Afgelopen jaar heb ik meer gelezen dan ooit tevoren. Dat heeft enerzijds een praktische reden: hellooo E-reader, maar het was anderzijds ook een bewuste keuze. Van lezen laad ik op. Het is de ontspannende me-time, die ik mezelf nu wél gun. Zou je me vragen naar mijn favoriete gezamenlijke bezigheden, dan zou ik kiezen voor lekker samen koken of een keertje uit eten ???? (whoehoee, restaurant cadeaukaart). Als minimalistisch typje ben ik nou eenmaal anti-spullen en pro-ervaringen. Maar om terug te komen op die alleen-tijd, ja, dat is pas een ervaring waar ik van geniet! Tijd voor een hoop leuke nieuwe boeken op mijn wishlist! Misschien zit er ook nog wat leuks voor jou bij. Wist je trouwens dat de oldskool boekenbon ook te besteden is aan e-books? Ideaal in het kader van ontspullen of als cadeautip voor een minimalistisch persoon (haaai).

Ook leuk: “Leuke boekentips voor op vakantie; om te verslinden als een tijger ????

Welke leuke nieuwe boeken staan er dit jaar op mijn wishlist?

Mijn favoriete genres zijn meeslepende, spannende thrillers (maar niet té eng), literaire romans over emoties en struggles (zoals betekenisromans over persoonlijk leven en wereldbeeld) en jep, ook zeker de erotische romans. Hieronder staan mijn favoriete schrijvers in deze categorieën en de leuke nieuwe boeken die ik binnenkort graag wil lezen.

TIP: Ik lees zelf op de “Kobo Aura H2O editie 2” e-reader en verzamel mijn lees-wishlist fervent in mijn Bol.com favorietenlijstjes.

1. Spannende thrillers; leuke schrijvers + boeken op mijn wishlist

Leuke schrijvers in het genre spannende thrillers: Harlan Coben, B.A. Paris, Mo Hayer, Paula Hawkins, Loes den Hollander, Susanne Vermeer, Karin Slaughter en Nicci French.

Mickey Bolitar trilogie; Schuilplaats, Nu of nooit en Gevonden (Harlan Coben)

Momenteel ben ik bezig in het tweede boek van de Mickey Bolitar trilogie. Ik vind Harlan Coben gewoon zo lekker lezen. Het is spannend, maar ook de verhoudingen tussen de personages zijn interessant. Het leest lekker weg, is niet té lang, maar ook niet te simplistisch. Mickey heeft het zwaar op zijn nieuwe high school en zit in een moeilijke familiesituatie. Met zijn vrienden (het sukkelgroepje) gaan ze op zoek naar hun vermiste vriendin en komen terecht in een interessante underground wereld.

leuke nieuwe boeken

2. Literaire romans; favoriete schrijvers + boeken op wishlist

Leuke schrijvers in het genre literaire romans vind ik: Lucinda Riley (van de Zeven Zussen serie), Marion Pauw, Linda van Rijn, Esther Verhoef en Simone van der Vlucht. En de onderstaande boeken staan op mijn wishlist.

Het meisje dat aan de oever verscheen (Auteur: Geert Kimpen)

Dit boek lijkt me zo leuk omdat het gaat over gebroken liefde en daarna je zielsverwant vinden en hoe dat dus verloopt..

Kama’s lot wijkt af van dat van de mensen uit zijn dorp en zijn familie. Het lukt hem niet het leven te leiden dat van hem verwacht wordt. Maar dan ontmoet hij het meisje aan de oever van de rivier. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Welke zin heeft het verder te zoeken naar zijn ware essentie wanneer hij door het meisje volledig omarmd wordt zoals hij is? Moet hij niet eerst de lange eenzame tocht maken op zoek naar zijn ware essentie, zelfs al loopt hij dan de kans om zijn zielverwante voor altijd te verliezen?

Ik 2.0 (door: Koen van der Cruyssen)

Dit boek is een spirituele roman en gaat over een jonge vrouw die het leven om haar heen analyseert en reflecteert, wat haar brengt tot waardevolle inzichten en ontmoetingen. Het gaat over gevoelige thema’s zoals kinderwens, seks, monogamie. En het leven achter een masker.

Volgens de reviews wordt je meegesleept in het verhaal en lees het gemakkelijk. Zelf ben ik vooral benieuwd naar de inhoud omdat ik zelf ook zo lekker (irritant) analytisch kan zijn. Is het een verhaal of zijn het meer losse levenslessen? Ik hoop wel een verhaal.

De vliegeraar (auteur: Khaled Hosseini)

Dit verhaal gaat over de vriendschap die kapot gaat tussen twee Afghaanse jongens, Amir en Hassan. Mijn vader raadde me dit boek al een lange tijd geleden aan. Al is het wel een dikke pil en hou ik normaal gesproken niet zo van oorlog relateerde boeken. Maar deze achtergrond spreekt me wel aan en ik hoor zoveel positiefs over deze schrijver. Of zal ik de film kijken, want die is er inmiddels ook? Hmm…

3. Erotische romans op mijn leeslijst

In deze categorie ben ik erg benieuwd naar de schrijver Penelope Sky. Zij heeft twee erotische series geschreven “Lingerie” en “Knopen” die ik graag wil lezen.

Mindful en mindblowing seks (Auteur: Jessica Graham)

Dit is echt zo’n boek waar ik heel benieuwd naar ben, maar wat ik niet wil kopen omdat ik bang ben dat het tegenvalt. Dat het meer zo’n doorblader ding is, dan een van a-tot-z pageturner. Toch kan ik niet ontkennen dat de titel me erg aanspreekt en ik wel erg nieuwsgierig ben naar de insteek.

leuke nieuwe boeken

4. Andere genres die ik wil lezen

Godinnen in elke vrouw (Auteur: Jean Shinoda Bolen)

Dit boek valt in de categorie populaire psychologie. In elke vrouw zijn volgens de schrijver typerende karaktertrekken aanwezig van een of meer godinnen uit de Griekse mythologie. Deze innerlijke krachten zijn aangeboren, maar komen door cultuur en opvoeding verder tot ontwikkeling. Het is belangrijk dat vrouwen zich bewust worden van de invloed van deze drijvende krachten, om beter in staat te zijn hun leven in eigen hand te nemen.

leuke nieuwe boeken

Oehh, het zijn wel een hoop leuke nieuwe boeken.. Met welke zal ik beginnen? En ken jij nog andere leuke schrijvers in deze genres? Dan hoor ik ze hééél graag van je om het lijstje aan te vullen!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  1. Hoi Lori,
    Harlan Cohen heb ik ook veel boeken van gelezen.
    Zeven zussen vorig jaar allemaal in één ruk gelezen, wacht nu op de nieuwe uitgave. De vliegeraar is ook een heel erg mooi boek. (Lenen?)
    Ik heb ook een paar boek van Kristin Hannah gelezen, aangrijpend en meeslepend kan niet anders zeggen.

    • Hi Brenda, thanks voor het aanbieden, ik heb ‘m net op mijn e-reader staan 😉 En ook bedankt voor je tip, ik heb “aan het einde van de wereld” over dat gezin naar Alaska, op mijn wishlist gezet, lijkt me leuk!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.