Bloggers zijn over het algemeen dol op lijstje, ik ben geen uitzondering. Maar hoe leuk is het om naast je 101-doelenlijst, ook eens terug te kijken op wat je nu al hebt bereikt?! Ik werd op het idee gebracht door de omgekeerde bucketlist TAG van Mamaliefde. In dit artikel deel ik openhartig mijn omgekeerde bucketlist met jou.

Mijn persoonlijke omgekeerde bucketlist

Wat zijn de belangrijkste mijlpalen uit mijn leven? Ik besloot niet de TAG in te vullen, maar het eigenwijs op te sommen. De onderstaande 8 mijlpalen zijn uit mijn leven tussen de 17 en 27 jaar.

1. Afstuderen

Na de havo deed ik een opleiding tot schoonheidsspecialist en daarna nog eentje tot managementassistent. Toch moest en zou ik een HBO doen. Ik studeerde 4 jaar later af als huidtherapeut. Na ups en downs ben ik toch trots dat ik het heb doorgezet!

2. Trouwen

Na een extreme kerstruzie, inclusief vliegende kerstboom, besloten wij te trouwen. Want ja, als je zo’n ruzie overleeft, dan “kun” je wel met elkaar. Ons zou ons niet zijn als wij dit op een aparte manier zouden doen. In het geheim bereidden we alles voor. Als verrassing trouwen we voor de ogen onze liefste familie en vrienden…

3. Rondreis Costa Rica

We moesten nog wat doorsparen, maar een tijdje later vertrokken we als huwelijks/rondreis richting Costa Rica. Een ervaring, waar ik nog steeds bij kan wegzwijmelen.

4. Een tripje China voor bruiloft

Hoe bijzonder is het als een van je beste vrienden gaat trouwen met een meisje, uit China? En hoe te gek is het als je daarvoor wordt uitgenodigd, in China!

5. Huis kopen en verbouwen

Ons tweede en huidige huis was een bouwval. Mijn man zijn droom en mijn nachtmerrie, maar het resultaat is iets om trots op te zijn!

6. Zwanger zijn

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar een van de meest bijzondere ervaringen voor een vrouw is zwanger zijn. Ik heb hiervan zo genoten en het is zeker een mijlpaal in mijn leven.

7. Baby werpen

Ik ben nog nooit zo trots op mijzelf geweest als na mijn bevalling. Deze ervaring gaf mij zo’n powervol gevoel. “Dat ik dít kan!”. Bizar… En baby boy met de badgeboorte was helemaal tof!

8. Mijzelf accepteren en van mijzelf houden

Een mooie, maar diepzinnige mijlpijl. Misschien wel de belangrijkste en meest nuttige mijlpijl voor mijzelf. Door mijzelf te accepteren, te erkennen wie ik ben en wat ik wil, ben ik in staat onvoorwaardelijk van mijzelf te houden en heb ik het gevoel dat ik alles aan kan. Waarom dit zo bijzonder voor mij is, is omdat ik ook de andere kant ken. Het tegenovergestelde. En dat is op zijn zachtst gezegd fucked-up. Maar dat was vroeger. En je verleden is de beste les voor je toekomst, nietwaar? Al kwam later toch nog een burn out op mijn pad…

Met zo’n blogje als dit geeft je toch best wel veel persoonlijke dingen bloot. En ergens vind ik dat best spannend. Gelijkertijd geeft het mij ook een goed gevoel, want het is fijn om trots op jezelf te zijn. Heb jij ook een blog geschreven over mijlpalen in je leven of de omgekeerde bucketlist TAG ingevuld? Dan zou ik het heel erg leuk vinden als je dit hieronder met een linkje wilt delen!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

8 Comments

 1. Wat een leuke lijst 🙂 Bevallen vind ik ook een van de mooiste ervaringen van mijn leven.

  • Lori Reply

   Ja, had je ook echt dat POWER gevoel? Echt bizar hè

 2. Wat een mooie dingen heb jij meegemaakt! Ik heb nog geen soortgelijk artikel/ TAG geschreven maar ik ben wel geïnspireerd nu.

  • Lori Reply

   Hoi Romy. Bedankt 🙂 Deel je je artikel/TAG met me? Ik ben er erg benieuwd naar.

 3. Mooi lijstje toch met dingen om vol trots op terug te kijken. En ja, als de relatie vliegende kerstbomen overleefd zal het vast wel goed zitten.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.