Leuk, zo’n overgang van twee slaapjes naar één.. maar wat een lange, vermoeiende dag wordt het soms dan zeg.. (sorry). Vandaar even een bakseltje geprobeerd om wakker te blijven. En omdat ‘ie zo goed lukte, hierbij het recept voor gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen! No sugarrr, baby 🙂

Tip: laat lekker je boodschappen bezorgen door: Picnic, Plus of Albert Heijn

Gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen

cakejes

Nodig voor de gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen:

– 1 rijpe banaan

– 2 eieren

– 125 melk (bijv. rijstmelk, kokosmelk, amandelmelk, koemelk wat je wilt)

– 140 gram speltmeel (of boekweitmeel, tarwemeel wat je wilt)

– theelepeltje baking powder (of zakje bakpoeder)

– snufje zout

– eigen twist zoals hier: kokosschaafsel, appelschaafsel, rozijnen en kaneel

Zo maak je de gezonde cakejes met banaan, appel en rozijnen

Banaan prakken. Eieren erdoor klutsen. Melk en meel erdoorheen vorken. Bakpoeder en zout erbij. Even glad mixen. Eigen twist erbij twisten (zie rozijnen en appel op de afbeelding). Kokosschaafsel vergat ik weer dus die deed ik er later bij, maar staat niet op de foto. Jaja, bakken op z’n jungles is dit weer. Schep het beslag in de siliconen cakevormpjes (eco of niet – je weet toch). En na een half uurtje in de oven (op 175 graden voorverwarmen, overigens), heeerlijk verantwoord smullen. Ik zeg: jam!

Meer lekkere recepten?

Dit recept is ook lekker als vulling voor een vrolijke bentobox voor beginners of als variantie in de gezonde lunch op de basisschool.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.