Leuk, zo’n overgang van twee slaapjes naar één.. maar wat een lange, vermoeiende dag wordt het soms dan zeg.. (sorry). Vandaar even een bakseltje geprobeerd om wakker te blijven. En omdat ‘ie zo goed lukte, hierbij het recept voor gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen! No sugarrr, baby 🙂
Tip: laat lekker je boodschappen bezorgen door: Picnic, Plus of Albert Heijn
Inhoud
Gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen
Nodig voor de gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen:
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– 125 melk (bijv. rijstmelk, kokosmelk, amandelmelk, koemelk wat je wilt)
– 140 gram speltmeel (of boekweitmeel, tarwemeel wat je wilt)
– theelepeltje baking powder (of zakje bakpoeder)
– snufje zout
– eigen twist zoals hier: kokosschaafsel, appelschaafsel, rozijnen en kaneel
Zo maak je de gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen
Banaan prakken. Eieren erdoor klutsen. Melk en meel erdoorheen vorken. Bakpoeder en zout erbij. Even glad mixen. Eigen twist erbij twisten (zie rozijnen en appel op de afbeelding). Kokosschaafsel vergat ik weer dus die deed ik er later bij, maar staat niet op de foto. Jaja, bakken op z’n jungles is dit weer. Schep het beslag in de siliconen cakevormpjes (eco of niet – je weet toch). En na een half uurtje in de oven (op 175 graden voorverwarmen, overigens), heeerlijk verantwoord smullen. Ik zeg: jam!
Meer lekkere recepten?
- Spelt eierkoeken maken
- Oma’s Pisang Goreng (gebakken banaan)
- pompoen cakes met pecannoten, appel en rozijnen
Dit recept is ook lekker als vulling voor een vrolijke bentobox voor beginners of als variantie in de gezonde lunch op de basisschool.