O dit moment ben ik volop aan het klussen en dat betekent: IK HEB EEN HUIS! Whoehoee. Plof comfortabel op de bank met een theetje of iets fijns, want ik heb je dus genoeg bij te kletsen in deze maandupdate sep-okt 2020! Ik vertel je uiteraard over ons nieuwe huis, er ontstaat een spontaan verkleedfeestje met Halloween en lees over o.a. mijn afspraakjes, werk en bezigheden tijdens corona.

Ook nieuw deze maand: “Wat is een handige trap of ladder in huis en tuin?”

maandupdate sep-okt 2020

Zit je er klaar voor? Het is namelijk weer een uitgebreid verhaal geworden 😀

Momlife | kleine spruit 4 jaar, over mijn wifey én het afscheidsfeestje met verkleedkleding

De highlight is toch wel dat mijn jongste spruit 4 jaar is geworden! We hebben het gevierd bij zijn vader. Het gewenste taartje: regenboog met brandweer. Geweldig! Ondanks de kleine viering (tja, corona), kreeg hij toch nog een stapel cadeaus. Auto’s, voornamelijk 🙂 Als traktatie voor school heb ik voor zakjes popcorn met een potje klei gekozen. Hoe hebben jullie met de kinderverjaardagen de coronaproof traktatie gedaan?

En ja.. ook een nieuw tijdperk voor mama! Ik heb nu twee schoolgaande kids. Dubbel feest 😉

Mijn eigen gezinssituatie is nu nogal opmerkelijk. Een half jaar geleden heeft namelijk een moeder van school, mij en de kids in huis genomen. Inmiddels is het echt mijn “wifey” geworden en de 3 kids hebben dus twee moeders. Erg leuk (en soms pittig)! Nu deze periode op zijn eind komt – jaja, zei ik al dat ik een huis heb? – zijn we beide best verdrietig. We genieten van de laatste momenten en doen interessante ochtendgymnastiek met z’n alle voor school, met “aliën Cosita”. Je kent wellicht het filmpje wel, haha:

Oké, dit dansje is écht hilarisch! Zie je het voor je?

Onze Halloween avond wordt ook spontaan leuk. Vanwege corona zijn er natuurlijk geen evenementen. Wel heb ik wat coole Halloween verkleedkleding van Feestkleding 365 voor de kinderen klaargelegd: een “instap” eenhoorn, crazy cheerleader pak en piraten pakje.* Enthousiast gaan de kids aan de slag met de pakjes.

Meneer (of mevrouw?) Cosita van hierboven, staat wederom op repeat en het is een vrolijke boel. De meiden willen naar buiten in het donker en komen later terug met snoep. Waren ze toch snel bij de buurvrouw langs gewipt. Quasi verbaast zeggen ze dat ze gewoon even de verkleedkleren lieten zien en toen ineens snoep kregen. Mijn wifey en ik kijken elkaar grijzend aan. Het was een leuk verkleed “afscheids” feestje. Zo met de laatste momenten in dit huis.

Ons heerlijke gezinnetje het afgelopen half jaar. Wat een leuke pakjes hebben de meiden gekozen hè, en de kleine man is zo cute als piraat!

Zelf care & emoties | vooral dat huis speelt in mijn hoofd!

Donderdag 22 oktober was mijn dag met een gouden rand. Ik krijg de sleutel van mijn huis. Een fijne flat in Zoetermeer. Eindelijk! De daaropvolgende weken ben ik in elk vrije uurtje aan het klussen. Ik leer behangen van mijn vader, zaag dit, sjouw dat. Hoppa, girlpower!

De vriendelijke bezorgers van Coolblue vragen of ik weet hoe ik de bestelde wasmachine moet aansluiten? Ik zeg nee. Op de volgende vraag “of ik een man heb?”, frons ik mijn wenkbrauwen. Ja, want mannen weten dat meestal wel. Whaa, haha. Dames, wat zullen wij hier eens van vinden? 😉 Bij de bestelde oven stel ik vervolgens wat vragen over de Perilex stekker. Ze weten niet wat ik bedoel, dus ik leg het ze vriendelijk uit 🙂 🙂 Zei ik al iets met girlpower?

Hoppa! De wasmachine staat, draait en werkt als een zonnetje.

Het behangen lukt trouwens ook supergoed en na 2 weken hebben mijn ouders en ik heel het huis gedaan. Sowieso verloopt alles voorspoedig en tranquillo. Ik voel me zo dankbaar. Nu merk ik pas hoe onstuimig de laatste tijd is geweest.

En hieronder nog wat foto’s van mijn stijltje om een idee te krijgen. Ik zal over een tijdje een leuke blog schrijven over het eindresultaat! Die kast hieronder vond ik zoo cool, ik liep er zó tegenaan bij de kringloop.

Werken & leren | De huidpraktijk blijft open, online congres, en blogopdrachten op een laag pitje

In het begin van corona moest onze huidtherapiepraktijk een paar weken helemaal dicht. En dat is wel even lastig als zzp’er. Gelukkig blijven we vooralsnog open. De maatregelen die wij nemen zijn extra handen wassen bij binnenkomst, een mondkapje en extra schoonmaken.

Congressen gingen helaas niet door. Jammer, want ik had er eentje op de planning staan met een heel tof programma over producten en ingrediënten, complicaties in de praktijk, een verminderde huidbarrière zoals bij eczeem en over voeding en supplementen. Gelukkig gaat hij online uiteindelijk wel door. Heel leerzaam.

Qua blog gaat het rustig. Er druppelen zo nu en dan wat opdrachten binnen, maar ik ben zelf niet actief op zoek. En dat is wel goed zo. De acquisitie pak ik wel weer op als ik in mijn nieuwe huis woon 😉 (whoehoeee)

Bewust & duurzaamheid | Staat een beetje stil

Ik heb voor mijn gevoel niet echt grote sprongen gemaakt qua duurzaamheid, de laatste tijd. Wel kleine dingetjes. Ik haal wat tweedehands kleding van Marktplaats voor de kids en mijzelf (zie trui op de wasmachine-foto hierboven). Het afval scheiden doen we hier sowieso wel met z’n alle. En ik scoor die toffe kast in de kringloop voor mijn huis. Maar verder geen mega inspirerende dingen, sorry 😉

Ook leuk om te lezen: “Podcasts over verduurzamen in allerlei sectoren: maak kennis met de Klimaatnerds!”

Vrienden & familie | Stiekeme ontmoetingen tijdens Corona …

Ik voel me bijna een halve crimineel als ik met vrienden afspreek. Ahum, dikke doei. Natuurlijk houd ik rekening door bijvoorbeeld een verjaardag klein te vieren, geen feestjes etc. Maar af en toe naar een vriendin of familie om te socializen, daar zie ik geen kwaad in. Zonder menselijk contact, dat is in mijn ogen pas kwalijk.

Wel hebben mijn beide ouders corona gehad. Gek genoeg was mijn (gezonde lifestyle) moeder flink ziek. Zeg maar een fikse griep met een flink lange nasleep. En mijn (beetje astmatische) vader, was na een weekje weer opgekikkerd. Tijdens al die weken in quarantaine hebben mijn broertje en ik de boodschappen gedaan en kusten mijn ouders en ik elkaar via het raam. Een bijzondere ervaring al met al. Met ja, toch wel wat angsten. De afloop is gelukkig goed!

Uitjes & op stap | Boehoe en bzz bzz bzz

Ik ben met de kids nog een keertje naar de kinderboerderij en Monkey Town geweest, maar verder is het veel vanuit huis. Ik heb weinig ondernomen. Gelukkig spelen de kinderen uit de buurt toch wel met elkaar.

Qua zelf, bestaat mijn wekelijkse uitstapje uit een bezoek aan onze gezamenlijke zelfpluk tuin. Geen party’s en urban, wel zoemende bijen en een stil zen gevoel. Haha. Ook fijn. Helaas is dit seizoen ook op z’n eind, maar volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Energie & klein geluk | Een nieuwe beautylijn van Therme geïnspireerd op de vrouwelijke energie!

Op dit moment krijg ik veel energie van klussen in mijn huis. Ik ben ’s avond moe, maar vooral voldaan moe. En dat voelt goed.

In de tussentijd gun ik mijzelf kleine geluksmomentjes in mijn eigen mini-spa. De douche dus. Therme heeft namelijk weer een nieuwe lijn “Mystic Rose” met heerlijke geuren en zachte crèmes.* De bodylotion en bodybutter zijn superzacht. En de parfum staat bij mij als huisparfum. De verpakkingen zijn net als de vegan lijn, gemaakt van bioplastic. De lijn zelf is geïnspireerd op de roos (en bevat dus parfum, wat wel een puntje is natuurlijk, maar daar kun je voor kiezen als je er tegen kunt). De roos is een symbool voor vrouwelijkheid: krachtig, mysterieus en sensueel.

De Mystic Rose lijn bestaat uit een Shower Gel, Foaming Shower Gel, Perfume Body Lotion, Body Butter en Eau de Parfum

En laat dit nu net een onderwerp zijn, dat enige tijd geleden op mijn pad is gekomen: de vrouwelijke energie. En daarmee bedoel ik, om als vrouw meer in mijn eigen kracht te staan. Maar ook op groter vlak denk ik dat meer vrouwelijke energie, voor meer harmonie kan zorgen. Kortom, meer vrouwen aan de top als wijze leiders. En dan niet qua macht, maar qua harmonie en kennis overdragen. Who’s in?!

Lees ook over de natuurlijke/vegan producten van Therme: “Review | Therme Natural Beauty 100% natuurlijk (hoe fijn en duurzaam zijn ze)?”

Maandupdate sep-okt 2020: mijn playlist, gekeken series & gelezen boeken

Deze twee maanden ligt mijn e-reader nogal stil. De batterij inmiddels leeg. Na deel 6 van De 7 Zussen serie (geweldige verhalen), wacht ik op het laatste deel, maar ben ik ook inspiratieloos voor nieuwe titels. Jij nog ideetjes? Ik vermoed dat ik straks weer alle rust heb om te lezen, namelijk.

Met de kinderen lees ik nu twee leuke, nieuwe boeken: Kwallenpap & slakkenvla van Marianne Busser bevat een verzameling grappig/enge versjes. In het nieuwe huis wacht ik nog even, want dat is al spannend genoeg. Maar ik merk dat er nu wat meer interesse is in griezelen. Even uitproberen dus. En Marianne is een van mijn favoriete kinderboekenschrijfsters, want haar rijm leest zo heerlijk voor.

Een andere aanrader is het kinderboek Koos de Koala (4-7 jaar)*. Dit is deel 1 van een “groene” boekenreeks voor kids. Er komen in deze serie verschillende natuuronderwerpen aanbod, om een stukje bewustwording te creëren. Het eerste deel gaat over bomen kappen en dat de dieren hun huis kwijtraken. Gelukkig vindt Koos toch een nieuw plekje. Het boekje is leuk interactief, omdat je ook vuilnis in het boek kunt “oprapen” en het brengt een gesprekje op kinderniveau op gang. De plaatjes zijn erg leuk, de kinderen willen het verhaal graag opnieuw horen en het boek zelf is van FSC hout gemaakt. Ik ben benieuwd naar het volgende deel!

En mijn te kijken docu en serie tips? Mijn “vrouwtjelief” en ik worden volledig opgezogen door de geweldige eerste serie “Mars” op Netflix. We zitten aan de buis gekluisterd en volgen de drama’s van de bemanningsleden die op een missie zijn naar Mars. Wat een prachtig stukje ook als ze buiten tussen de sterren het ruimteschip moeten repareren. Ik zat er helemaal in en werd nogal boos, toen ik las dat er geen deel 2 komt. Boehoe! Maar sowieso een aanrader dus.

Verder heb ik een tijdje terug de app Gaia gedownload en kijk ik ’s avonds in mijn bedje voordat ik ga slapen naar Ancient Civilizations. Over het leven lang geleden op deze planeet en de raadsels van grote bouwwerken en de mensen/wezens die hier hebben geleefd. Ook op Gaia heb ik met veel interesse naar de docu-serie “Initiation” van Matias de Stefano, gekeken. Over bewustzijn en dimensies. Razend interessant, met mooie eye-openers/lessen (voor mij).

De muziek die op staat tijdens het klussen en opruimen in mijn nieuwe huis: de FunX Dixte 1000 en mijn playlists op Deezer: “OnTheRoadTrippin” en “BubblBeatz”. Heerlijk in de sferen.

Ik geniet!

Bedankt voor het lezen van deze héle lange maandupdate sep-okt 2020! Heb jij nog leuke nieuwtjes te delen? Ik hoop het, schrijf me een berichtje hieronder. Liefs!

Foto’s: eigen / *Deze producten zijn gekregen ter promotie.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.