Als echte Hollander, hebben we hier altijd een zak aardappelen in huis 😉 Ik kan er wel 100 verschillende recepten bij verzinnen, haha. En een populaire bij ons, is een ovenschotel. Ik wilde daarom ook graag eens een eigen aardappelanders saus proberen te maken, in plaats van uit een pot. Geen conserveermiddelen en uiteindelijk is het ook goedkoper. Was het lastig? Eigenlijk helemaal niet! Hierbij het recept voor een gezonde variatie aardappelanders saus. Ik zeg halleluja bloem, water en melk.
Inhoud
Recept: gezonde variatie aardappelanders saus maken
Wat heb je nodig?
- Aardappels
- Paprika
- Champignons
- Pastinaak
- Ui
- Spekjes
- Peterselie
- Geraspte kaas
- Olijf olie
- Zout en peper
- 2 el bloem
- 125 ml melk
- 150 ml water
Bereiding gezonde variatie aardappelanders saus
Oven op 180 graden zetten. Snijd de (biologische) aardappels met schil in schijfjes. Stop deze gele jongens in een ovenschaal nadat je ze even in gemasseerd hebt met wat olijfolie en besprenkel met zout en peper. Bak ze een half uurtje in de oven.
Maak intussen de groentesaus. Bak de spekjes uit en bewaar even apart. Eventueel haal je het extra vet weer weg met een stukje keukenpapier. Neem je groenten, en snijd deze is een leuke vorm. Dan wok en kruid je ze. Doe vervolgens de spekjes er weer bij.
Dan gaan we de saus maken
Strooi twee eetlepels bloem over de groenten. Even kort mengen en dan water en melk erdoor. Klein beetje laten indikken. Haal de aardappels uit de oven en giet met liefde de groentesaus erover. Dit nog een klein half uurtje in de oven en tadaa: aardappelanders, maar dan anders 🙂
Nou ga ik het nog een keertje proberen met kokos- of amandelmelk in plaats van koemelk en weer met andere groenten, een keer vega en een keertje met kip. Door doel #80 van mijn Day Zero Project kan ook een dikke, vette streep. Makkelijk recept hè 🙂
1 Reactie
Dat lijkt me veel lekkerder dan een saus uit een potje.
…Madelon schreef als laatst…Rozijnenbroodjes