Als (werkende) mommy van jonge kids heb je nogal weinig tijd om boeken te lezen, laat staan om nieuwe toffe boektitels te zoeken. Nu is je aankomende vakantie natuurlijk wél een perfect leesmoment. En doordat ik op mijn lange reis boeken aan het verslinden ben als een tijger, heb ik een paar hele leuke boekentips voor op vakantie voor je!

Wat hebben deze boektitels gemeen? 

Deze boeken zijn allemaal echte pageturners, met een leuk verhaal. Genoeg diepzinnig, maar niet te langdradig of te simpel en kort, haha.  Perfecte boekentips voor op vakantie dus. En zeker als moeder. Want met kids op reis = óók regelmatig je boek wegleggen ????. Kortom, geen zware kost of leerzame toestanden, gewoon ontspannen een lekkere, spannende roman lezen.
Mijn állerleukste favoriete boekentips voor op vakantie? Breng me terug van BA Paris (indrukwekkend plot!), de Sil Maier trilogie (leuke personages en goed uitgewerkt) en Rendez Vous van Esther Verhoef. Allemaal dik verslonden als een tijger dus, haha.
De vakantieboeken koningin is natuurlijk Linda van Rijn, met verhalen óp allerlei vakantiebestemmingen. Die hoort ook in dit rijtje. En op zich heb ik die graag, omdat ze makkelijk weglezen. Maar deze boektitels hieronder hebben net iets meer diepgang, meer spanning en een beter plot :-p

Alles op 1 miniboekje lezen; i love my E-Reader, maar..

Zelf lees ik op een Kobo Aura H20 Editie 2 e-reader. Ik ben er heel tevreden over en heb deze gekozen omdat hij waterproof (vakantieproof, dus) is.

Een sleepcover is dus niet altijd handig..

Maar.. Ik kocht daarnaast zo’n speciale “sleepcover” en toen begonnen de problemen. Mijn e-reader raakte snel leeg en ook het opladen gaf problemen. Hij ging vaak gewoon niet eens aan. En een restart is niet mogelijk. Toen kwam ik erachter, dat het dus de sleepcover is, die problemen geeft! Gek genoeg. Want zonder dit hoesje heb ik geen problemen. Toch maar even melden dat een sleepcover niet altijd besparend is!
kobo h20 editie 2

Lijst > 15 heerlijke boekentips voor op vakantie

In deze lijst vol boekentips voor op vakantie, heb ik meer dan 15 tips voor je. Veel leesplezier 😉

Sil Maier trilogie (escober); geweldige personages

Maier heeft meer bereikt dan de meeste andere mensen; een huis, goede baan, getrouwd. Toch is het niet goed genoeg en hij heeft meer avontuur nodig, waarbij angst en gevaar een rol spelen. Het verhaal is superspannend. Sil gaat achter criminelen aan. Ergens is hij ook een crimineel, maar dan een “goede”. Daarnaast loopt een interessant liefdesverhaal met Susan. Zij is fotograaf en op vakantie wordt ze hopeloos verliefd op een getrouwde man; Sil dus. Het verhaal wordt zo interessant uitgewerkt, dat je blijft lezen. Het plot, superspannend. En je bent blij dat er nog twee boeken volgen 😉

onrust; boekentips voor op vakantie

onrust Escober

onder druk escober

Onder druk Escober

ongenade escober

Ongenade Escober

Spannende trillers van Harlan Coben

Harlan Coben is ook een van mijn favoriete schrijvers, want een boek staat garant voor een goed, spannend verhaal met verrassende plot. De personages goed uitgewerkt. En de verhalen interessant. Ik heb deze boeken gelezen, maar Harlan Coben heeft er héél veel geschreven, gelukkig, haha. Sommige boeken zijn onderdeel van zijn serie “Myron Bolitar”, maar prima los te lezen (want niet alle boeken uit deze lange serie spraken mij aan).

Blijf dichtbij, Harlan Coben

Het boek Blijf Dichtbij gaat over een voormalige paaldanseres, nu toegewijde moeder. Ze kan de gebeurtenissen uit het verleden niet vergeten en gaat terug naar die club. Het verhaal wordt verweven met een getalenteerde fotograaf die aan lager wal is geraakt en een rechercheur die geobsedeerd is door een onopgeloste vermissingszaak.  Myron Bolitar serie)
blijf dichtbij

Eens Beloofd, Harlan Coben

In Eens Beloofd maakt Myron Bolitar een belofte aan een jonge tiener, dat ze hem altijd mag bellen ook al is dit ’s nachts. Dit gebeurt en hij brengt haar naar een plek, waarna ze vermist raakt.
eens beloofd; boekentips voor op vakantie

Ik Mis Je, Harlan Coben

In Ik Mis Je is Kat Mahon (een detective) praktisch getrouwd met haar werk. Ze wil internetdating toch een keer een kans geven. Een stortvloed van emoties die ze jarenlang heeft genegeerd, overspoelt haar als ze op het profiel stuit van haar ex-verloofde Jeff, die haar hart brak en die ze al achttien jaar niet heeft gezien.
ikmisje harlan coben

Niemand Vertellen, Harlan Coben

Het boek Niemand Vertellen gaat over Kinderarts David Beck. Hij heeft het gevoel dat zijn leven totaal is verwoest. Zijn vrouw Elizabeth werd meegesleurd en vermoord, hij kan het niet achter zich laten. En nu verschijnt er een bericht op zijn computerscherm, een zin die alleen hijzelf en zijn overleden vrouw kennen. Plotseling wordt David overmand door een onmogelijke gedacht: dat Elizabeth op de een of andere manier, ergens, toch nog in leven is.
niemand vertellen

Seksueel getinte boekentips voor op vakantie of over erotische onderwerpen

Ja, dat blijven toch mijn favoriete boeken 😉 Deze boekentips voor op vakantie hebben een spannend tintje, maar ook een interessant verhaal. Goed uitgewerkt tot in het plot.

Lotte Hendrickx, Een duistere beslissing

In het boek Een duistere beslissing beleeft Suzanne allerlei vreemde avonturen. Op een zekere nacht kan zij de verleiding niet weerstaan en weet zij de hand te leggen op een groot fortuin, dat door haar baas, noch door zijn klant wordt gemist. Samen met haar vriendin zint ze op een manier om optimaal van het geld te genieten. En dat lukt aardig, totdat er iets gebeurd. Dit verhaal vond ik van al deze boekentips het meest simpel geschreven. Maar het verhaal las wel lekker weg.
duistere beslissing

Rot van Mo Hayer

Sally, de hoofdpersoon in het boek Rot, is in de steek gelaten door haar man en moet het met weinig geld zien te redden met haar tienerdochter Millie. Maar Millie heeft geld geleend van een drugshandelaar. Sally besluit extra te werken om de schuld te betalen, maar als haar werkgever een beruchte pornohandelaar blijkt te zijn, komt zij van de regen in de drup.
rot

Tegengif & Tinseltown van Judith Visser

In Tegengif is Kim bedrogen door haar vriend. Ze wil nooit meer een man, en probeert “tegengif” aan te maken (een soort mannenhaat) door de prostitutie in te gaan. Een interessant uitgewerkt verhaal en plot.
tegengif judith visser
Het boek Tinseltown is het vervolg van Tegengif. Ze heeft het boek Tegengif geschreven over haar prostitutieverhalen en wordt bedreigd. Ze heeft nu lekker ironisch zelf een minnaar die een vriendin heeft. Op reis naar Las Vegas zoekt ze haar vriendin uit de prostitutie die nu spoorloos is.
judith visser tinseltown

Meer van Judith Visser over tienerdingen (pesten en verzeild in hondengevechten)

Na deze boeken is Judith Visser mijn nieuwe verslaving, gelukkig heeft ze meer boeken! Het leest gewoon zo lekker weg en de verhalen zijn interessant.

Stuk, Judith Visser

Het boek Stuk gaat over pesten op de middelbare school. Het gepeste meisje verandert uiteindelijk in een psychopaat en ontvoerd een van de pesters. Heftig om te lezen en interessant psychologisch ook.
Stuk Judith Visser

Trip, Judith Visser

En Trip gaat ook over een tiener. Amber loopt weg en gaat bij haar neef logeren in de zomervakantie. Hij is echter een beetje aan lager wal geraakt. Door een akkefietje met zijn dealer, wordt Amber haar lieve hond afgepakt en waan je je in de wereld van de hondengevechten in Rotterdam.
trip judith visser

Over geliefden, maar niets is wat het lijkt! Interessante verhalen van B.A. Paris

Achter gesloten deuren, B.A. Paris

In Achter gesloten deuren gaat het over een echtpaar Jack en Grace die líjken perfect. Is dit ware liefde? Maar waarom neemt Grace de telefoon niet op? En waarom zitten er tralies voor hun mooie huis..
achter gesloten deuren

Breng me terug, B.A. Paris

Breng me terug gaat over een jong stel dat door Frankrijk rijdt en stopt onderweg bij een benzinestation. Finn stapt uit om te tanken en te betalen, maar wanneer hij terugkomt bij de auto is Layla spoorloos verdwenen. Het was de liefde van zijn leven. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later is Finn verloofd en gelukkig (met haar zus!) – zijn verleden heeft hij achter zich gelaten. Tot hij op een middag thuiskomt van zijn werk en zijn verloofde op de bank ziet zitten. Ze houdt iets in haar handen, houdt het tegen het licht. Een object zonder enige waarde, behalve voor Finn en Layla. Zijn eerste liefde dus, de zus van… Is zijn eerste liefde teruggekeerd? Of speelt iemand een spel met hen?
breng me terug

Het meisje in de trein, Paula hawkins

In Het meisje in de trein neemt Rachel elke ochtend dezelfde trein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen “Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. Moet ze zich ermee bemoeien..?
het meisje in de trein

Heerlijke boekentips voor op vakantie van Loes den Hollander

De schrijfster Loes den Hollander heeft ook een hoop boektoppers! Echte pageturners. Ik heb kort geleden deze gelezen, maar bekijk ook zeker de andere titels van Loes den Hollander.

Duivelspact, Loes den Hollander

In Duivelspact gaat het over wraak, die je je kunt voorstellen. Kort voor hun huwelijksvoltrekking verongelukt Roel, de aanstaande man van Marijn. Enkele jaren later krijgt ze de kans wraak te nemen op de vermoedelijke daders. Dit zijn drie vrienden die inmiddels een eigen leven hebben opgebouwd maar met de nodige schuldgevoelens worstelen. Het verhaal wordt verteld door Marijn, afgewisseld met de gebeurtenissen rond de vriendengroep. Het lijkt heel duidelijk: wraak op de daders. Maar wie is de moordenaar en wie is de dader? .
duivelspact loes den hollander

Glansrol, Loes den Hollander

Het boek Glansrol gaat over leugens en de waarheid. Irma haat leugens en Irma omarmt ze. Ze zoekt waarheid en ze ontloopt waarheid. En iedere keer als ze dreigt te verdwalen in het doolhof van haar eigen gedachten, onderneemt ze acties die ze zorgvuldig verborgen houdt. Irma heeft haar leven onder controle, totdat een stem uit het verleden haar begint lastig te vallen. Ze probeert deze te ontwijken, maar de geschiedenis haalt haar in en toont haar het verschil tussen leugen en waarheid.
glansrol loes

Loslaten (bundel), Loes den Hollander

Niet één boek, maar een bundel korte meeslepende verhalen over Loslaten. Een oude liefde die zich plotseling meldt om afscheid te nemen. Een diep gewortelde frustratie die een uitweg zoekt en daarvoor een onorthodoxe oplossing vindt. De bizarre overgang van liefde naar haat met vérstrekkende gevolgen. Ik vind het knap om in korte verhalen, toch interessante plots te verwerken. En leerzaam als je zelf blogt of schrijft 😉 Je leest het lekker weg, zo op het strand of ’s avonds.
loslaten bundel loes den hollander

Esther Verhoef boekentips voor op vakantie; je blijft lezen!

Tot slot mijn vier favoriete boeken van Esther Verhoef. Ook weer gegarandeerd leesplezier!

Deja Vu, Esther Verhoef

In Deja vu gaat het om Eva. Als de 27-jarige haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan. Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken. In het dorp gebeuren vreemde dingen..
Esther Verhoef deja vu; boekentips voor op vakantie

Alles te verliezen, Esther Verhoef

Het boek Alles te verliezen gaat over Claire. Haar leven is geslaagd, maar niet zo smetteloos als zij doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met een beruchte crimineel. Na tien jaar cel is hij weer op vrije voeten en hij is niet van plan om zijn oude vriendin op te geven. Of heeft hij andere motieven?
Esther Verhoef alles te verliezen

Rendez vous, Esther Verhoef

In Rendez Vous lezen we mee met Eric en Simone, die besluiten hun huis in Nederland te verkopen en helemaal opnieuw te beginnen op een schitterende plaats in Zuid-Frankrijk. Ze kopen een vervallen landhuis en huren een aannemer om het huis op te knappen. Deze aannemer, Peter, heeft een flinke ploeg en alles lijkt voorspoedig te gaan. Terwijl Eric zich vol enthousiasme aan de verbouwing overgeeft, voelt Simone zich verwaarloosd en begint een relatie met de veel jongere bouwvakker Michel.
Esther Verhoef rendez vous; boekentips voor op vakantie

Genoeg boekentips voor op vakantie dus!

Ik hoop dat er wat leuks voor je tussenzit. En ik hoop dat je een heerlijke relaxte vakantie tegemoet gaat. Zelf ga ik binnenkort aan de slag met de 7 zussen van Lucinda Riley. Een grote serie, dus ik hoop dat die bevalt!!

Welke boektitels spreken jou aan van dit lijstje? En heb jij misschien nog leuke boekentips voor mij? Dan heel graag 🙂 Klets gezellig mee over boeken of over je vakantie in de reacties. Waar ga jij naar toe? Ik hoor graag van je 🙂 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.