Tijdens onze lange camperreis zijn we in het Italiaanse Toscane geweest. Wat een mooi binnenland, met met interessante steden! Vandaag tipt onze gastblogger over leuke activiteiten in Toscane zoals prachtige steden en aanbevolen bezienswaardigheden.

Ook lezen: “Van een vrije camperreis terug in de hectische maatschappij.. Hoe ga ik de rust behouden?”

Leuke activiteiten in Toscane

Door gastblogger | Toscane is een van de meest romantische en mooiste gebieden van heel Europa. Door de prachtige, heuvelachtige natuur in het gebied is een vakantie in Toscane echt betoverend. Toscane biedt meerdere (grote) steden met ontzettend veel bezienswaardigheden. De bekendste plaats in Toscane is volgens velen Pisa, waar je de bekende scheve Toren kan bezichtigen. Een camping is echt een ideale uitvalsbasis om al het moois dat Toscane te bieden heeft te bezichtigen. Vanaf jouw camping in Toscane kan je alle bijzondere plekjes tijdens dagtripjes makkelijk bereiken. Hieronder een lijst met de leukste en bijzonderste bezienswaardigheden in Toscane.

Pisa; de bekende scheve toren

Waarschijnlijk doet de plaats Pisa je maar aan één ding denken; de scheve Toren van Pisa. Natuurlijk is dit monument een bezoek waard. Echter heeft Pisa nog veel meer te bieden dan alleen haar toren. Er zijn zeker twintig andere monumentale te bezichtigen zoals paleizen, kerken, pleinen en bruggen te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de middeleeuwse ‘Duomo di Santa Maria Assunta.’ Dit is naast de Toren van Pisa het beroemdste gebouw van Pisa. De architectonische Romaanse bouwstijl is zeer rijkelijk terug te vinden.

Het verhaal Pinokkio; in het park

Wist je dat het bekende verhaal van Pinokkio uit Toscane komt? Er is zowaar een heus park aan hem gewijd, gelegen in Collodi. Het park is geen pretpark zoals Walibi of de Efteling maar eerder een educatief park waar de bezoeker volledig meegenomen wordt in het verhaal van Pinokkio. Door het park loopt een weg waarlangs alle dieren, personages, huisjes en scènes staan opgesteld. Het meest indrukwekkende kunstwerk is ongetwijfeld de walvis die Pinokkio opslokt. Door middel van een trapje kunnen kinderen zelfs tot in de buik van de walvis komen. Zeker de moeite waard om met de kinderen een dag te vertoeven!

TIP: leuk voor kids ter voorbereiding van de reis: Pinokkio film | Pinokkio boeken!

Bijzondere beelden; Giardino dei Tarocchi

Wil je nog meer parken bezoeken in Toscane? Dan raden wij jou aan om naar Giardino dei Tarocchi te gaan. De Giardino dei Tarocchi (letterlijk: Tarot tuin) is een bijzonder park waar je kleurrijke en surrealistische beelden kan bezichtigen. Deze staan opgesteld in een heuvelachtig landschap. De 22 beelden, waarvan sommige wel 20 meter hoog zijn(!), zijn gemaakt van gietbeton en met de hand verstevigd met vlechtijzer van verschillende diktes. De uiterlijke vorm is met spuitbeton aangebracht en door plaatselijke kunstenaars afgewerkt met veelkleurig keramiek, mozaïek en kostbaar glas. Deze attractie is zeker het bezoeken waard.

Stranden in Toscane

Eigenlijk is Toscane in eerste instantie geen bestemming voor het strand. Je gaat erheen voor de eeuwenoude dorpen, cultuursteden, wijngaarden, prachtige landschappen en het heerlijke eten. Maar dat wil niet zeggen dat Toscane helemaal niets te bieden heeft voor strandliefhebbers, want Toscane heeft een kustlijn van ruim 300 kilometer! In het noorden van Toscane vind je de typische ‘lido’-zandstranden die, vaak tegen betaling, te bezoeken zijn. De kust in het zuiden van Toscane is wat ruiger en ongerepter. Genoeg keuze voor als je het zwembad op de camping even voor gezien wilt houden.

Nog meer leuke activiteiten in Toscane; persoonlijke aanraders

Bedankt voor de leuke tips! Omdat we zelf in deze regio geweest zijn, wil ik er nog een paar mooie aan toevoegen.

Het heuvellandschap is namelijk echt prachtig en er zijn verschillende boeren (wij vonden er eentje in Costa Vescovato via de Park4Night app) waar je met de camper kunt verblijven of je kunt er een kamer huren. Of doe een uitstapje naar zo’n plaatselijke boerderij voor een authentieke lunch. Juist die onbekende niet-toeristische plekjes zijn magisch!

In Toscane hebben we na maanden reizen onze familie ontmoet op een mega luxe camping Norcenni Girasole club. Omdat we buiten het seizoen waren (mei) was dit goed betaalbaar. Dus ben je onafhankelijk van kindervakanties? Doe dit, scheelt zoveel centen 🙂 Vanuit deze camping maken we ook een uitstapje naar het oudje stadje San Gimignano. Wat een vibe! Wel druk, maar met leuke winkeltjes, interssante architectuur, musea en kunstgalerieën.

Lees ook “3x Leuk om te doen met je reisfoto’s + stappenplan foto’s organiseren*

Ben jij wel eens in deze Italiaanse regio geweest? Welke activiteiten in Toscane zou je aanraden? Klets gezellig mee in de reacties!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.