Instagram spreekt mij vooral aan vanwege het visuele. Met één foto kun je zoveel laten zien. Letterlijk een kijkje achter de schermen van iemands leven. Dat is voor nieuwsgierige persoontjes heel leuk. Aan de andere kant vind ik het ook leuk om zelf foto’s te plaatsen. Van dingen waar ik mee bezig ben en van dingen waarvan ik hou. Soms kun je ook helemaal wegzwijmelen bij die picture perfect momenten. Maar zijn die wel zo perfect? Vandaag vertel ik je wat meer over het moment áchter de foto 😉

Life behind Instagram; verhalen achter de foto’s

1. The hulk!

Verven is hier favoriet. Na één keer wegkijken was 1/3 gezicht groen. Na het maken van een kopje koffie 2/3 en toen dacht ik: Ach, fuck it. Klieder maar onder! And so she did. Het levert een prachtige foto op, maar in de douche vinden wij nog steeds stukjes hulk terug.

Ook lezen: “Leuke lente knutseltips voor kleuters!

hulk verf

2. Pinterestwaardig huis

Wat kun je toch veel met een enkel instagramfiltertje. Dat alles achter mij een bende was, inclusief mijn make-uploze gezicht en dat de grond hoognodig gestofzuigd moest worden ziet niemand! Ha.

Ook lezen: “over de klussen in ons huis!”

life behind instagram

3. Piraten moeders

Een kleine toelichting. Wij hebben een vijfjarig neefje. Een megadrukstuiterballend en vreselijk creatief kind. Eentje met een liefde voor verkleden. En alle ouders, grootouders en grootoma waren aan het eind van de dag moe. Hij niet. Toen bedacht ik: “pak al je verkleedkleren”. Iedereen trok wat aan! Ik dacht, dat levert coole foto’s op. Maar neuh, die mislukte allemaal want het ging zo snel en, nou ja, megadrukstuiterballend. Dus ik maakte snel deze selfie. Welke ik echt hilarisch vind omdat mijn oude omaatje met een piratenoutfit een pistool naar je richt. Haha.

life behind instagram

4. Lief kindje

De foto is erg schattig. In feite was ze ziek, zeurderig en hangerig. Heeft ze een lange tijd zo achter de computer filmpjes gekeken. Zielig hè.

life behind instagram

5. Fruit met een dingetje

Een foto van fruit kan ik zelf eigenlijk niet zo boeiend vinden. Tenzij hij hightech scherp of speciaal gefotografeerd is. Helaas is dat niet mijn niveau 😉 Waar ik dan wel weer heerlijk in mijn eentje om heb moeten lachen is het kleine extra dingetje op de foto. Zie jij ‘t?

life behind instagram

Op de banaan dus 😉

6. Hoe zet je een dier goed op de foto?

Mensen met dieren begrijpen me. Probeer maar eens een huisdier, zoals een hond mooi op de foto te krijgen. Je sluipt er naar toe, zoekt in één seconde een mooie hoek, roept je dier en KLIK. Intussen is je dier gevlogen en wacht jij op het cruciale moment… Het staat erop! En nog scherp ook. Meestal gaan er zo’n 15 pogingen aan vooraf. Ook grappig: de foto’s van mijn hond zijn de meest gelikede foto’s.

life behind instagram

Lekker in de realiteit :-p

life behind instagram

Dit is meer realiteit 😉

Ben jij actief op Instagram? Herken je die momenten? Poging 80 tot #selfie, de beste #foodpic maar een inmiddels koud gerecht? Zo grappig om over na te denken. Volg je me al op Instagram?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.