Hier zijn wij gek op boekjes en lezen. Het voorlezen ’s avonds voor het slapengaan is dan ook een vast ritueel. Meestal lees ik zo’n 2 á 3 boekjes voor, afhankelijk van de grootte van het verhaal. Peutergirl mag ze altijd uit kiezen. Ik vind het geweldig om te zien hoe haar boekensmaak verandert en groeit. En als je dan regelmatig de kinderboeken stash wilt wisselen, is tweedehands een goede optie om geld te besparen! In dit artikel vind je daarom allerlei manieren om aan tweedehands peuterboeken te komen.

Lees ook: “Coole titels! 5x onze peuterboeken wishlist”

Hoe kom je aan tweedehands peuterboeken?

Nieuwe boekontdekkingen voor mijn peuter doe ik regelmatig online, in folders, tijdens het wegbrengen van pakketjes in onze Readshop en via artikelen van andere bloggers. Voor de continue aanvoer van nieuw leesmateriaal koop ik echt niet altijd iets nieuws. Welke manieren zijn er nog meer?

TIP: peuterboeken suggesties van leuke medebloggers: Juf Maike, leesleeslees, Blog4mama, meisje-eigenwijsje, Aukjes Wereld, Lotuswritings, Mamalou, mammiemammie.

1. Organiseer een peuterboeken ruilclub

Afgelopen jaar was ik de organisator van de peuterboekenruilclub. Elk kwartaal sturen wij moeders een peuterboek door naar elkaar per post. Zo krijgt jouw uitgelezen boek een tweede leven, het ruimt lekker op en krijg jij elk kwartaal een nieuw boekje dat hooguit de brievenbusverzending kost.

2. Pak kinderzwerfboeken

Op meerdere plekken in Nederland, in bibliotheken of zoals bij ons in de wijktuin, bestaan zwerfplekken voor boeken. Je kunt daar een boekje brengen en weer een nieuwe halen. Als op 5 oktober de kinderboeken week start, is het ook Nationale Kinderzwerfboekdag. Tja, er bestaat overal een dag voor hè 😉 Zoek hier een kinderzwerfboekstation in de buurt om te kijken waar jij jouw uitgelezen boeken kunt droppen en een nieuwe kunt adopteren.

tweedehands peuterboekenLekker boekjes lezen in bed voor het slapengaan

3. Ga naar een tweedehandswinkel of markt

Mijn favoriete afdeling van de tweedehandswinkel hier in Zoetermeer is natuurlijk de boekenafdeling. Voor 25-50 cent heb je een prima in orde kinderboek! Dat is toch gewoon te leuk.

Leestip: “App Reshopper: verkoop kinderspul vanuit je eigen tweedehandswinkeltje

Je kunt voor een tweedehands peuterboek natuurlijk ook naar hartenlust terecht op boekenmarkten en vrij markten. Het nadeel hiervan is dat je tegen een titel moet aanlopen. Op zoek naar specifieke titels gaat dan toch beter online.

4. Kijk online op Marktplaats en Bol

Als je op zoek gaat naar een specifieke titel, dan slaag je het best online. Op marktplaats kun je gemakkelijk zoeken naar tweedehands peuterboeken en zoeken in je omgeving. Hiermee bespaar je verzendkosten. Is de titel niet te krijgen in de buurt? Dan selecteer je heel Nederland en vind je vast iemand!

Op bol.com kun je naast nieuwe boeken ook terecht voor tweedehansies. Het voordeel is dat je erg gemakkelijk kunt zoeken op titel en ISBN. Het nadeel vind ik dat bol wel een groot percentage krijgt, van het vaak al zo minimale bedrag voor een tweedehands boek. Ik gun het de verkoper liever 😉

Deze week plaats ik in het kader van de kinderboekenweek nog een artikel boordevol leuke tweedehandse peuterboeken tips ter inspiratie. Enne vertel eens.. waar haal jij je (tweedehands) peuterboeken vaak vandaan? Klets met ons mee in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

    • Lori Reply

      Ja hè! Zeker voor de allerkleinsten die nog thuis zitten. Ook op de basisscholen hier hebben ze leuke initiatieven. Dan mag je een paar boekjes inleveren en krijg je bonnen om weer nieuwe (tweedehands) uit te zoeken. Maar dat zullen ze overal wel doen 🙂 wij gaan bijna bijna naar de basisschool hier. Ben zoo benieuwd!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.