Op de laatste periode van het jaar verheug ik mij altijd enorm. Kerst maakt dankbaarheid in mij los, ik sta extra stil bij mooie en positieve dingen. Ik ben sneller ontroerd, verwonderd, ik voel me meer verbonden met de mensen om mij heen en ik voel me warm en hoopvol. Dit zijn een flink aantal fijne emoties. Maar wát maakt nou dat kerstgevoel? Deze 8 fijne kersttradities spelen in ieder geval een grote rol!

Ook lezen: “De allerleukste adventskalenders met duurzaam speelgoed voor kids

Het fijne van kersttradities & nostalgie

Tradities. Gewoonten van het heden, met een wortel in het verleden. Mijn fijnste kerstherinneringen van vroeger, zijn toch wel de versierde boom met pakjes. En het vertrouwelijke, ongedwongen kerstdiner met familie samen. Maar ook het naar oma gaan op oudejaarsdag met oliebollen, loempia’s en risolles staat hoog op mijn kersttraditie-ranking. Al is dit in feit een after-kersttraditie en behoort het helaas inmiddels tot het verleden.

kersttradities

8x fijne kersttradities

In mijn 30+ levensjaren zijn er uiteraard ook nieuwe kersttradities ontstaan. Deze 8 ervaringen houd ik er graag in en zorgen bij mij écht voor dat ware kerstgevoel.

1. De hele dag naar kerstmuziek luisteren

Of ik nu onderweg in de auto zit, aan het werk ben of thuis chill.. Ik kan de hele dag luisteren naar kerstmuziek op Skyradio of Deezer en dit vervangt zonder pardon mijn geliefde urbandeuntjes.

2. Kerstfilms op een luchtbed in de woonkamer

Ik kijk nu al uit om in de kerstvakantie de matrassen of een 2 persoonsluchtbed naar de woonkamer te verslepen en de hele dag lazy films te kijken met mijn kids. Maar lekker zwijmelen met een kerstmovie-marathon en zelf op het intex luchtbed “logeren” in de woonkamer tussen de kussentjes, kaarsjes en met een lekker drankje, klinkt ook perfect!

3. Hot choco met slagroom, glühwein en port

Rondom de kerstdagen (zeg maar de hele winter) heb ik een verhoogde behoefte aan hot choco met slagroom, glühwein of port. Deze healthy varianten van hot choco compenseren de ietwat ongezonde andere elementen 🙂

kersttradities

4. Sprookjesachtige wandelingen door de wijk

Voor mijn sprookjesvibe hoef ik niet naar de Efteling. Een avondwandeling door de wijk, met alle verlichte tuinen en stiekem binnen koekeloeren naar alle versierde woonkamers, vervult mij met warmte.

kersttradities

5. Extreme kerstversiering

Met kerst ga ik altijd lekker los met lichtjes. Wel led kerstverlichting, want ik heb ooit een bizar hoge rekening gehad… au! In de loop van de jaren heb ik ook andere versiering opgespaard. Van sokken aan de muur, hoedjes en mutsen voor de jaarlijkse gekke kerstfoto, tot mooie kleedjes, beeldjes en dingetjes.

6. Kerstballen met korting

Jaarlijks ga ik met de kinderen naar een kerstmarkt en mogen ze 1 kerstornament uitzoeken, wat inmiddels een leuke bonte verzameling oplevert. Voor die verdere overdadige kerstversiering neem ik graag dingetjes over van anderen, zoek ik bij de kringloop, maar koop ik ook graag iets nieuws.

Ik vind het alleen allemaal rete-duur! Het tuincentrumbezoekje ná kerst, voor flinke kerstballenkorting, is dan ook een jaarlijks terugkerend uitstapje.

7. Klungelige kerstlootjes

Cadeaus, gedichten en knutselwerkjes verdelen we hier in de familie met kerst, door middel van lootjes. Je zou denken dat je dit elk jaar kun verfijnen, maar hier verloopt het altijd in complete chaos. Dubbele lootjes, rommelige wishlists in de groepsapp en onduidelijke afspraken. Stiekem vinden we het allemaal hilarisch, en houden we het graag op déze manier in stand.

Ook leuk: “Andere manieren om Kerst te vieren (met de focus op: aandacht voor elkaar)”

8. Dankbaarheidsstukje op Facebook

Tot slot schrijf ik elk jaar een openhartig stukje op mijn persoonlijke Facebookpagina, waarin ik de meest bijzondere herinneringen en impactrijke gebeurtenissen deel met tags naar mijn vrienden. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoeveel er allemaal gebeurt in een jaar.

kersttradities

Helemaal in-to de kerstsferen met kersttradities

Ik kan mij dus echt helemaal in de kerstsferen onderdompelen. Heer-lijk! Ik ben ook echt benieuwd, als mijn kinderen later groot zijn, wat zij dan zouden herinneringen van dit nu (dan hun jeugd-kersttijd)..

Ook lezen: “Herbruikbaar cadeaupapier is hothothot! Luxe én budget inpakideetjes voor de feestdagen

Wat zijn jouw kersttradities? Klets mee en inspireer anderen.

Afbeeldingen: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.