De bijzondere “spirituele” krachten van de maan hebben mij altijd geïnteresseerd, maar veel weet ik er nog niet van. Via social media kwam ik in contact met Hannah. Na persoonlijke gezondheidskwesties moest zij noodgedwongen stoppen met werken. Er volgden vele frustraties en een energielevel van nul. Zoekend naar een oplossen met meer balans kwam zij via mediteren, terecht bij “Moonology”, de invloed van de Maan op je leven. Deze leefstijl bracht haar mooie effecten en dit is zij met anderen gaan delen. Ze ontwikkelde het Maanpakket ‘Magische Maan Energie’. Lees in dit interview hoe het leven met de maan precies werkt en wat het maanpakket van Hannah inhoudt.

Lees ook: “Buiten wandelen voor een leeg hoofd, mijn tips”

Leven met de maan; hoe werkt dat precies?

Om meer te weten te komen over het leven met de maan als kompas, stel ik Hannah een paar interessante vragen.

1. Waarom is de maan bijzonder voor jou?

De Maan is voor mij een kompas. Ik heb gemerkt dat het een prachtige richtingaanwijzer is. Op het moment dat mijn lijf me in de steek liet, althans zo voelde het met nierfalen, was er eerst vooral woede. Gevolgd door angst en gedachten dat mijn leven voorbij was. Vermoeidheid kleefde 24-uur per dag aan mij.  Ik had iets nodig om weer lol te maken, het leuk te hebben in mijn leven. Op zoek naar wat? Een betere manier van leven, misschien een gevoel van zingeving..

Werken met de energie van de maan bleek veel meer. Het gaf mij weer een doel.”

Het eerste wat ik las, was ‘verbinding maken met de Maan’. Het klonk mij vreemd in de oren, ik was zeker sceptisch in het begin. Door er meer, veel meer over te lezen wilde ik het uitproberen. En ik leerde hoe “Moonology” precies werkt. 

leven met de maan

2. Moonology dus.. Wat is de invloed van de maan op het menselijk leven?

De grootse invloed die de Maan heeft op aarde is de getijdenwerking, eb en vloed. Deze ontstaat door de aantrekkingskracht tussen de Maan en de Aarde.

Van oudsher wordt er gezaaid en geoogst aan de hand van de Maanstand. De wetenschap is er nog niet over uit: heeft de Maan invloed op ons als mens? En toch wordt er veelal geschreven over de ervaringen en het gedrag van mensen, tijdens bijvoorbeeld Volle Maan.

Feit is dat de Maan de waterhuishouding op aarde beïnvloedt. De mens bestaat voor een groot deel uit water, het lijkt mij dan logisch dat het effect voelbaar is. Toen ik mij erin verdiepte en er meer van wilde weten, dacht ik ‘waarom niet, wat heb ik te verliezen’.

3. Voor welke klachten kun je bij de “Maan Energie” terecht?

 • Onrust
 • Gebrek aan focus
 • Pijn klachten
 • Chronische vermoeidheid
 • Emotioneel uit balans zijn
 • Gebrek aan energie
 • Slaapproblemen

4. Hoe werkt het in grote lijnen? Als je gaat leven met de maan?

Je verbindt jezelf met de maan. Je leert mee te bewegen met de energie, elke dag opnieuw. Doordat je meer rust en overzicht creëert verandert jouw leven op een positieve manier. 

Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven kracht geven. Je ontdekt een innerlijke kracht waarvan je niet wist dat je die had. Je werkt met de Maancyclus, met de energie van de maan om in een gelijke flow te komen. Te plannen, groeien, manifesteren, afbouwen en weer loslaten. Dat doe je door de stand van de Maan en bijbehorende energie te betrekken in jouw keuzes in het leven.

Lees ook: “Minder stress als moeder? Leef in het “hier en nu*”

5. Wat is je eigen ervaring hiermee?

De angsten die ik had door mijn nierziekte zijn zo goed als weg. Natuurlijk is er in het leven verdriet, angst. Dat hoort bij het leven. Ik heb ervaren dat sinds ik leef met de energie van de Maan, ik geen enkele paniekaanval meer heb gehad. Daarbij ervaar ik meer rust en ook mijn energie is beter te ‘handlen’. Ik slaap veel beter. 

leven met de maan

6. Wat houdt jouw Maanpakket ‘Magische Maan Energie’ in?

Als je het Maanpakket aanschaft krijg je het volgende:

 • 9 modules; een Inleiding en 8 Maanmodules
 • Kalender Nieuwe Maan 2020
 • Kalender Volle Maan 2020
 • Maan Ritueel sheet
 • Unieke Maan journal

Zelf, of samen

Je kunt ervoor kiezen zelf de modules uit te werken. Of je start gezamenlijk met mij aan het begin van een nieuwe Maancyclus. Zodat je 1-1 feedback krijgt bij vragen. De eerste 25 mensen die het Maanpakket aanschaffen krijgen een handgemaakte cardset met Affirmaties.

De training volgt een maand lang de Maancyclus. Dit pakket kost nu 149 euro (met een totale waarde van 500 euro!).

7. Hoe draagt jouw Maanpakket bij aan mijn individuele leven?

Met kleine praktische oefeningen, tips en informatie doorlopen we samen de Maancyclus.

Je loopt de natuurlijke weg van opbouwen in energie en het afbouwen van energie. Daarnaast zul je inzichten krijgen over jezelf, hoe je het leven voor jezelf mooier kunt maken. Je leert omgaan met fysieke klachten, pijn door de positieve invloed van Maan energie. Door mee te bewegen.

Het helpt je rust te creëren, er ontstaat meer en meer balans. Je zult beter gaan slapen. Heb je een of meerdere doelen in het leven dan werkt de Maan Energie als een kompas.

“Als je eenmaal de Maancyclus aan de hand van de modules bent doorgelopen, kun je het proces blijven herhalen.”

Zou leven met de maan iets voor mij zijn?

Bedankt Hannah, voor je interessante informatie en het maken van je mooie maanpakket. Ik hoop dat je er veel mensen mee kunt helpen. Persoonlijk hou ik erg van spirituele dingen, die te maken hebben met innerlijke groei. Hoe “zen” ik namelijk ook probeer te zijn, er leeft een onrust in mijn diepten. Niet altijd, maar in periodes. Ik zou het zeker interessant vinden om een keer een paar maancyclussen te volgen, om te kijken wat dit met mijn lijf, hart en hoofd doet. Meer info?

Q: Merk jij effecten van de maan op je eigen welzijn?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.