Wat vond ik het leuk om op verschillende plekken door heel Nederland te komen en werken. Ik werkte namelijk als huidtherapeut op verschillende locaties overal. Maar het is nu tijd voor vastigheid. Lekker drie dagen op een vaste locatie. Een klein afscheid aan het vrije reizen, want dat vond ik altijd heerlijk.

Een ode aan Nederland

Het Zeelandse. Rijdend over bruggen en starend over het kabbelende of juist woeste water. Molens in de verte. De ruimte en de akkers. De bootjes in de haventjes. Een ietwat besloten gevoel, vriendelijk gegroet en gepraat op straat. Bijzondere vormgeving van de (vissers)huisjes. Rustig en fijn.

Het Brabantse. Een vriendelijke “houdoe”. Ik roep het net zo hard en vrolijk terug en gniffel vervolgens in mijzelf want het is mijn ‘taal’ niet. Maar het klinkt o zo gezellig. Het heerlijke Brabantse accent en de samenhorigheid van de mensen. De carnaval. Het altijd zonnige zuiden.

Richting het Noorden. Het wegendrama rond Amsterdam, waar hoe vaker je er komt, het toch wel went. Recht-voor-zijn-raapmentaliteit. Verder Noordwaarts, waar hoe verder je trekt hoe rustiger het wordt. De confrontatie met de moeder natuur op de Afsluitdijk, de Friese boerderijen, Snits. De Drentse weilanden en paardjes. Vredelievende en een superlief accent.

Mijn Zuid-Hollandse ‘roots’. Het gezellige platte, brutale Haagse. Het interessante multiculturele. Het drukke en snelle stadsleven. Typische Delftse grachten en huisjes. Irritante eenrichtingsweggetjes en blokkerende vuilniswagens. Het achter de bollen en kassen verstopte westen.

I Love It All!

Lees ook: “Hoe verloopt mijn werkdag als huidtherapeut”

Wat zijn jullie favoriete plekjes in Nederland?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Het is dat we geen echte bergen hebben in Nederland, maar dat vind ik helemaal geweldig. Als ik tussen de bergen ben kom ik helemaal tot rust. Heuvels kunnen er ook wel mee door gaan. Vooral in het oosten en zuiden van het land. Misschien juist wel omdat dat ver weg is, en niet ‘normaal’.
    …Linda schreef als laatst…Vaderdag: Daddy tagMy Profile

  2. Eigenlijk is Nederland gewoon heel mooi. Ik ga ook graag een weekendje weg in eigen land. Genieten van de natuur en de mensen. Maar ik kom thuis in Brabant.
    …Petra schreef als laatst…Kijk maar niet naar mij!My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.