Leuk man, dat doel “eet iets wat je nog nooit hebt gegeten“. Het daagt me uit om juíst die dingen uit de supermarkt te pakken waarvan ik denk “okee.. huh?? Wat is dát?!” Ik neem je mee en leg uit (voor de mede-onbekende-groente-leken-zoals-ik).

Tip: probeer eens een groenten tas en laat je verrassen met onbekende groenten en fruit.

Onbekende groenten; ken je deze al?

Coeur de Boeuf??? Een prachtig tropische naam voor iets dat lijkt op een tomaat ..en smaakt naar een tomaat. Prima voor de afwisseling dus in een salade of wat. Lekker. En een leuke vorm ook nog.

coeur de boeuf

Flespompoen??? Oké, ik snap de naam, maar wat een ding! HOE snijd je dat? Kijk, hier biedt Youtube “hoe bereid ik een flespompoen?” dé uitkomst. Snijden, heel stug, irritant en veel pitten. Geen stress, we maken er een gezond soepje van met tomaten, uien, aardappelen, knoflook, kokosolie en paprika. Smullen! Enne.. smaakt gewoon als pompoen.

flespompoen

Postelein??? Uhh nee, geen porselein. Gewoon een soort sla. Nooit gegeten ook. Maar één bakje postelein was goed voor drie (!) salades tijdens de Pinksterbarbecues, en ook nog een stamppotje met spekjes. Erg lekker voor de afwisseling. Smaak? Tja, kan ik eigenlijk niet zo goed beschrijven, wel echt lekker. En in salades is het erg leuk omdat de onderkant van de steeltjes roze is.

Onbekende groenten; postelein

 >>101 doelen<<

Ook leuk: “Tips om zoveel mogelijk bio boodschappen te doen”

Kortom, doel gehaald! Hoe makkelijk is het om gewoon iets te kopen dat je niet kent, en thuis eens uit te zoeken wat je ermee kan?! Het internet staat er vol mee 🙂

Welke onbekende groenten ga jij eens proberen of heb je laatst geprobeerd?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

  1. Ik ook graag onbekende groenten en fruit. Zo kocht ik eens zwarte aardappelen die helemaal paars kleurden toen ze gekookt waren. Niemand wou er zelfs maar van proeven hier thuis, ze vonden het gewoon niet kloppen, paarse aardappelen.
    …Miss Milla at Home schreef als laatst…Gek van rosé goudMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.