Zit jij al met je hoofd in de lente die eind maart start of wil je ook nog éven nagenieten van fijne wintervibes? In dat geval zijn hier een aantal te leuke dingen om te doen in de winter, op de valreep, om het seizoen dankbaar en voldaan af te sluiten.

Ook leuk: “6x Gepureerde wintersoepen (groentebom) om lijf te voeden en geest te verwarmen”

Leuke dingen om te doen in de winter, voor de lente start

Welke van deze 10 leuke dingen om te doen in de winter, passen bij jou?

1. Start de vroege dag met een frisse neus

De nog koude ochtenden zorgen voor mooie natuurtaferelen. Combineer een vroege ochtendwandeling voor een frisse neus, met het genot van het aanzicht van de aarde met een helder laagje ijskristal eroverheen, waar het waterige lentezonnetje overheen twinkelt. Ook leuk om daarvan nog een paar prachtige, laatste winterfoto’s te schieten.

laatste leuke dingen om te doen in de winter
Rara wat zie je hier?

2. Heb je nog geschaatst dit jaar?

Schaatsen is echt zo’n winterding. Maar een flinke dot sneeuw of glibberige ijslaag hebben we dit jaar niet gezien. Wil je toch nog één keertje kunnen schaatsen? De meeste schaatsbanen, zoals De Uithof in Den Haag, sluiten eind maart. Dus je kunt nog gauw even.

3. Voorbereidingen wintersport & vakantievoorpret

Heb je een wintersportvakantie in het vooruitzicht? Dan kun je lekker voorbereiden door te speuren naar snowboardbindingen en mooie (tweedehands) skipakken. Een uitje naar het Zoetermeerse Snowworld voor skiën of snowboarden ter voorbereiding, is ook cool. Letterlijk.

Mooie winter in Noord-Italië

Nu eindelijk die crazy QR-code weg is, ‘kunnen’ we weer. Genieten van stressloze(re) vakantievoorpret. Hoe heerlijk om op je gemakje met een kop kruidige (winter)thee te speuren naar toffe natuurhuisjes of iets leuks voor de zomervakantie.

4. Sauna tijd!

Liever de warmte in? Ook naar de sauna gaan, kan eindelijk weer! Hoe heerlijk om op deze nog winters frisse dagen, maar mét een lonkend lentezonnetje op je bol te vertoeven in een dampend bubbelbad of uit de stomende sauna te stappen. Tip >> saunadeals bij Groupon.

5. Kale bomen bespieden

De knoppen zitten al aan de bomen, maar dit laatste restje winter is ook perfect om nog even te kíjken. Zo zonder groen kun je alle mooie basten van de bomen zien. Of de inmiddels teruggekomen vogels tussen de takken zien zitten. Heel mindful 😊

laatste leuke dingen om te doen in de winter
Een prachtige vliegden hut op de Veluwe

6. Geurkaarsen scoren

Ook leuk: nog even een paar lekkere geurkaarsen in de aanbieding scoren of zelf kaarsen maken, voordat het echt te vroeg licht gaat worden in de avond.

7. Laatste winterse drankjes

Voordat we overgaan naar de smoothies en ijskoffies, wil ik nog héél even genieten van de hot choco of een klein glaasje port. Op die laatste knusse momentjes wanneer ik met mijzelf aan huis gekluisterd zit, voordat de boel weer gaat kriebelen in de lente. Enzo :p

8. Spelletjes avond

Straks gaan de kinderen weer meer naar buiten – hopelijk. Maar die spelletjesavonden waren zo gezellig! Ik plan er snel nog eentje in 😉

Ook leuk: “10x Leuke kinderspellen om samen als gezin te doen (5 en 8 jaar)”

9. Leuke winterstofjes bij de kringloop scoren

Met een beetje geluk heeft onze medemens hun huis voorjaarsklaar gemaakt en ‘oude’ winterse stofjes gedumpt bij de kringloop. En dat is hét moment om een paar toffe lappen stof te scoren om aan het eind van dit jaar, eindelijk de kerstcadeaus in herbruikbaar cadeaupapier te verpakken.

laatste leuke dingen om te doen in de winter
Dennenappels; schatten uit het bos

10. Schatten uit het bos verzamelen

Tot slot kun je met de kids nog de laatste winterse dingen uit het bos verzamelen. Lees: goede reden om even met ze buiten te komen, na al die schermpjestijd (guilty!). Dennenappels zijn ook altijd leuk knutselmateriaal. Zó leuk, die lentekrans van dennenappels:

Diepe ademteug en bedankt winter!

Genoeg leuke dingen om te doen in de winter nog dus 🙂 Nog een diepe, frisse ademteug en dan óp naar nieuwe groei en bloei. Veel liefs!

Welke leuke dingen om te doen in de winter wil jij nog afvinken, voordat je de lente omarmt? Klets gezellig mee in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.