Als ik zeg dat mijn wekker om kwart voor 6 af gaat, zie ik de wenkbrauw van mijn kinderloze collega naar het plafond schieten. I know.. toen ik nog een jonge twintiger was, zou ik je ook voor gek verklaren met je kwart voor 6. Maar feit is, dat ik alleen zo de hele toestand hier in het gareel kan houden. Vandaag geef ik je een kijkje in de ochtendroutine van een werkende mama van twee kids.

Lees ook: “Het badritueel met een peuter en newborn in je eentje

Mijn ochtend start eigenlijk al in de nacht

Om kwart voor 6 piept mijn wekker. Met een beetje pech, ben ik net weer een half uurtje in slaap na de nachtvoeding van babyboy. Zeer Gaar. Met een beetje geluk heb ik hem rond drieën gevoed en sta ik redelijk fris en fruitig op.

ochtendroutine

Morning! (instagram foto)

In alle rust voor dag en dauw

Terwijl mens en dier nog snurkt, zet ik een koppie thee. De hond krijgt een bak brokken en ik maak een pannetje pap (of een cracker met kaas of een tosti). Het ontbijt maak ik dubbel zodat peutergirl straks ook heeft. Manlief ontbijt niet.

Repre in een rap half uurtje

Rond 6en ga ik met mijn thee naar boven. Schiet kort onder de douche en poets daar mijn tanden. Mijn kleren heb ik gisteravond al klaar gelegd. Een goed make-upje (of instagram filtertje) doet wonderen. Mijn haar gaat pas gewassen lekker los, en anders in iets van een vlecht.

Dan nu de kiddo’s

Half 7 haal ik babyboy uit bed, kleed hem aan en eventueel voed ik hem nog. Manlief helpt peutergirl met poetsen en aankleden en zet haar rond 7 uur bij mij aan tafel voor het ontbijt. Ik maak twee dino-knotjes, een Elsavlecht of een poezenstaartje. Babyboy zit alvast startklaar in de maxi-cosie. Manlief laat de hond uit en ik breng tegen half 8 de kindjes naar de crèche.

Ook leuk: “6x ideale groene gadgets voor de mommy manager

Moeder time management

Als alles voorspoedig verloopt, peuter met het juiste been uit bed is gestapt, babyboy en ik spuug- en melkvrij zijn en er geen ellenlang kind-ouderwachtrij bij het kinderdagverblijf staat… Begin ik de dag om 8 uur sharp op mijn werk. Met een bakkie koffie! En moet ik stiekem wel lachen om de binnendruppelende goedemorgengezichten om 9 uur van collega’s. Hoe bedoel je, je bent nog niet wakker. 😉

Herken jij ook dat gevoel dat je er al een hele dag op hebt zitten, en het is pas half 10?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

13 Reacties

 1. Ohh zo herkenbaar Loor! Ik werk op het moment niet maar mijn ochtenden waren ook zo. Ik werkte 4 dgn en de kids waren mijn verantwoording ’s ochtends. Ik was bij de komst van nr 2 echt zoekende naar een manier om het zo rustig mogelijk te laten verlopen. Dat heeft best nog even geduurd! Ik vertrok dan om 7.45 voor een reis om de wereld om vervolgens om 9 u pas op werk aan te komen. Soms stond ik op en bekroop me een paniek gevoel, ik moet zoveel doen en zorgen, helemaal alleen (boehoehoe), ik kan dit niet. Maarrr elke ochtend zat iedereen weer waar ze hoorde en overleefde ik de dag ????. Voor nu geniet ik even van het feit dat ik niet werk.
  Respect voor de werkende mama’s

  • Ja druk he die ochtenden! Zeker alleen pfoeehh.. het lijkt een hele dag haha. Je mag ook even genieten nu 🙂

 2. Heel herkenbaar dat gevoel hahaha! Hier ook nieuw ochtendritme met twee, waarvan eentje sinds kort naar school gaat. Dus de avond te voren al brood smeren en alles voor ons pap ontbijt klaarzetten. Hoeveel dagen werk jij eigenlijk? Best pittig zo vroeg hoor! Succes met je twee lieve kindjes. Mijn dochtertje heet trouwens Lorelei, wat we soms afkorten tot Lori. 😉
  …Chantal schreef als laatst…Zomaar een dag om gelukkig te zijn..My Profile

 3. Wauw, respect! Omdat mijn vriend thuis werkt, ik nooit al te vroeg moet beginnen (maar dan wel avondshiften heb), de school van de dochter letterlijk om de hoek is en de crèche tot 11u schattigaards binnenlaat, hoeven wij ’s morgens niet al te vroeg uit de veren. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar meestal staan wij om 7u30 allemaal samen op en staan we om 8u20 aan de deur om te vertrekken.
  Ben wel benieuwd naar dino-dotjes!!
  …Resaarcle schreef als laatst…Toch nog geredMy Profile

 4. Ik ben een avondmens, met een ochtendkind… Ik duim iedere avond dat het na zevenen wordt. Mezelf nog eerder wekken doe ik niet. Uitslapen heel soms wel 😉

  Half tien voelt regelmatig als halverwege de dag 🙂

 5. Mijn ochtend lijkt wel een beetje, maar dan een uur later, omdat dochterlief pas om half negen naar school moet (en ik thuis werk, dus geen reistijd heb). Ik moest wel lachen om je intro, als tiener zat ik om vijf uur op de fiets voor mijn bijbaantje en daarna begon ik altijd om maximaal acht uur, dus heb nog nooit zo lekker uitgeslapen als sinds ik moeder ben 😉
  …Lilian schreef als laatst…Dankbaar zijn, wat bedoelen ze daar eigenlijk mee?My Profile

  • Haha wow dat is pas vroeg. Toen ik tiener was ging ik zo laat naar bed :p (hoor ons “oudjes” praten whaha )

 6. Andrea van Veen Reageren

  Heel herkenbaar!

  Op maandag is mijn enige dag dat ik niet de verantwoordelijkheid heb over de dochterslief! Manlief brengt ze naar school of in geval van vakantie blijft hij bij de dames thuis, en ik kan lekker een lange dag maken op werk. Dat betek3end om 6 uur de wekker, aankleden, ontbijten, lenzen in, tandenpoetsen enz. Tussen kwart voor 7 en 7 uur de deur uit naar de tram en om 7.30 aan mijn bureau. Op de andere dagen is het manlief die de wekker om 6 uur heeft staan. dan sta ik om 7 uur op en zorg voor de dames. Dat betekend aankleden, ontbijt maken, brood voor school smeren enz. Dan tandenpoetsen, haren kammen, tassen inpakken en om 8.25 naar school. Met een beetje geluk zit ik op die dagen om 9.15 achter mijn bureau. Al met al een heel geregel dus met 2 kids!

  Dus ja tegen de tijd dat ik op kantoor kom heb ik er meestal al een hele dag op zitten,

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.