Hoe langer ik moeder ben, hoe minder tijd ik aan mezelf besteed. Tijd om lekker te beautyen in de badkamer, bijvoorbeeld. En dat is jammer. Want ik weet als geen ander dat je jezelf écht niet moet vergeten! Toch denk ik dat het heel herkenbaar is. Je vindt je kinderen gewoon belangrijker dan jezelf. Vandaag deel ik je mijn mama-only momentje voor in de badkamer.

Ook leuk: “Welke anti zonnebrandcrème & zon adviezen ik geef als huidtherapeut

Wanneer weet je of het tijd is voor een mama-only momentje?

’s Ochtends vroeg. Babyboy ligt met een natte, wasbare luier, ik flans snel een basisschoollunch in elkaar, terwijl het brood op is. Kleutergirl hangt krijsend in de badkamer. Ik wil niet dit, ik wil niet dat. Net op tijd drop ik kleutergirl in de klas. De juf wil een gesprek, ojee.

Hierna ga ik boodschappen doen. Voor de winkel staat een andere krijsende kleuter en binnen een verzuchtende moeder. I feel you! In winkel 2 probeert moeder nummer 2, haar zoontje mee te lokken met een wagentje. Wat niet lukt. Onderweg naar huis zwelg ik inmiddels in zelfmedelijden. Is dit nou ons leven, moeders?

Wat vind IK nu fijn om te doen?

Thuis bedenk ik me – na het uitladen van de boodschappen, stofzuigen, babyboy voeden en op bed krijgen en de badkamer netjes maken – waar ik nou eigenlijk behoefte aan heb?! Ik weet het wel, en mijn wensen zijn niet heel bijzonder.

Effe aan mijzelf 😉

Ik pak de allergrootste groene dildo die ik heb en… nee geintje. Ik wil gewoon effe beautyen in de badkamer. Zonder gestoord te worden. De tijd nemen tot ik er zelf genoeg van heb. In plaats van gelijk gehoor te geven aan moederlijke en huisvrouwachtige taken.

Ook lezen: “Welke baby producten gebruik ik als Huidtherapeut eigenlijk voor mijn kids?

Mijn mama-only momentje in de badkamer

Zoals je weet vind ik groene producten erg belangrijk en nieuwe dingetjes proberen heerlijk. Enjoy Divine Nature is daarbij mijn vegan raadsvrouw. Zij raadde mij een koffiebonen scrub aan. Yay, iets vegan, iets nieuws. Let’s do it!

Coffee bean scrub van Bean Body

In het zakje van de Coffee bean scrub van Bean Body zit een soort koffieprut. Hiermee kun je je lichaam scrubben. Het geeft een heerlijk vies moddergevoel. Of luxe hamamgevoel. Net in wat voor stemming je bent 😉

Tijdens het scrubben zet ik de douche uit, scheelt water. Ik scrub mijn benen, billen, buik en armen lekker in. Na een paar minuutjes intrekken, zet ik de douche weer aan en spoel de prut van mijn lijf. Een heerlijk zacht laagje blijft achter (amandelolie en jojoba olie zit er ook in). Er is geen bodylotion nodig en dat vind ik weer fijn in het kader van minimaliseren en zo weinig mogelijk producten in de badkamer.

De Coffe bean scrub is, ja inderdaad, op basis van koffie. En dat voel, zie en ruik je! Er zijn verschillende varianten zoals pepermunt, kokos, manuka honing. Er zit zout in voor de scrub. Glycerin, honing, amandel en jojoba olie voor het zachte. Vitamine e en hyaluronzuur voor de houdbaarheid en huidverzorging. Kortom wat mij betreft een gezonde en korte ingrediëntenlijst.

beanbodyscrub mama-only momentje

Zorg maar dat je dit geheim houdt voor de kiddo’s want anders..

Lekker beautyen. Dát was lang geleden! Zo fijn, een momentje voor jezelf… oh wacht.. daar is kleutergirl: “Mama, is het modderdag?!”, “Mag ik ook?”. Oké.. vooruit. En sindsdien is het elke keer: “Mama, zullen we weer met modder spelen in de douche?”.

Ja, ook dat zullen de meeste moeders herkennen. Een mama-only momentje is heerlijk. Maar quality time met je kids is meester! Hoogtijd om een ánder mama-only momentje te verzinnen 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.