog wel tot minimaal één jaar volhouden!

 

tiet

Lees in deel 2 over de eerste hapjes voor je kind. Het bijvoeden met de Rapley-methode. Je geeft dan eten direct in stukjes, dus geen prakjes en potjes.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

  1. Goed hoor dat je het blijft proberen, zo lang het goed gaat waarom niet. Bij de eerste ging het inderdaad goed tot het werken, nu is de zwangerschapsverlof bijna afgelopen en hoop ik de zes maanden te halen.

    • Ah, jammer dat je verlof er bijna op zit! Ik ben benieuwd hoe het allemaal bij jouw verloopt. I ‘ll stay tuned.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.