Een menstruatie ondergoed badpak, is een badpak met een speciaal kruisje dat het menstruatiebloed opvangt tijdens je periode en het voorkomt lekkage. Kelly heeft een menstruatie badpak van Modi Body getest, wat is haar ervaring?

Lees ook: Wat is menstratie ondergoed tijdens je maandelijkse periode?

Ongesteld op vakantie…

Door Kelly | Je zult het net zien. Heb je eindelijk een vakantie op de planning staan, blijkt dat je nét tijdens die éne strandvakantie in je feestweek zit.

Dit is me in het verleden als tiener een paar keer overkomen. En dan zit er dus niks anders op dan in een zo kort mogelijk shortje onder je parasol te gaan zitten.

Bruno-Germany via Pixabay

Ik wil wat duurzaams, maar wat..

En bij iemand die (herbruikbare) tampons niet wilt, kan of mag gebruiken, hoor je dan wellicht een paar woorden door de kamer vliegen die ik hier niet durf te herhalen.

En een (uitwasbaar) maandverband in een badpak lukt natuurlijk niet. Lekker, met die knoopjes aan de buitenkant van je badpak..

Ook leuk: Zon adviezen als huidtherapeut (en over zonnebrandcrèmes)

De pil doorslikken is het ook niet altijd

Later, toen ik aan de anticonceptie ging, werd het makkelijker om gewoon een maandje door te slikken en zo mijn menstruatie wat te plannen. Maar ja.. die hormonen wilde ik ook niet meer.

Martín Alfonso Sierra Ospino – Pixabay*

Toen hoorde ik van een menstruatie ondergoed badpak

Als fan van menstruatieondergoed leek het mij inderdaad een geweldig idee: dezelfde technologie gebruiken in beachwear!

Ik kocht ModiBodi’s badpak

Het badpak kost €110 (zo, dat is even slikken!) en is te verkrijgen in alle maten tussen XS tot L. Ze hebben ook een goedkoper bikinibroekje (€34.00), waar ook een XL en een XXL in te krijgen valt. Daar komen nog eens importkosten bij.

Zowel het badpak als het broekje (er hoort geen topje bij) kunnen 10 ml absorberen, wat overeen komt met 2 lepeltjes of anderhalve tampon.

Dat is minder dan het standaard menstruatie ondergoed maar genoeg om een paar uurtjes op het strand of aan het zwembad te liggen op de wat lichtere
dagen.

menstruatie badpak
productfoto van het badpak

Hoe werkt zo’n menstruatie ondergoed badpak

Om je te beschermen tegen lekken gebruikt de fabrikant de “Modifier Swim Technology”, wat uit drie lagen bestaat.

De buitenste laag wordt gevormd uit waterafstotend materiaal om lekken te stoppen. De middelste laag absorbeert menstruatievocht en de toplaag houdt het vocht weg van je huid, heeft een bacteriënafstotend laagje en zorgt er voor dat er geen geurtjes ontstaan.

Mijn ervaring met het menstruatie ondergoed badpak

Het badpak sluit erg goed aan maar voelt een klein beetje dikker aan rond de schaamstreek. Dat stoort niet echt, ik vond het zelfs fijn omdat ik het toch een gevoel van bescherming kreeg.

Je kunt het menstruatie ondergoed badpak dragen op je hevigste dag, maar dan kun je maar een uurtje of twee mee. Ik deed de test op dag vier en vijf.

Ik had een rokje meegenomen naar het strand om eventuele ongelukjes mee weg te moffelen, maar dat was niet nodig.

De onderkant van het badpak voelt heel erg aan als een standaard menstruatieslipje, wat natuurlijk logisch is. Je bloedt gewoon in het kruis, maar je voelt of ruikt daar helemaal niets van.

Op de vijfde dag ben ik ook even met het badpak in het water gegaan en ook dat lukt prima. Het droogt supersnel weer op en het is niet zo dat je nog een uur op een nat middenstuk zit te zompen. 

Lees ook: Hoe kan ik het best menstruatie ondergoed wassen?

Waar koop je een menstruatie badpak?

 • Modi Body heeft het grootste assortiment menstruatie swimware (ook voor tieners!)
 • Bij Grace is Green en bij bol.com kun je in NL het Cheeky menstruatie badpak kopen
 • En Lotties heeft ook een menstruatie badpad

Conclusie: positief over het menstruatie ondergoed badpak tijdens mijn ongesteldheid!

Al met al vond ik het een geslaagd experiment.

Het blijft natuurlijk kut (ahum) om tijdens je vakantie te menstrueren, maar dit is eindelijk een oplossing waar ik mij als eco-lady in kan vinden.

Een aantal vriendinnen van me trotseren de zon met cups en sponsjes, maar ik vind dit prettiger. Dan voel ik me in mijn menstruatie ondergoed badpak dus best nog goed beschermd. Ik kan ‘m dus zeker aanraden 🙂

Lijkt jou een menstruatie ondergoed badpak of bikini fijn?

Laatste update: augustus 2022. Meer info over menstruatie ondergoed: uitgebreide vergelijkingstabel menstruatie ondergoed, afbeelding header: Pixabay – Martín Alfonso Sierra Ospino 2. *de Pixabay afbeeldingen zijn decoratief.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

13 Reacties

 1. Het klinkt echt ideaal, maar ik vraag me toch af; kun je er ook echt veilig mee het water in? Of ontstaat er dan toch een rode waas in het water omdat het uitspoelt? Je moet het badpak/broekje na het dragen tenslotte ook in koud water uitspoelen….

  • Je moet even checken op youtube, er is een video van een dame die het badpak test en met de camera in een zwembad gaat zitten. Ze zegt dat er absoluut geen druppel bloed te zien is.

 2. Ik heb zelf vaginisme en kan dus geen tampons, cups of sponsjes gebruiken en heb hierdoor al wat zwembadplezier gemist. Ik ga dit eens bekijken, bedankt!

 3. @Lori Ga je hier ook zelf nog eens een review van doen? Ben ook benieuwd naar jouw mening.

  • Hi Linne, ja voor de volledigheid zou ik dat graag willen doen. Ik moet alleen eerlijk zeggen, dat ik echt dit badpak gewoon te duur vind. Ik zou het persoonlijk zelf niet kopen/ nodig vinden, omdat ik dan bijvoorbeeld een sponsje zou gebruiken (en/of niet zwemmen). Maar het zou zomaar kunnen dat dit voor andere vrouwen wel DE oplossing is (en dus het geld waard). Maar wie weet kan ik hem ooit testen!

 4. Na het lezen hier ook het badpak aangeschaft! Vorige maand was ik op huwelijksreis naar Boa Vista en al met de pil gestopt omdat we graag een kindje willen. Ik gebruik geen tampons dus dit was de ideale gelegenheid om het badpak te testen. Nou, werkt perfect, ik menstrueer behoorlijk veel maar heb gewoon aan het strand kunnen zitten. Een uitvinding!!

 5. Ik heb exact hetzelfde badpak gekocht en het is een lifesaver! Ik heb zelf vaginisme en ik heb dus nog nooit van mijn leven tampons kunnen gebruiken. Met dit badpak lag ik gewoon vorige week te zonnen op een Italiaans strand, op mijn hevigste dag (ik ga momenteel voor een baby en ik kan dus mijn menstruatie niet echt meer plannen rond een vakantie). Bedankt want dankzij dit artikel heb ik toch nog kunnen genieten van mijn vakantie!

 6. Leuk artikel, ga ik zeker eens proberen (ik gebruik geen tampons dus dit komt me erg goed van pas) Alleen jammer van de prijs..

  • Hi Ilse, als eerst bedankt voor je compliment 🙂 Qua prijs, ik zou ook altijd 1 of 2 broekjes kopen om te proberen, voordat je bijvoorbeeld voor de gehele menstruatie periode iets aanschaft. Toevallig heb ik nu – as we speak – een menstruatie string aan als extra tijdens een lange wandeling vandaag. Dat geeft wel een extra zeker gevoel, hihi. En ik kon gewoon een leuk zomerjurkje aan. Succes met uitproberen en als je het gaat proberen, dan hoor ik natuurlijk ook graag jouw ervaring over een tijdje. Liefs!

 7. Ik heb zelf zo’n badpak gekocht naar aanleiding van een positieve review op YouTube en ik moet zeggen, het is een uitvinding! Eerst voorzichtig uitgetest in ons zwembad, en daarna ook effectief gedragen in Spanje. Tampons zijn echt niks voor mij, maar dankzij het badpak ben ik toch gewoon kunnen gaan zonnen zonder zorgen. Inderdaad een aanrader!! En natuurlijk super ecologisch!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.