Mijn dochter is DOL op paarden, speelt regelmatig paardje met vriendinnen en voor kerst kreeg ze een heuse Schleich paardenstal. Het kind kon niet blijer, en mama houdt haar fingers crossed. Geen paardrijles, geen paardrijles…! Wil jij, net zoals ik, ook nog liever die paardrijlessen uitstellen? Tot hopelijk de paardenfase voorbij is? Dan zijn deze leuke paardendingen voor paardenmeisjes een goed alternatief in de tussentijd.

Ook leuk: “Je kind leren over dieren: geef een tijger!”

Waarom mag ze eigenlijk geen paardrijles?

Sowieso vind ik voor een zesjarig kind, school en zwemles voorlopig wel genoeg qua weekactiviteiten. In de vrije tijd daaromheen kan ze bijkomen, met vriendinnetjes spelen, lekker alleen knutselen en natuurlijk tijd doorbrengen met mama (of papa). Of gewoon lekker niksen en vervelen, da’s ook gezond. Dat komt hier namelijk nog maar weinig voor! Maar, als zwemles voorbij is, mag ze van mij wel een nieuwe activiteit kiezen.

En als dat dan paardrijles wordt? Hmm.. zelf heb ik niks met paarden. Als kind kreeg ik ooit een paar lessen. Daar zat ik dan met mijn goede gedrag, bibberend in zo’n koude bak en met een paardrijcap op m’n knar. Het paard schoot achteruit (huh, kan dat?) en mini Lori vloog eraf, hoppa met haar paardrijlaarzen in de lucht. Bam, op de keiharde grond. Maar goed. Mijn herinneren moet ik niet projecteren, i know. Als mijn meisje dan tóch wilt paardrijden .. wie ben ik om nee te zeggen? En al zijn die rondjes in de bak misschien oersaai.. galopperen langs het strand of door de bossen, dat is natuurlijk wél heel erg cool!

Leuke paardendingen voor paardenmeisjes

Anyways, voor nu hebben we genoeg leuke paardendingen voor paardenmeisjes, zonder direct op paardrijles te gaan. Wij doen het met dit.

1. Met paardjes knuffelen in de buurt

Bij een van de kinderboerderijen in de buurt staan altijd wel paarden. En de kinderboerderij is ook leuk voor mijn jongste kiddo. Verder is er vlakbij ons de La Place (A4) in Zoeterwoude, hier kun je pony’s knuffelen en een ritje maken. Je sponsort dan meteen het pony rescue team. Ook vind ik het leuk om een stuk te fietsen langs de weilanden en dan kunnen we naar de paarden kijken. Bij Snowworld hier vlakbij op loopafstand, staan ook vrije paarden.

2. Paarden speelgoed

Dan heb je natuurlijk het paardenspeelgoed. Onze favorieten zijn Schleich paarden en Playmobil paarden. Ik vind zelf de Scheich paardjes het mooist. Ze zijn prachtig gedetailleerd en realistisch. De stallen van Scheich vind ik ook heel mooi, maar het grote voordeel van Playmobiel vind ik de superstevige scharnieren en aansluitstukken. Uiteraard heeft mevrouw ook twee paardenknuffeltjes, een Barbie paard, paardenstrijkkralen en wat al niet meer..

3. Op vakantie naar de paarden

Tijdens onze camperreis stonden we regelmatig bij boeren met paarden. En één van de vetste plekken vond ik de wedstrijdpaardenfarm in Noord Spanje. We hadden echt een vakantie tussen de paarden, midden in de natuur en er was een grote speeltuin. Fantastische leuke paardendingen voor paardenmeisjes! Zo’n boerderij-vakantieplek is voor ons zeker een go!

4. Paarden(dingetjes) knutselen

Verder zijn we ook vaak paardendingen aan het knutselen. Denk aan stoffen jasjes voor de knuffelpaardjes, paardenwinterdekens voor de Schleich paarden en natuurlijk maken we een hele hoop paarden tekeningen. Voor kerst kreeg mijn dochter schmink en nu……… moet ik een paard schminken! Dat wordt oefenen.

5. Paardenboeken

En dan hebben we nog de paardenboeken. Met bijvoorbeeld de populaire paardenseries “Manage Appelbloesem” en “Manage de Zonnehoeve”.

Overal paarden

Kortom, paarden.. paarden.. paarden.. We zullen zien hoe het loopt en of we een paardenmeisje krijgen. Alhoewel.. dat hebben we eigenlijk al 🙂

Heb jij een paardenmeisje (of -jongen)? En welke leuke paardendingen kun jij nog toevoegen aan dit lijstje?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.