De suffe bieb is tegenwoordig echt ons ding! De peuterboekenverzameling werd mama namelijk iets té groot. En nu hebben we elke vier weken een verse stash boeken, die ook weer vrolijk retour gaat. Win-win. En aangezien green, hergebruik en tweedehands helemaal van nu is, bombardeer ik ook de bibliotheek tot SUPERHOT. En mijn hippe peutergirl deelt vandaag haar 4 leukste peuterboeken. Mét haar commentaar! Haha.

Ook leuk: “Geweldig leuke peuterboeken over olifanten (2-4 jaar)

4x de leukste peuterboeken volgens peutergirl

Van de 10 boeken zijn er altijd een paar die extra in de smaak vallen! Peutergirl deelt haar 4 leukste peuterboeken en voorziet ze van commentaar. Een uitgebreide boekbeschrijving staat er onder 😉

4 leukste peuterboeken

Het boekenliefje (Helen Docherty)

Peutergirl: “Over een kleintje dat gaat flappen. Het boekenliefje. Hij wil ook een boekje lezen voor het slapengaan. Omdat hij moe is.”

In elk huis, bij alle dieren, wordt er ’s avonds voorgelezen. Maar dan beginnen alle boeken te verdwijnen. Een dapper konijntje wil het mysterie van de verdwenen boeken oplossen, en ontdekt dat er een verdrietig klein boekendiefje rondsluipt. Het boekendiefje wil heel graag “een boekenliefje” zijn en zoekt iemand die hem wil voorlezen … Een magisch verhaal over het belang van voorlezen voor het slapengaan. Dit wordt ongetwijfeld hét lievelingsboek van elke voorleesbevorderaar!

4 leukste peuterboeken

Marnix Mol Heeft Lentekriebels (D. Bedford)

Peutergirl: “De mol gaat naar de lentebloesem. En het gaat over dat hij naar de liefde van zijn leven gaat.”

Als “Marnix Mol” ontdekt dat het lente is, krijgt hij de kriebels en gaat op zoek naar de liefde van zijn leven. Hij weet precies wat hij zoekt: een verrukkelijk glanzende zwarte vacht, een prachtig roze neus en heerlijk grote platte voeten. Hij kan alleen niet zo goed zien…

4 leukste peuterboeken

Held op sokken (B. Westera)

Peutergirl: “Ridders gingen zo doen (hak en zwaard bewegingen). Ze hadden baarden. Een bruine baard net als papa. De ridder zonder baard ging opruimen.”

Lang geleden, in de middeleeuwen, hadden alle ridders baarden. Behalve ridder Roderik, en die telde dan ook niet mee. “De Held op sokken”. Ridders zonder baarden waren alleen maar goed om het bloed van dode draken op te dweilen, harnassen te poetsen en aardappels te schillen. Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, op de vuist gaan met ridders uit een vreemd, vijandig land – dat was er voor ridder Roderik dus allemaal niet bij. Maar laat hij nu net iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft…

Lees ook: “Gênante voorleesmomenten, boek successen en de fails (kinderboeken tag)

4 leukste peuterboeken

Vergeet-me-niet(je), (M. Broad)

Peutergirl: “Olifantje was zijn mama kwijt, met vergeet-me-nietjes.”

‘Vergeet niet bij de kudde te blijven,’ zegt mama in “vergeet-me-niet(je)”. ‘En vergeet nooit hoeveel ik van je houd.’ Het olifantje Olle moet twee dingen onthouden. Maar als hij een helderblauw voorwerp ziet, vergeet hij zijn moeders woorden en gaat op onderzoek uit. Zal hij haar vinden voordat het gaat regenen? 

baby boekjes

Foto Instagram

Een rondje door de plaatselijk bieb

Er zijn ook baby boekjes in de bieb te leen. Erg leuk. En ze worden gewassen 😉 Voor nu is dat nog iets te vroeg, maar het is nice to know. Scheelt weer kopen en bergen babyspeelgoed, dat je over een korte tijd ook weer “kwijt moet”.

Ik heb ’s avonds niet altijd zin om voor te lezen, maar als ik peutergirls blik vol verwondering zie, weet ik weer waar ik het voor doe! Lees jij veel? En waar halen jullie de boekjes vandaan?
 

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Leuk! Ik hou echt ontzettend van kinderboeken en lees ook elke avond een boekje met Noa voordat hij naar bed gaat en ook overdag. Ik ga deze zeker onthouden.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.