Olaa lieve lezers. De eerste maand januari 2021 is voorbij gevlogen. En de avondklok tikt. Ik ben al 2x nét op het nippertje thuis gekomen 😉. Maar het leven bestaat gelukkig uit meer dan dat, en daarom: het is weer tijd om bij te kletsen! In deze maandupdate januari 2021 vertel ik je over mijn nieuwe asielhondje, hoe de thuisschool er hier aan toe gaat, mijn gedachten over corona en over mijn duurzame bezigheden. Verder heb ik ook nog wat random leuke dingen tips.

Teruglezen: “YEAHH eindelijk een huis, spontaan verkleedfeestje en mijn bezigheden tijdens corona (maandupdate sep-okt 2020)

(Mom)life

Een adoptie hondje uit het asiel 🎔

Sinds een paar weken heb ik een nieuwe hond; Gaby (Gabriela – kracht van god). Het dotje is een lekker stoer ding, met een kleine rugzak. Op éénjarige leeftijd werd ze vastgebonden aan het asielhek, gevonden in Spanje. Vervolgens kwam ze terecht bij een Belgische eigenaresse die helaas ook niet goed voor haar zorgde. Via stichting ACE | SHIN (Animal Care Espana / Spaanse Honden In Nood) kwam ze uiteindelijk terecht bij een adoptiegezin. En daar vond ik haar 🙂

In december ben ik met de kinderen naar België gegaan om kennis te maken met Gabriela. Het klikte en een paar dagen later kregen wij het geweldige nieuws dat ze ons hadden gekozen uit 3 gezinnen! En nu, nu is ze hier.

Spelenderwijs train ik met haar en ze snapt al: zit, blijf, plaats, kom voor, aan de voet en poortje. Het is een leergierige hond, maar ook lekker eigenwijs. En ze snuffelt graag uitgebreid over de grond.

Helaas heeft ze wel iets. Het blijkt na een dierenarts rekening van 370 euro (aiaiiii) een scheurtje in haar knie pees. Ze moet minimaal 2 weken rust houden en mag niet los. Best lastig voor een jonge, actieve hond. De gouden tip van de dierenarts om toch haar energie kwijt te raken (geestelijk): snuffel- of zoekspelletje. Het werkt goed. Ze speurt door het huis en we hebben twee leuke hondenpuzzels gekocht.

Thuisschool, break downtje en tips van de juf

Als alleenstaande moeder gaat dat thuisschool niet in m’n koude kleren zitten. Ik heb al wel een breakdown momentje gehad hoor. Een beetje schoorvoetend zette ik mijn ego opzij en belde met de juf. Onze issue: de (geen) concentratie achter de laptop. En mijn onzekerheid; gaat ze straks niet achterlopen. De juf kwam met goede tips. Danku-danku.

  • Maak een dagplanning. Check, ik deed maar wat lukraak en dit geeft ons allemaal meer houvast.
  • Zet een wekker, na 30 min werk, dan iets leuks doen. Check. Ik kan nogal de neiging hebben van je doet het maar tot het af is en goed is. Of de tegenhanger; laat ook maar zitten allemaal.
  • En meer naar buiten. Zo kunnen we allemaal even ademen en uitrazen én nieuwe energie op doen. Met dat koude weer ben ik nogal geneigd om lekker te bankhangen met schermpjes..

Toch tablets voor de kids?!

Tijdens de feestdagen koop ik voor de kids tóch twee tablets. Lenovo voldeed het meest aan mijn wensen, en de prijs netjes. Ik heb het lang uitgesteld, maar nu toch, ja. Omdat wij geen tv in huis hebben, vind ik het wel fijn om iets van een schermpje voor ze te hebben.

Er staan spelletjes op en Netflix. Mijn dochter van 7 is gek op Tiktok maar dat mag er niet op. Wel mag ze dat op mijn telefoon soms kijken of doen, en dan kijk ik met een schuin oog mee. Voorlopig laat ik ook nog Youtube en Youtube kids eraf. Netflix it is.

Self care

Corona, mondkapjes, avondklok

Tja, de maatregelen. Ik schud gewoon zachtjes nee in mijzelf, en daar hou ik het even bij. Aan het dragen van een mondkapje ontkom ik niet, en dat is puur door de boete. Maar een maniertje heb ik toch gevonden. Keuzes binnen de mogelijkheden 😉

Lees ook: “Waarom ik wel een mondkapje ga dragen, maar eigenlijk toch niet (beetje lang uitgevallen column)

Verder heb ik mijn Facebooktijdlijn opgefleurd met deze heerlijke Facebookgroepen vol prachtige (natuur)foto’s. Aanraders:

En dan die avondklok hè.. Ik vind het toch wel een interessant fenomeen. Maar wederom: op een boete zit niemand te wachten.. Als ik ’s avonds met de hond buiten loop, is het bizar stil. Laatst scheurde ik om 10 voor 9 over straat, om op tijd thuis te komen. En met mij vele anderen. Of dit werkelijk gaat helpen, daar zet ik een paar grote vraagtekens bij.

Persoonlijke groei en werk

In de huidpraktijk

In onze huidtherapie praktijk gaat gelukkig alles wel door. Het was druk in januari met nieuwe klanten en ik ben met een paar interessante casussen bezig. Zo heb ik bij iemand vlak op de oogrand vervelende fibromen weggesneden (soort wildvlees). Bij een andere klant met een flink zwangerschapsmasker, zijn de pigmentvlekken al vele malen lichter. En daarnaast lopen er ook weer aardig wat trajecten voor definitief ontharen.

2021: leren & weer naar school

Verder heb ik mij opgegeven voor een cursus Voeding, suppletie en acne. Ik wil mij graag meer verdiepen in wat je van binnenuit kunt doen aan huidproblemen. Verder moet ik dit jaar echt knallen qua studie, want ik moet mijn punten halen om in het kwaliteitsregister te blijven.

Iets stiller op de blog, wel een paar nieuwe artikelen

Mijn blog staat momenteel (weer – sorry) op een zeer laag pitje. Normaal schrijf ik als de kids op school zitten of in de avonduren. Nu is de dag te vol en verschuiven andere taken naar de avond. Dan ben ik echt te moe en is mijn schrijfcreativiteit ver te zoeken. Wel heb ik een overpeinzing geschreven over “de waarheid” en zet ik de Tienermoeder van het Jaar verkiezing in de spotlights.

Bewust & duurzaam

Eco schoonmaakspulletjes, in mijn nieuwe huis

Na een jaar na de scheiding heb ik dan eind-de-lijk een eigen huis. Na het klussen, heb ik de boel is ingericht en nu is er ruimte voor: leuke duurzame dingetjes! Whoehoee. En zo worden minder leuke taken (ahum- schoonmaken), een tikje leuker.

Ik test nu de eco en bewuste schoonmaakproducten van Yousea. In mijn schoonmaakkastje staan 3 aluminium flessen, welke ik kan hergebruiken: voor de keuken, het interieur en sanitair. In de fles gaat een milieuvriendelijke cleaning tab en alleen water. Een mooi eco product op het gebied van 0% plastic waste en het werkt prima! Als het product op is (en ik doe er waarschijnlijk maanden mee), hoef ik alleen een nieuwe tab te gebruiken. Ook chill voor m’n portemonnee.

yousea maandupdate 2021
Yousea

Onverwachts nog wat te oogsten op de zelfpluktuin

Ook werd ik deze maand verblijd met een mailtje dat er nog een hoop boerenkool en palmkool staat op de tuin. Whoehoe, en met mama eet ik die avond heerlijke zoete aardappelstamppot met boerenkool en kaasblokjes.

gezamenlijke moestuin in Zoeterwoude www.mamasjungle.nl
(foto uit de zomer, op de zelfpluktuin)

Woon jij in regio Zoetermeer/Leiden en wil je mee doen aan onze gezamenlijke moestuin in 2021? Check dat even die link met meer informatie, want er zijn nog plaatsen over!

Marktplaatsen en tweedehansies

Afgelopen maand was ik ook weer heerlijk Hans Tweedekans. Zo scoor ik een leuke lamp voor een tientje, en de lampenkap wil ik gaan mozaïeken. En ik haal daarnaast nog een leuk plantentafeltje voor 15 euro. Verder krijg ik van een vriendin een mega stapel, toffe kleding, waardoor ik de komende jaren geloof ik niks meer nodig heb, haha.

Tot slot vind ik bij het grofvuil nog een groot beeld van een stoere hond. Het oortje en één pootje zijn kapot, maar daar ga ik nog wel wat creatiefs mee doen.

Fun, klein geluk en random leuke dingen tips

Netflix serie: Outlander & watchlist

Ik ben momenteel helemaal verknocht aan de serie Outlander, over een vrouw die door de stenen 200 jaar terug in de tijd reist. Ze is eigenlijk getrouwd, maar ontmoet in de 18e eeuw een andere (heerlijke, sexy) man. Daarmee beleeft ze avonturen en oorlogen. Als kijker reis je mee naar vroeger in Schotland, Frankrijk en Jamaica. Ik heb gelukkig nog wat afleveringen staan, maar kan ‘m echt aanraden voor liefde, spanning en romantiek in de oudheid 😉

Op de watchlist staan voor mij nog the social dilemma en Tully.

Diamond painting try out

In de creatieve hoek zat ik al een tijdje te azen op iets van diamond painting. Ik vond bij Kruidvat een setje voor 2 euro. Leuk probeersel! En nu zit ik lekker met dochterlief te priegelen.

Winterse tea time

Wat kan ik nog meer aanraden? Ja, een lekker theetje bij de Appie! Houd je van winterse smaakjes met kaneel? Dan is de Celestial Seasonings Bengal spice tea echt heerlijk. De zakjes zijn voor 1 kop, maar dat is niet hoor. Ik zet er altijd een hele kan mee, voor de hele dag. Tea-timeme-time!

Oja, en ga je verhuizen of klussen waarbij je een nieuwe hypotheek afsluit? Overweeg zonnepanelen (-:

Lees ook: “Zonnepanelen op je dak? 5 diverse ervaringen van zonnepaneel gebruikers zelf! (interviews)”

Veel liefs & knuffels

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.