Een klein beetje waardering is alles wat een mens nodig heeft, toch? En dat ik die waardering kreeg van Mama’s Goud, na slechts een paar maandjes bloggen, voelt voor mij als de kers op de taart. Mama’s Goud (een mede wasbare-luiers-blogmama trouwens) geeft mij de Liebster Award. Een virtuele prijs voor kleine blogs, om hen wat meer onder de aandacht te brengen. Leuk! In dit artikel vertel ik je 11 feitjes over mij, zodat je me beter leert kennen. En ik beantwoord leuke 11 vragen die Mama’s Goud voor mij bedenkt (update 2020)

Liebster Award spelregels

 • De Liebster Blog Award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 Bloglovin leden;
 • Deel ‘11 facts about me‘;
 • Link degene die jou genomineerd heeft in je blogpost;
 • Beantwoord 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft;
 • Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost;
 • Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij hebt genomineerd;
 • Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren.
liebster-award

11 feitjes over mij (Lori)

1. Mijn roots (Indisch)

Ik ben half Indisch (van mijn vaders kant) en mijn oma kookt zooo lekker! Haar Indische hapjes geven mij zulke good vibes. Een herinnering aan oud & nieuw met de familie: de tafel staat vol met risolles en loempia’s. Smikkelen met zijn allen. Ik heb ooit in mijn twintiger jaren al haar receptennotities een keer gebundeld tot een receptenboekje.. Nogal gissen omdat mijn oma het vooral op gevoel en smaak doet. Er staan haast nergens hoeveelheden bij!

2. Gezin

Ik ben moeder van twee kinderen; meisje (2013) en jongen (2016). Na een huwelijk van 15 jaar zijn we gescheiden en we doen nu samen co-ouderschap.

3. Waarom ben ik gaan bloggen?

Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden en daarnaast vind ik het leuk om dingen uit te pluizen. Na de geboorte van mijn dochter had ik zoveel vragen en onzekerheden qua moederschap. Ik ben toen een blog gestart om eigenlijk de informatie voor mezelf op te schrijven, maar ook om te delen met anderen. Daarnaast groeide mijn interesse voor gezondheid en duurzaamheid (groen leven). Hier ben ik ook over gaan schrijven. Best spannend in het begin om op deze manier dingen te delen.

4. Beroep / werk

Van origine ben ik Huidtherapeut. Ik heb ook een opleiding mangement-assistente en schoonheidsspecialist gedaan na mijn havo. Na mijn HBO huidtherapie heb ik in twee grote huidklinieken gewerkt. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in laserbehandeling voor allerlei huidproblemen. Ik heb ook veel op het gebied van trainingen en marketing gedaan. Momenteel werk ik voor mezelf als ZZP’er. Heerlijk! De vrijheid. Mijn inkomen haal ik uit mijn blog, schrijfopdrachten voor andere bedrijven en werkzaamheden als huidtherapeut.

5. Huisdieren

Ik noem haar mijn eerste kind, Xyra. Een prachtige kruising Stafford Labrador. We hadden haar gekocht van onze vorige buurvrouw, die toevallig een nestje had. Helaas moeten we wel oppassen, omdat ze wel eens een hondje heeft gegrepen. Ze droeg daarom altijd een snoetje (muilkorfje). In 2019 is ze overleden door een tumor in haar urineleider.

Verder hebben wij tijdens onze Europa reis een hondje uit Roemenië van de straat gehaald. Bayca. Door de scheiding daarna, hebben wij hem helaas naar een ander huisje moeten brengen in Nederland.

6. Meest bijzondere reizen

Mijn meest bijzondere reizen zonder kids zijn Costa Rica (huwelijksreis) en China (een vriend ging daar naar toe om te trouwen en emigreren). Verder zijn wij als gezin 9 maanden op reis geweest door Europa met de camper. Zo, zo tof!!

7. Waar kan ik ontspannen?

In het drukke leven als moeder moet je soms voor jezelf kiezen. En dat vind ik soms best lastig. Ik ga graag in bad om te relaxen, wandelen als het mooi weer is en lezen doe ik ook graag.

8. Leren gitaar spelen

Ik wilde het al zo lang: leren gitaar spelen. Ik besluit eindelijk een cursus te volgen, en na een paar lessen blijk ik zwanger. Door de drukte en alles ben ik gestopt en blijven hangen op de eerste stukjes van Nothing Else Matters. Hopelijk kan ik het ooit oppakken.. Who knows (-:

9. Mijn idee van gezelligheid?

Met de kinderen kan ik volop genieten als we buiten op pad gaan en lekker door de natuur struinen. Ook heerlijk vind ik het afspreken met vriendinnen én de kids. Dan kunnen de kindjes elkaar vermaken en wij heerlijk kletsen. Verder hou ik van gezellige avondjes met kaarsjes, wat lekkers en leuke spelletjes.

10. Mijn grootste geheim

Dat ik rook… aaahggrrr. Dit vind ik het meest vreselijk van mijzelf. Ik zal het er nooit over hebben in mijn blogs, want ik wil het absoluut NIET promoten. Het past ook niet bepaald bij een gezonde lifestyle. En ja, ik wil stoppen, en nee ik wil dit voorbeeld niet aan mijn kids geven, maar …. nou.. ja, aaahgrrr! Eeuwige tweestrijd, dus.

11. Haring met soja

Ik hou van visssssss. Lekker grote garnalen (al heb ik daar nu een dubieus gevoel bij door dat verhaal dat ze worden volgespoten met troep om lekker dik te worden), een lekkerbekje of haring met augurkjes en ui. Of met soja en augurkjes en wasabi. Ook Japanse kibbeling vind ik lekker.

Lees ook de TAG: “Mijn leven als mama”

Mama’s Goud bedacht 11 gouden vragen voor mij

Helaas is Mama’s Goud gestopt met bloggen, waardoor ik haar niet meer kan linken. De onderstaande vragen heeft zij bedacht en zal ik voor jullie beantwoorden.

1. Waar typ jij je blogjes het liefst?

Lekker achter mijn laptop, meestal in de woonkamer. Als ik ergens ben en ik heb een idee, dan zet ik het direct in mijn telefoon. Ik betrap mijzelf erop dat ik soms denk “in blogs”. Verder werk ik ook graag buiten als het mooi weer is!

2. Wanneer ben je begonnen met bloggen?

Eind 2013 alweer. Na de geboorte van mijn dochter.

3. Wat is het leukste wat voort is gekomen uit je blog?

Ik vind de reacties onder mijn artikelen superleuk. Daar ben ik echt dankbaar voor. Dat onbekenden mijn stukjes leuk vinden en de moeite nemen om een reactie achter te laten. Thanks!! De laatste tijd worden er niet meer zoveel reacties gegeven onder de blogs. Dat maakt me soms onzeker. Toch zijn de bezoekersaantallen wel hoog (gelukkig, haha). Verder krijg ik nu juist vaker een persoonlijk mailtje met een bedankje voor een artikel of een persoonlijk verhaal of vraag.

4. Wat wil je bereiken met je blog? Je ultieme droom.

Mijn ultieme droom.. Ik denk vooral dat ik mezelf kan en durf te zijn, ook al is deze niet perfect. Dat ik dit durf te laten zien. Als ik daarmee mensen inspireer dan is dat geweldig! Maar als mensen mij niet leuk vinden, dan wil ik dit gewoon laten zijn. Mijn droom/ doel is vooral zelf veel plezier halen uit mijn blog. De dingen delen die ik leuk, inspirerend of nuttig vind om te delen. Het hoeft niet groots. Ik ben al blij als iemand na een google-zoekactie bij mij komt en op zijn vraag een antwoord vind. Of bij haar eigen antwoord gebracht wordt 🙂

5. Wanneer schrijf jij je blogposts en hoe combineer je dat met je kinderen?

Toen ze klein waren, schreef ik veel tijdens de dutjes en ‘s avonds na het opruimen. Daarna vooral ‘s avonds. En sinds het co-ouderschap schrijf ik op de dagen dat de kids hier niet zijn. En dat geeft toch wel veel rust.

6. Hoe ben je achter het fenomeen bloggen gekomen?

Ik heb eerst een aantal stukjes geschreven op mijn blog zonder het te publiceren. Ik heb ook lang getwijfeld of ik het onder mijn eigen naam zou doen of onder een alias. Uiteindelijk heb ik toch mijn stukken gepubliceerd op een WordPress blog en redelijk snel daarna besloten om een eigen domein aan te maken. Hallo, Mama’s Jungle.

7. Wat is je favoriete vakantieland?

Slovenië!

8. Wat is je beste karaktereigenschap?

Behulpzaam en niet-veroordelend. Oh, je vroeg er één 😉

9. Waar ben je trots op?

Op mijn kids!!! Op mijzelf. Op jou 🙂

10. Kat of hond?

Altijd hond. Ik ben niet zo’n kattenmens.

11. Wie zou je graag willen ontmoeten?

Niemand in het bijzonder, eigenlijk.

Dan maak ik nu 11 Jungle vragen voor de volgende Liebster Award winnaars

Vind jij het leuk om de onderstaande vragen te beantwoorden? Dan geef ik de Liebster Award door aan jou! Link mij in je artikel, dan krijg ik een seintje en kan ik ook gezellig bij jou komen lezen:)

 1. Hoe kom je op de titel van je blog?
 2. Waar schrijf je het liefst over?
 3. Waar lees je het liefst over op andere blogs?
 4. Koffie of thee?
 5. Waar denk jij aan bij de “de Huid”?
 6. Als geld en tijd geen rol spelen, wie zou jij dan willen helpen en waarmee?
 7. Als jij een fruitsoort was, wat ben jij dan en waarom?
 8. Om welk moment heb jij tranen met tuiten gelachen?
 9. Wat wil je écht nog een keer doen in je leven?
 10. Op welke (gedeelde) foto/afbeelding kreeg je heel veel likes?
 11. Wat rijmt er op 11? Of, als je nog diepgaande gevoelens kwijt wilt: wat is je allerbelangrijkste waarde in het leven?

En de Liebster Award gaat naar…………………… JOU!

Nu ken je mij wat beter en leer ik jou ook graag kennen. Ben jij een lezer? Kies een van de bovenstaande vragen uit en beantwoord ze in een reactie. Dat lijkt me super leuk!

Ben je ook blogger? Neem gerust de lijst en Liebster Award over in een eigen artikel. Tag je me als het artikel online staan? Dan kom ik graag bij je lezen!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Wat leuk dat je me genomineerd hebt!, zag het alleen een beetje erg laat met de verbouwing van ons nieuwe huisje en mijn nieuwe werk en alles wat er nog tussen zit hahaha.
  Maar super lief! Ga direct even aan de slag!

  xx
  …Claire K schreef als laatst…Weer een weekje dichterbijMy Profile

 2. Bedankt voor de nominatie voor de Liebster Award! Alleen mag ik niet meedoen, ik heb meer dan 200 volgers op bloglovin.

  • Lori Reply

   Wat een hoop volgers. Maar dat heb ik niet zo door gehad omdat er geen aantal op je website stond, denk ik. Ach, dan bij dezen dan een complimentje 🙂

 3. Wat lief en leuk dat ik er tussen sta! Ik ga gelijk ook even de andere blogs bekijken

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.