Sommige hele normale dingen zijn zo vanzelfsprekend dat je er nooit over na denkt, tot je het wel doet. Zo kom ik af en toe ineens achter dingen (huh?!) die mij een groot wtf-moment geven. Noem het tunnelvisie of een of andere hersentruc, voor mij reden voor een leuk, nieuw lijstje. Dus verbaas je met mij samen of lach je rot om mijn naïviteit. Want dit soort dingen… nee, dat wist ik niet!

7x een opgetrokken wenkbrauw: “nee, dat wist ik niet”

1. Oh is dat het containerplekje op straat, dat wist ik niet

Elke week zetten we de containers neer op de aangewezen plek op straat. Al jaren. Als kind al. En ik vraag me eigenlijk al mijn hele leven af waarom ze dat op de straat aanduiden met een “1”? Ik kon er nooit een goede reden voor vinden. Tot ik het ineens zag. Die “1” blijkt een afbeelding van een container!

2. Pizza knippen, oh, dat doe ik zó

Wij aten vroeger nooit zoveel pizza. Maar als we het aten dan knipte mijn mama de pizza in punten. Ik zal je vertellen, een eerste keer pizza eten met iemand resulteert steevast in een grote-ogen-open-mond moment. Ik ken inmiddels wel zo’n rolletjes snijder. Onze “pizza-snijden-techniek” blijkt keer op keer nieuw en hilarisch.

3. Al door die reclame voor een placemat. Waar dan?!

Als sporadische gtst kijker, stoor ik mij regelmatig aan die stomme sluikreclame in het programma. Maar die placemats kan ik toch maar niet spotten. Waarom attenderen ze daar toch elke keer op? Die betalen zeker wel erg veel voor dat zinnetje. Blijft vreemd. Tot ik ineens goed ging lezen. Product placements. Een snelle google search liet me met mijn hand op mijn hoofd slaan! Ohh geen placemat dus.

nee dat wist ik nietEen leuke landelijke placemat in gtst?

4. Wc les, waarom toch 2 doortrekknopjes?

Jaja, deze wannabe groene moeder leert ook nog steeds bij. Dat een wc soms een dubbele doortrek knop heeft, ja dat weet ik. Dat daar verschil in zit ook. En daar houden mijn gedachtegangen op. Zo lang zit ik nooit op de wc. Totdat manlief onze dochter eens wc-les gaf: “de kleine knop is voor kleine plasjes en de grote voor grote poepies” viel voor mij ook ineens het kwartje. Omg.. duh.

5. Zwemmende telefoon

Een keiharde: “Wat doe je..?!” golfde door de kamer, toen ik het bevalbad thuis aan het testen was voor mijn badbevalling, en mijn man bezig was met fotograferen met zijn telefoon.. onder water! Nooit geweten dat een samsung s7 waterproof is. Echt cool!

6. Ga maar samen oplossen

Altijd lastig als de kinderen aan het spelen zijn net uit je ooghoeken en eentje komt huilend of boos: “mama, hij doet dit of dat”. Je eerste reactie is dat je het graag wilt oplossing. Meestal volgt er meer drama. Toevallig zei ik eens: “ga maar samen oplossen”. En dat werkt goed! Probeer maar eens.

7. Steen, papier, schaar. Dat wist ik niet 😉

Een spelletje waarbij ik altijd win. Gna gna. Alleen blijkt het volgens anderen schaar, steen, papier te zijn. Echt niet! Tot mijn vriend Google het verlossende woord geeft… grr.

Zo gek als dingen ineens anders blijken, haha. Heb jij wel eens iets gedacht, dat later ineens iets heel anders blijkt te zijn?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

10 Comments

  1. Wij zeggen ook steen papier schaar vind ik veel logische klinken dus die houden we er gewoon in

    • Lori Reply

      haha nooit gezien die bordjes bij de Ikea! Ennee euhhh jaa ook een groene is soms rood 😉

  2. Whaha nee toch? Steen papier schaar, ik zou het zeker denken te weten.
    En heb wel even gelachen om je wc en pizza’s.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.