Vanaf een maand of 6 reageert een baby op liedjes zoals “olifantje in het bos” en sindsdien zit zo ongeveer dat rotnummer mijn hoofd. Verder vind ik olifanten geweldige dieren hoor. Een perfecte balans tussen schattig en stumperig ofzo. Afijn, na elk biebbezoek kijkt er wel weer zo’n langgeslurfte groot beest naar me vanaf de voorpagina. Dusse.. Op zoek naar leuke peuterboeken over olifanten? Tips in overvloed 😉 Ik zet de leukste slurfjes voor je op een rij.

Leuke peuterboeken over olifanten

Ben je op zoek naar nieuw peuter leesvoer? Of een leuk cadeau voor een jong kind? Deze boekjes over olifanten zijn superleuk voor peuters!

TIP: Zo kom je aan de leukste tweedehands peuterboeken 

Een geweldig cadeau (Guido van Genechten)

Je zal maar als cadeau een ‘piepsie-poepsie-potje’ krijgen. In een geweldig cadeau gaat Olifantje op onderzoek uit wat hij er allemaal mee kan doen.. een hilarisch boekje als je met je kleine bezig bent met zindelijkheid.

leuke peuterboeken over olifanten

Een lief klein schattig danseresje (Nanda Roep)

Het olifantje Olla danst blij door het bos. Ze voelt zich een lief, klein, schattig danseresje. De andere dieren lachen haar uit: Olla is te groot, zeggen ze, en te lomp. Daar wordt Olla verdrietig van, maar gelukkig weet mama haar op te vrolijken.

leuke peuterboeken over olifanten

Hoe komt een olifant aan al die kilo’s grijs (Erik van Os)

Een peuterboek met mooie, grote platen over dieren en een origineel verhaal over “hoe komen de dieren toch aan hun patronen”. Hoe komt een olifant aan al die kilo’s grijs.

leuke peuterboeken over olifanten

Vergeet-me-niet(je) (M. Broad)

‘Vergeet niet bij de kudde te blijven,’ zegt mama. ‘En vergeet nooit hoeveel ik van je houd.’ Het olifantje Olle moet twee dingen onthouden. Maar als hij een helderblauw voorwerp ziet, vergeet hij zijn moeders woorden en gaat op onderzoek uit. Zal hij haar vinden voordat het gaat regenen?

4 leukste peuterboeken

Die olifanten hebben wel originele namen hè, Olle, Olla 😉 Ken jij nog andere leuke peuterboeken over olifanten? Deel je tips in de reacties!
Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.