Heel graag doe ik mee aan deze bijzondere schrijfwedstrijd! Hiermee kan ik een Thule Sleek kinderwagen winnen en geven aan een bijzondere moeder in moeilijke tijden.

Thule Sleek Xmas Story – Noah’s Kerstavontuur

Het is Kerstavond. Kleine Noah ligt in zijn bedje te slapen. Hij hoort zacht geklop op zijn raam. Noah schrikt wakker en kijkt verbaasd om zich heen.

De Kerstman zonder slee?!

Voor Noah’s raam staat een oude man met een grote witte baard in een rood pak. “Is dat nou de Kerstman?” denkt Noah… “Of ben ik nog aan het dromen?” Hij opent zijn raam en wrijft zijn ogen uit. Want buiten ziet hij rendieren zweven, maar dan zonder slee!

Hoe moet dat nu met de cadeautjes..

“Noah, help ons!”, roept de Kerstman. “De slee is stuk en we moeten nog alle kerstcadeautjes rondbrengen.” Noah aarzelt geen moment en helpt de Kerstman door het raam naar binnen.

Thule Sleek kinderwagen

Samen sluipen ze op hun tenen naar de woonkamer. Daar ziet de Kerstman een Thule Sleek kinderwagen staan. “Van wie is deze?”, vraagt hij. Noah antwoordt blij: “Van mama, ze krijgt een kerstkindje!”
De Kerstman aarzelt geen moment en vraagt: “Mag ik de Thule Sleek vanavond lenen? Ik beloof dat ik ‘m weer op tijd terugbreng!” Noah twijfelt even en antwoordt…

Nee, vertrouw me maar

Dat kan niet Kerstman! Ik zat namelijk in een speciale droom en we moeten tot morgen wachten. De Kerstman krabt even aan zijn baard, maar vertrouwt dit kleine jongetje. Noah draait zich weer om in zijn vertrouwde bedje en sluit zacht zijn lieve oogjes.

De échte xmas vibes

De volgende ochtend ontwaken langzaam alle families. De kerstbomen zijn leeg. Door het raam ziet Noah zijn buren. De kinderen rennen naar buiten. Ze zien de Kerstman nergens! Maar het is een fantastische dag, er ligt een lading sneeuw en nog geen 10 minuutjes laten hoor je kinderen kirren van plezier. Verwikkelt in een sneeuwgevecht.

Uit de comfortzone

Ook de nieuwsgierige vaders houden zich niet langer in. Ze helpen sneeuwballen oprollen tot reusachtige sneeuwpoppen. De oude, alleenstaande buuf, maakt de pop af met een wortel, sjaal en de oude hoed van haar overleden man. Moeders komen met hot choco’s naar buiten en iets later zitten de gezinnen met roze wangen, aan het gezellige ontbijt. Niemand denkt meer aan cadeautjes.

Zwanger en een heftig leven

Ondertussen kijkt de zwangere vrouw dromerig naar buiten. Straks heb ik ook zo’n klein schurkje. Ze kan niet wachten! Maar na zo’n moeilijke periode, zit ze toch wel met flinke spanning in haar buik. Noah wenkt de vrouw. “Eet je mee? Niemand hoort op Kerst alleen te zijn.”

Een uitzinninge Kerst

Tijdens het uitgebreide Kerstontbijt floept de radio aan op het nieuws. De stem is uitzinning: “Kerstman verdwenen .. paniek .. zijn dit de nieuwe Kerstdagen? .. mensen meer met elkaar in contact dan ooit .. niemand meer alleen”

Hoog bezoek

De deurbel gaat. Noah doet de deur open voor zijn grote roodwitte vriend. Hij lacht van oor tot oor en met een kalme, zware stem zegt hij tegen Noah: “Maatje, was dit soms die speciale droom waarover je het had?”

De dunne lijn tussen dromen en de realiteit

“Nee, Kerstman. Dit is de realiteit, die je kunt bereiken door te dromen. Maar ik dacht vannacht eigenlijk aan haar.” Hij wees. De Kerstman zag de verbazing in de nieuwsgierige blik van de zwangere buurvrouw.
Noah gaat verder. “Ik zag haar buik steeds groter worden, maar de lichtjes in haar ogen ontbraken. Ik wilde zo graag iets voor haar doen..”

De magie van Kerst

Op dat moment rinkelen er belletjes in de lucht. Alle mensen dringen zich naar buiten. Tussen de sneeuwvlokjes en zonnestralen door, vliegt een stoet rendieren en daarachter…
Geen slee.. whaaatt, een kersverse Thule Sleek! De stoet landt vlak voor de voeten van de zwangere vrouw. Kleine Noah glimlacht, terwijl hij kijkt naar twinkelende ogen van de zwangere vrouw.
Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Grappig hoe iedereen er weer iets heel anders van maakt. Dat gezegd hebbende zijn wij volgens mij de enige twee bloggers die meedoen? Of ze gebruiken de correcte hashtags niet, dat kan natuurlijk ook. Ik ben benieuwd. Waar het om gaat is dat iemand die het goed kan gebruiken een kinderwagen krijgt in ieder geval 🙂

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.