Als een lammetje zo blij in de wei, het is lente! Langzaam verhuizen we van binnen naar buiten. Van guur en grauw naar fris en fruitig. Een nieuw seizoen biedt nieuwe speelmogelijkheden. Start het vruchtbaarste seizoen vrolijk, met deze lente knutseltips. Voor op die dagen, dat je stiekem toch nog even liever binnen zit dan buiten 😉

Bekijk hier mijn Pinterestbord met thema lente knutseltips

Kleurrijk losgaan met de leukste, lente knutseltips

Pinterest is onze grootste inspiratiebron, maar soms zijn die prachtige creaties zó tof.. Dat kunnen wij niet evenaren, hoor. Ik zocht daarom vooral naar easy stuff. Kleurrijke lente knutseltips met een groen, duurzaam randje.

Rotzooi-vrij voor de natuur en rotzooi-vrij voor mama. Want je bent vast bekend met de stelling van speelthagoras? De som van 1/4 speeltijd, is gelijk aan de som van mama doet de 3/4 opruimtijd.

Lees ook: “De kleurrijke Grimms regenboog combineren met je andere speelgoed”

Prachtige plaksels in alle kleuren van de regenboog

Die knijper rupsen zijn zo gemaakt en lijken mij erg grappig om mee te spelen. De autobaan van tape is helemaal origineel! Deze baan kun je ook uitgebreid in de tuin of op het balkon maken. Ik zoek alleen nog een duurzaam alternatief hiervoor. Ideeën?

Knutselen met peuter

Bron: Pinterest

Ook leuk: “Basis duurzame kindertraktatie maken & vullen met … (wc rol DIY)

Tips voor het duurzame (plak)randje

Als wij lekker hebben geknutseld, is er vaak veel restpapier over. Zeker als dit in gekleurd papier is, bewaar het! Later maak je er weer mooie plakwerkjes mee. Zoals deze regenboog of appel. Deze knoopjesboom vind ik ook erg leuk. Ik heb een gekke tik om alle reserve knoopjes te bewaren. Ik heb een zak vol, maar heb ze eigenlijk nog nooit gebruikt, haha. Dit bracht me direct op een goed idee 😉

Alle kanten uit verven

Oké, verven levert hier vaak Een Grote rotzooi op. Misschien omdat ik het zelf eigenlijk stiekem wel leuk vind, om peutergirl lekker los te laten gaan. Een verfsessie hier, staat gelijk aan een onherkenbare peuter. Zo een die met haar handjes in de lucht de trap op wordt getild, voor een goeie douchebeurt. Maarr, met een beetje opletten en sturen, houden we de boel in bedwang.

Easy en kleurrijk verven

Rotzooi vrij verven? Dat kan. Heb je een plastic zakje over, die je wilde weggooien? Niet doen! Spuit er kleurrijke dotjes verf in. Knoop of klik het zakje dicht. Geef het aan je kind en kijk wat er gebeurt. Een mooie ontdekkingstocht, die knijp- en mepproof is. Win-win!

Knutselen met peuter

Bron: Pinterest

Verven met een vleugje duurzaamheid

Ligt er toevallig nog een verrotte appel in de fruitschaal? Mooi. Niet weggooien! Dit is een perfecte stempel. Zo maak je ‘m toch nog nuttig. Een leeggelopen ballon of oude afwasborstel? Same story. Leuk als stempel. Kies verder het liefst voor 100% natuurlijke en niet-giftige verf. Die zijn gemakkelijk online te vinden.

Lees ook: “Allround creatieve DIY’s

Liever naar buiten?

Is het TE lekker lente weer? Dan willen jullie vast liever naar buiten. Zin om op ontdekking te gaan in de natuur? Ga speuren in slootjes en geef een natuurlesje waterbeestjes. Of doe een gek. Ga dollen met wormen. Euuwww. Ja. Maar wel lache 😉

Wat knutselen jullie het liefst in de lente? Praat mee in de reacties hieronder!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.