Vorige jaar maakte ik al een klein beginnetje aan mijn groene vinger carrière. Een rommelige plantenbak achterin de tuin diende als moestuin voor wat courgettes, paprika en pepers. Totaal niet professioneel en totaal niet volgens de moestuinregeltjes. Toch werd ik beloond met wat heerlijke groenten en een stukje trots. Ik heb dus toch iets groens in mijn vingers. Voorzichtig enthousiast maakte ik wat plannen in mijn hoofd om het in dit voorjaar het wel wat professioneler en het volgens de moestuinregeltjes aan te pakken. Ik duik in de online moestuin theorie, concludeer al gauw dat het nogal veel is en besluit het gewoon spelenderwijs aan te pakken. Ik heb geloof ik  niet bepaald groene vingers..

Niet bepaald groene vingers

Je kunt een moestuin bak kopen of natuurlijk zelf maken. 3x raden.

Van start met de nieuwe moestuin

moestuin-bak

Zodoende gingen wij van de week aan de slag. Manlief had al wat geïmpregneerd hout gehaald voor de moestuinbak en beginnersfout één was alweer gemaakt. In het kader der gezondheid wil je namelijk echt niet al die chemische troep uit dat hout na een regenbui in je met moeite geteelde groenten gespoeld hebben – las ik op fora. Manlief zo lief, ging direct steigerhoutenplanken halen 🙂 Kleine meid speelde ondertussen lekker buiten in haar nieuwe bodywarmer. De bak werd in elkaar getimmerd en zelf niette ik het worteldoek vast. Nog te koud om te zaaien, maar het eerste begin is er!

moestuin-zaadjes

 

Beginnersfoutje nummer twee nam ik voor mijn rekening. Ik had wat voorzaaiingen gedaan (en zie je ook de ah-moestuintjes ertussen, gna gna) maar er kwam maar niks op! Bleek toch te donker allemaal daar in mijn keukentje voor het raam. Toen ik de boel naar zolder verhuisde voor het goede raam dus en er een paar dagen volop zon was schoot de boel omhoog. Ik was zo blij. Mijn kleine baby’s. Wat je nu ziet opkomen zijn stambonen, courgettes (ja die zijn eigenlijk wel echt te vroeg gezaaid – is het ongeduld? Enthousiasme?), kerstomaat, bleekselderij en radijs. De moestuintjes van de ah zijn helaas niet bio, maar ook ik ben zwakzinnig bezweken voor deze rage.

De lijst tot nu toe

Koolgewassen

Bladgewassen

 • Peterselie
 • Prei
 • Bleekselderij

Vruchtgewassen

 • Courgette
 • Pompoen
 • Kerstomaten
 • Komkommer

Wortelgewassen

 • Knolvenkel
 • Zomerwortelen

Peulgewassen

 • Doperwten
 • Stambonen

Ach ja. Lekker bezig dus. Verder zijn we druk aan het klussen in de tuin. Lees verder over mijn moestuindingetjes in juni + een groene salade recept. Byebyee.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.