Je kindje voorlezen is leuk en nuttig. Dat is niets nieuws. Maar hoe vind je de leukste kinderboeken? Zelf heb ik altijd veel aan reviews van anderen. Onze peuter van twee lezen we bijna elke avond voor. De verhaaltjes moeten vooral niet te lang zijn en de plaatjes sprekend. Vandaag deel ik onze favoriete leesboekjes en nog meer leuke peuterboeken die op ons wensenlijstje staan.

Ook lezen: “Leuke peuterboeken over dieren en helden

4x leuke peuterboeken | onze favorieten van nu (2 jaar)

1. Een hoed voor Rosie

Een hoed voor Rosie is groot boek met mooie platen. Rosie krijgt een hoed omdat de zon in haar ogen schijnt. Maar ze vindt hem niet mooi. Wat nu?

2. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Die titel over de kleine mol (Werner Holzwarth & Wolf Erlbruch) spreekt voor zich en het is gewoon een heel grappig en leuk peuterboek. Je leert meteen alle poepgeluiden 😉

3. Jip en Janneke

Een klassieker natuurlijk, Jip en Janneke (Fiep Westendorp). Dit is deel 1, maar we hebben ook de zomer, lente, herfst en winter serie. Eigenlijk zijn deze korte verhaaltjes voor onze peuter nog net te lang omdat er maar een klein plaatje bij staat. Toch pakt ze ‘m elke keer.

4. De aap met de blauwe billen

Dit is echt een van ons lievelingsboek, de aap met de blauwe billen (Nick Schon & Steve Smallman)! Een geweldig bedacht verhaaltje over het ontstaan van de kleuren van de dieren. Mooie platen en hele leuke rijm. Zeker een aanrader!

4x leuke peuterboeken | op de wensenlijst

1. De spin die het te druk had 

Over een spin die het te druk heeft (Eric Carle & Martine Schaap) met het weven van haar web als de dieren van de boerderij haar één voor één komen vragen iets met hen te gaan doen.

2. Welterusten… Kleine Beer 

Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldig komt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee in Weltrusten.. Kleine beer (L.M. Niskos, Martin Waddell & Barbara Firth).

3. Mama kwijt 

Het boek Mama kwijt (Chris Haughton) gaat over een klein uiltje dat uit zijn nest valt in het bos. Hij is zijn mama kwijt en eekhoorn wilt hem helpen zoeken. Ze komen eerst een paar keer terecht bij een verkeerde mama.

4. Papa, pak je de maan voor mij?

Marijke wil graag de maan aanraken. Maar ze kan er niet bij. Dus vraagt ze haar vader: ‘Papa, pak je de maan voor mij?’ (Eric Carle) Een schitterend boek met grote uitklappagina’s.

Ook leuk: “Gênante voorleesmomenten, boek successen en de fails (kinderboeken tag)

Ik vind het heerlijk om voor het slapengaan mijn kids voor te lezen. Vaak worden ze er echt rustig van (en ik ook). Alleen soms is de aandacht van peutergirl wél echt al na twee minuten weg. Dan weet ik al meteen, dit wordt niks, haha! Lezen jullie vaak en wat zijn jullie favorieten boeken van het moment?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.