Wil je op pad met kids in Zoetermeer (en/of je hond in dit geval)? In deze serie neem ik je mee naar mijn hometown. Ik zet de leukste dingen om te doen in Zoetermeer met je gezin op een rijtje en natuurlijk komt er heel veel spelen, eco, natuur & dier voorbij. Neem bijvoorbeeld je puppekind mee naar één van deze hondenspeelplekken in Zoetermeer of leuke hondenstrandjes!

Ook leuk: “Uitjes agenda Zoetermeer; leuke dingen met kids of je gezin! (Herfst & winter 2019/2020)

De leukste hondenspeelplekken en hondenstrandjes in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn er zowel leuke gebieden ín de stad tussen de huizen, als in de parken en bossen voor honden. Bekijk hieronder de lijst met de mooiste hondenplekjes in Zoetermeer. In de officiële regeltjes over honden in Zoetermeer staat verder waar je hond precies mag loslopen of aan de lijn moet. Wist je bijvoorbeeld dat honden in Zoetermeer verboden zijn op schoolpleinen en in speeltuinen?

TIP: Duurzaam speelgoed voor je hond? Check deze toffe bijtring van natuur rubber! >>

1. Zwemmen met je hond in het Noord A

Aan de Zoetermeerse stadskant van het Noord A, mag jouw hondje lekker zwemmen op het hondenstrand. De plek (en parkeren) is ter hoogte van restaurant Happy Moose, mét een buiten terras waar je hondje kan uitpuffen en jij een hot choco of cold vino kunt nuttigen. Volg het pad voor een heerlijke wandeling rond de Zoetermeerse plas met je doggy.

2. Hondenrenplek naast rozentuin in Noordhoven

In de wijk Noordhoven vind je achter het winkelcentrum een fijn parkje (Aldo van Eckpark), met een afgesloten hondenrenplek. Wandel ook eens door de nabijgelegen rozentuin en de blauwpaarse bloemenperken daarachter.

  • Noordhoven hondenrenplek
  • Noordhoven hondenrenplek
  • Noordhoven rozentuin
  • Noordhoven rozentuin
  • Noordhoven tuin
  • Noordhoven hondenrenplek

3. Uitlaatterrein & strandje bij Oosterheemse kanaal

In het Heempark (ter hoogte van de Javalaan) in de nieuwe Zoetermeerse wijk Oosterheem, vind je een afgesloten hondenveld met daarin ook een gezellig hondenstrandje aan het kanaal. Er staat ook een bankje met prullenbak. De rest van het park nodigt uit voor een ontspannen wandelrondje door het groen, langs vlondertjes en verstopte vogelplekken, de brug over, terug langs het kanaal. Of andersom 🙂

Overigens vind je hier iets verderop aan het Heemkanaal (Thomas Morelaan), een lange strook groen met nog een afgesloten rengebied voor honden.

4. Groene wandeling langs de sloot, Lyonpad achter stadscentrum

Achter het Stadshart ligt een rustig stukje groen (Lyonpad) in de wijk Palenstein. Hier is een afgesloten hondenrenplekje, maar de wandeling langs de sloot is vooral een aanrader en voert je helemaal tot de wijk Segwaert, of zelfs door tot het Noord A. Ondertussen kun je in alle tuinen spieken voor heerlijke buiteninspiratie, doe ik nóóit… 😉.

5. Dagje naar het Balij en zwemmen

In het Balijbos kun je gemakkelijk een halve dag wandelen met je hond. Als je aan het einde van de parkeerplaats (gratis parkeren bij parkeerplaats Kurkhout) links de brug over gaat, dan liggen de (grote) losloopgebieden aan weerszijde van het fietspad (aan de lijn langs de fietspaden zelf). In de bossen aan de linker en rechterkant mogen honden bijna overal los. Als je na de brug direct links gaat, kom je langs een grote (zwem)plas met meerdere hondenstrandjes.

6. Hondenstrandje bij het Bentwoud

Het Bentwoud is een groot, nieuw park in Zoetermeer, dat begint achter de wijk Oosterheem (tegen Benthuizen aan) en doorgaat tot over de N206, richting Boskoop. Er is een heerlijk losloopgebied voor honden en een klein verstopt hondenstrandje. Je kunt voor dit strandje het best parkeren bij DSO Zoetermeer. Het strandje zit ter hoogte van Amstelstroom, aan de overkant van de sloot in het Bentwoud dus.

  • Bentwoud hondenstrandje, hondenspeelplekken in Zoetermeer
  • Bentwoud hondengebied
  • Bentwoud hondenstrandje
  • Bentwoud kaart honden

7. Ravotten door bos en hondenstrandje Westerpark

Het Westerpark is een mooi wat ouder park met veel water en bochtige wandelpaden tussen de bomen. Behalve tijdens het broedseizoen van 15 mrt tot 1 juli, mogen de honden overal los lopen. Parkeren doe je aan de Heuvelweg, bij de bowlingbaan of de 2e parkeerplaats aan je linkerhand tegenover de nieuwe fietsersbrug. Of je rijd de Heuvelweg helemaal door tot het einde, daar kun je ook gratis parkeren. Aan die kant vind je bij de brug een hondenstrandje.

Genoeg hondenspeelplekken in Zoetermeer dus

Het enige dat ik nog mis is een échte hondenspeeltuin. Dit kwamen we onderweg op reis door Europa veel tegen. Allerlei traintoestellen, rendingen, water en speelattributen voor honden. Hoe leuk is dat! Ik zag wel dat ze hierover in Zoetermeer aan het bakkeleien zijn. Dus wie weet. Ik stem in ieder geval vóór! 😉

En? Zit er iets leuks voor je tussen? Of ben jij wel eens te vinden op één van deze dogspots? Klets mee in de reacties en als je tips hebt voor andere leuke hondenspeelplekken in Zoetermeer, graag! Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.