Precies een jaar geleden bestelden wij onze eerste Hello Fresh box. Ik hoef je vast niet uit te leggen wat dit is, want in een jaar tijd is het bedrijf ontzettend gegroeid, respect. Je zal vast wel eens een kortingspasje van 20 euro zijn tegengekomen bij een bestelling ergens, ze staan regelmatig in de stad te promoten en op tv hebben ze nu ook een reclamespot. Graag deel ik mijn ervaring in hoeverre de Hello Fresh box past in mijn biologische lifestyle.

Een foodbox zoals Hello Fresh is net zoiets als Marley Spoon of deKrat.

Inhoud van de Hello Fresh box

Op een vooraf aangegeven tijdstip (bijvoorbeeld maandagavond) ontvang je een (recyclebare) kartonnen doos met daarin boodschappen voor het avondeten voor vijf dagen voor twee personen, inclusief receptenboekje voor € 49,-*. Deze box is voor ons voldoende, de dreumes eet er dan ook van mee. Over het algemeen kun je één visgerecht, twee vleesgerechten en twee vegetarische gerechten verwachten.

Lees meer: “Wat is een biologische groentetas en welke voordelen heeft ‘t?”

* Er zijn ook boxen voor drie dagen avondeten, fruitboxen of vegetarische boxen mogelijk. De keuze is voor één tot zes personen.

Filosofie

De pijlers van Hello Fresh zijn gericht op verse, gezonde en herleidbare producten. Je kunt bekende en minder bekende producten uit het seizoen verwachten. De meeste producten komen uit Nederland of omringende landen, soms van verder weg. Zeker niet alle producten zijn biologisch of hebben een biologisch keurmerk.

Ook lezen: “Wat is mijn boodschappenbudget voor biologisch eten?

Voordelen Hello Fresh Box

Persoonlijk zie ik veel voordelen van Hello Fresh, zeker als werkende mama. De box wordt (gratis) bezorgd, in de avond. Je hebt voor een hele week de avondmaaltijd boodschappen in huis, hoeft niet na te denken over “wat je nu weer moet kokerellen” en bent maximaal 30 minuten bezig met een gerecht. De gerechten zijn redelijk gevarieerd, met producten uit het seizoen. Je krijgt netjes een smsje met de geschatte bezorgtijd van je Hello Fresh box. De kartonnen dozen kun je de volgende keer weer mee geven aan de bezorger, die worden dan gerecycled (joepiee).

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Het grootste nadeel vind ik dat (lang) niet alle producten biologisch zijn en bij met name vlees, vis en groenten vind ik dat persoonlijk erg jammer. Verhoudingsgewijs zit er in een gerecht veel pasta/rijst ten opzichte van de groenten. Zelf doe ik dat altijd andersom. Je zit altijd vast aan een abonnement, ook als je maar af en toe een box wilt. Je kunt wel zelf beslissen wanneer je de box neemt, maar je kunt per keer maar acht weken vooruit plannen. In de praktijk betekent dat (voor mij) dat ik na die acht weken ineens een berichtje krijg met het tijdstip waarop de box wordt bezorgd. Dan is het weer: “Oja, schat, we hoeven deze week geen boodschappen te doen, want Hello Fresh komt weer, haha”.

Soms eet je een keer niet thuis of maak je om wat voor reden het recept een dag later. Let dan altijd goed op de houdbaarheidsdatum van vlees en vis omdat dit dan niet altijd nog goed is (beetje tegenstrijdig met de “vers” filosofie). Wij lossen dit op door het vlees gewoon in de vriezer te leggen. Tot slot als je de eindprijs berekent voor de (niet altijd even biologische) producten, kun je dat zelf op zekers goedkoper.

Gemak VS biologisch

Omdat ik met pijn in mijn hart niet-biologisch vis en vlees eet (ja sorry, ik kan het nu niet meer helpen) weegt dit nadeel voor mij erg zwaar. Desondanks weegt het voordeel “gemak” ook zwaar. Bij ons dus één keer in de 4-6 weken zo’n box. Bewust niet biologisch, maar wel een gemakkelijke (en lekkere) week. Dit compenseer ik weer door de andere weken wel volledig bio vlees te eten of vega.

Volgende week: de Odin groente & fruit tas

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Goede review en leuk om te lezen hoe dit bevalt. Ik ken het concept, maar met een dochter met coeliakie valt dit voor ons af. Wij doen de Odin tas, als ik toch een keer in de week bij de natuurvoedingswinkel ben, kan ik de tas meteen meenemen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring hiermee?
    …Sandra schreef als laatst…tijdMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.