Even weg..maar zeker niet van plan te stoppen met bloggen!

Even weg dus

Wel heb ik even gas terug genomen want 1. De perfectionist in mij wilde elke dag een blogje online, maar ik merkte dat het teveel een “moetje” werd én dat de kwaliteit van de tekst achteruit ging. Kortom, ik vond zelf dat het gewoon om te kansloze dingen ging. En da’s niet wat ik wil. Oja enne 2. Ik had de laatste tijd gewoon te druk met mijn RL (real life). Qua werk druk, qua vrienden druk en qua gezin druk. Druk leuk hoor, maar wel hectisch druk.

Dus even gas terug en pas op de plaats, wat wil ik nou?

Gewone leuke en inspirerende dingen delen op het gebied van mama, duurzaamheid & gezondheid, al dan niet in combinatie met elkaar. Simpel.

*Updates*

De Aarde. Ik kan helemaal warm worden van leuke, kleinschalige, inspirerende initiatieven. En dan het liefst op het gebied van gezondheid en duurzaamheid hè, dat begrijp je wel. En van taalkundige dingen en Nederlands houd ik ook. Wist je dat wij onze mooie planeet Aarde niet eens officieel met een hoofdletter schrijven. En Jupiter, Pluto en Verweggistan wel. De man met de onvergetelijke naam Jan Juffermans bedacht het leuke initiatief als iedereen maar gewoon keihard voortaan Aarde met een hoofdletter schrijft dan wordt dat vanzelf opgepakt door de Nederlandse schrijfbijbel. En misschien, heel misschien gaan we deze bijzondere Aarde dan eindelijk ook wat meer respecteren. Doe je mee?

Mijn persoonlijke zoektocht. Mijn duurzame zoektocht is echt volop in ontwikkeling. Ik verdiep mij in veel dingen (wat ik wel en niet wil bijvoorbeeld qua stoffen in mijn eten en omgeving) en lees zo veel interessants. Hierbij dus ook even een dikke, vette ode aan het WWW.  Dit is echt dé plek om je eigen info te zoeken en niet dat de info je strot in wordt geduwd zo van dit is het en slik het.

Ingrediënten in crèmes

Ik lees nog steeds graag over ingrediënten in onder andere crèmes, tandpasta, deodorant en wasmiddelen. Niet alleen is er gewoon veel slecht voor de huid en ons goddelijke lichaam, ook veel is gewoon niet biologisch afbreekbaar. En dat terwijl er gewoon simpele en ook nog eens stukken goedkopere oplossingen zijn. Toen kwam mijn lieftallige collegaatje met de volgende DIY schoonmaakmiddelen website. Supercool! De eerste bestelling is gedaan en ik ga binnenkort aan de slag. Ik start met: zelf vaatwaspoeder maken, droger ballen, glasreiniger en vloeibare zeep.

Krom eten en verpakkingen. Ooit bewust nagedacht over waarom groente en fruit er in de supermarkt altijd zo netjes, recht en perfect bijligt? Kijk een keertje voor de grap bij een tuinder of bio winkel. Ik vind Kromkommer een leuk initiatief om hier wat bewustwording in te creëren.

Over bewust nadenken gesproken. Sinds ik supergoed (schouderklopje op mijzelf) mijn afval scheid – tegenwoordig zelfs normaal, plastic, papier en glas apart – let ik veel meer op verpakkingen. Je kunt echt ZO VEEL besparen, echt. Het wordt gewoon een soort wedstrijdje tegen jezelf. Geen sappen in karton, geen plastic tasjes maar je eigen tas mee nemen, groente en fruit gewoon los mee, niet meer koken uit pakjes (is ook nog eens gezonder) etc. etc. Het resultaat?? Na twee weken is onze grijze container slechts halfvol. En voorheen puilde hij uit.

Hout = duurzaam. Jaja, ook ik ben gek op houten speelgoed voor madame Mini. Duurzamer dan plastic, maare.. voor hout worden ook bomen gekapt. Het FSC keurmerk staat voor duurzaam hout, voor elke gekapte boom wordt een nieuwe geplant. Leuk detail, waar we weer op kunnen letten tijdens het speelgoed shoppen voor Sint&Kerst. Bedenk trouwens, less=more. We don’t need a lot of stuff, we just need a little GOOD stuff.

Veel liefs op deze Aarde (gnagna) & tot gauw! Peace.

1050974

 

 

 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Wat fijn dat je weer terug bent en dat je niet van plan bent te stoppen!
  Wat heb je een heerlijk verzameling aan duurzame gedachtes bij elkaar gezet. Je schrijft er heel enthousiast en onbevangen over, dat maakt je stukjes leuk om te lezen.
  Het initiatief om Aarde met een hoofdletter te schrijven vind ik geweldig en ga ik overnemen.
  Ook ga ik even kijken hoe ik vaatwaspoeder kan maken. Een tijd lang maakte ik wel mijn eigen wasmiddel, maar op den duur vond ik de was niet schoon genoeg meer worden. Maar ik blijf op zoek naar alternatieven.
  Ga zo door.

  Hartelijke groet
  Anita
  …Anita schreef als laatst…Waarom ik een beter mens ben sinds ik moeder benMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.