Gatver, ik haat die zin: “slaapt ze nog niet door”. Want het impliceert dat ze dit wel zou moeten. Lang leve de doorslaapcultuur. Terwijl eigenlijk baby’s die doorslapen niet ‘normaal’ zijn. Wel superfijn natuurlijk, dit vooropgesteld! Na (weer) een feestelijke nacht, ga ik in al mijn twijfel en onzekerheid vragen, Googlen. Doe ik iets verkeerd? Kan ik het verbeteren?

Moet ik dan misschien toch….?

Stop! Back-to-basic, denken met je gezonde verstand

Baby’s maag is klein dus = er na een paar uur honger. Tandjes = wakker. Nachtmerrie = wakker. Ziek zijn = wakker. Mama nodig = wakker. Gewoon een keertje wakker = wakker. Ik wil er gewoon zijn voor mijn kind. En kindje wakker dus = mama (en/of papa) wakker. Relativeren. Accepteren. Diep ademhalen. Het is een fase.
Slaapt ze nog niet door? Nou, áls ik slaap, in mijn dromen ja!
Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

  1. Dit is zo ongelofelijk herkenbaar. Hier ook een dochter waarbij slapen niet echt een hobby is. Heel veel de vraag gekregen over het waarom alsof je dat vooruit helpt. Want mocht je weten waarom het kind niet slaapt dan was het probleem natuurlijk vlug opgelost. Ze liep ook wel wat later en ze was ook later zindelijk. Dat valt natuurlijk iedereen op en iedereen wijst dan precies met de vinger alsof jij de dader bent van dit alles. Maar dat ze kon praten als de beste, aan haar drie jaar al puzzels maakte van 50 stukken of meer en danst alsof het niks inhoudt dat ziet niemand. Leuke blog trouwens. Ik ging beginnen kijken naar de voice en ben blijven plakken in je verhalen.

    • Lori Reply

      Daar heb je echt helemaal gelijk in. We moeten alle kindjes gewoon zich op hun eigen tenpootje laten ontwikkelen. Al die lijntjes en grafiekjes pff. Ps thanks voor dat heerlijke compliment echt leuk!

  2. Hi Sharxx, altijd fijn te horen dat je niet de enige bent. Soms is het echt aanpoten! Leuk dat je me ook volgt trouwens 🙂 gr. Lori

  3. Het komt echt echt echt wel goed! 2,5 jaar de nachten dat hij doorsliep zijn op 2 handen te tellen. Maar ineens komt er een omslag punt en die hebben wij nu bereikt slapen is nog geen hobby van hem maar jeeujj ik maak 6 uur dat is doorslapen toch?

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.