Cliché a la cliché. De tijd vliegt when your having fun. Offe.. wanneer je wordt geleefd tussen het voeden, slapen, verschonen en verzorgen in. Wat ben ik blij om nu de dreumesfase in te gaan. Wat zo heet dat nu volgens de officiële boekjes – die ik toch nooit lees – waarin ik net even heb opgezocht of het woord dreumes eigenlijk wel klopt. Ja dus.

Het verschil tussen vóór het eerste jaar en erna

Het lijkt wel een dikke stenen muur zo duidelijk is het verschil tussen vóór het eerste jaar en ná het eerste jaar. Waar is mijn baby gebleven? Wie is die leuke dreumes? Oh, te zien aan die babyblauwe ogen van je vader en dat dunne piekhaar van je moeder (snik) ben je inderdaad van ons! Jeetje, wat ben je leuk op deze leeftijd!

Je hebt zoveel plezier

Je loopt langs alles met een houvast. Speelt met zoveel plezier. Hebt zo’n geweldig brede lach waarin 4 dikke boventanden pronken en dan die gelukzalige  blik in je ogen.. We draaien goed zo als gezin, een goed geoliede machine met af en toe een stroef stukje.

Wennen en genieten

Ik ben gewend. Ik geniet. Je slaapt (bijna) door. Ik word iets minder geleefd en ik krijg weer een stukje van mijzelf terug – heel fijn & heel nodig. Dus, voor ik té emo word – jank tegenwoordig om alles – schreeuw ik vol vreugde: “ICH LIEBE DICH”

dreumes

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

 1. Gefeliciteerd!! Wat kun je achterlijk veel van zo’n mini mensje houden hè?! En het wordt echt alleen nog maar leuker! Soms vraag ik mezelf angstig af wanneer dat stopt… Maar so far so good 🙂 blijven genieten van die ukkies!! X

 2. mamawatdoejenou.nl Reply

  Lief geschreven. En wat erg hè dat al die cliche’s gewoon blijken te kloppen? Ik vond het altijd zo raar dat mensen zeiden: wacht maar tot ze ouder zijn, het wordt alleen maar leuker. En nou betrap ik me zelf soms ook op die gedachte 🙂
  Gefeliciteerd met je kleine meid!
  …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Mama’s bloempotje (DIY)My Profile

 3. Gefeliciteerd, wat een mooi stukje heb je er over geschreven. Geniet maar goed van de rust en tijd voor jezelf, zodra ze richting de twee gaan is die voorlopig weer voorbij. Tot ze naar de peuterspeelzaal / basisschool gaan.
  …Linda schreef als laatst…DIY: geboortetegelsMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.