Tijdens mijn verlof mocht ik weer sinds lange tijd ervaren hoe het leven zonder werk en zonder kinderen is. Ik kan je vertellen, dat voelt in het begin heel onwenning. Zelfs een beetje doelloos. Later had ik tijd tekort. Vandaag vertel ik je over hoe ik omging met de me-time in mijn verlof.

Zonder werk en zonder kinderen voelt best doelloos

Twéé heilige dagen per week had ik in mijn verlof, waarin ik écht 100% tijd voor mijzelf had. Hubby bracht peuter dan naar de opvang en het allerenigste dat ik “moest” doen was de hond uit laten en eten koken. Ik liet de hond uit en… viel in een gat. Wat nu? Uitslapen was ook al niet gelukt, dus daar zat ik dan om 8.00 uur op de bank.

Een creatief licht aan het eind van de tunnel

Mijn baas had al gezegd, als je wilt werken dan mag dat altijd. Ja, ik ga me echt niet laten kennen. Ik kan heus wel effe zonder werk 😉 Mijn creabea moeder bracht licht aan het eind van de tunnel. Dat is het! Ik ga weer wat creatiefs doen. Dus ben ik aan het wolvilten geslagen. Geen grap! En ik vind het helemaal leuk. Ik ben herfstitems aan het maken en een leuke babymobiel. Verder heb ik echt een brainflow aan inspiratie voor mijn blog en toen had ik het ineens heel druk

Lees ook: “Maak zelf een fluffy babymobiel met naaldvilt (+ mijn herfst creaties)

zonder werk en zonder kinderen

Druk, druk, druk

Naast deze leuke hobby’s zijn er ook wat tv-programma’s gestart die ik leuk vind om te volgen. Lekker alles terugkijken zonder reclames. Dat combineer ik met “bankrust”. Want ja, ik ben toch hoogzwanger met alle klachtjes en kwaaltjes van dien. Verder heb ik een overload aan dingen qua babyvoorbereidingen. Mijn hypnotherapie, het bevalbad, geboorteplan, een nieuwe afkolfset halen, bed op klossen, wasjes draaien, een draagdoek uitzoeken. En die lijst gaat door en door en door. Verder wil ik lekker met vrienden afspreken. En leuke dingen met het gezin doen. En oja ik moet ook goed dutjes doen want ’s avonds slaap ik niet heel goed.

Lees ook: “bevallingstips voor de partner: SOS lanceringsgevaar!”

Aaahggrrr, en de cirkel weer rond

En zo is het cirkeltje weer rond en is deze madame alsnog een bezig bijtje. Het is gewoon de aard van het beestje. Dus werken of vrij, kinderen of niet? Ik maak het mijzelf toch wel druk. Mijn keuze? Geef mij maar twee heerlijke kinderen en fijne parttime baan!

Hoe goed kun jij je rust “claimen”?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

 1. Ik kan mijn rust nemen als ik écht heel moe of ziek ben. Dan doe ik niks, los van de verplichtingen die bij het moederschap horen..

  Verder ben ik ook altijd harstikke druk als ik even “vrij” heb. Dan maak ik voor mezelf een enorme to-do lijst (ook met dingen als een dagje sauna of blogs lezen trouwens) en kom ik uren te kort.

 2. Zo heb je het beste van twee werelden. Ik zou me ook niet vervelen! Dat zit ook niet in mijn aard. Een iets kleinere parttime baan zou ik ook wel fijn vinden, 16 uur ipv 20.
  Ik heb nl vaak helemaal geen tijd voor mijn baan 🙂
  Oooh, naaldvilten! Dat wil ik ook gaan doen als ik wat meer tijd om handen heb. Heb er al een heel pinterest bord vol van 🙂
  …Anita Willems schreef als laatst…Kerstfeuilleton op OgmaMy Profile

  • Anita, mocht je gaan naaldvilten, stuur me dan even een mailtje privé. Dan stuur ik je wat leuke spulletjes op 😉

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.