Het voorjaar staat weer voor de deur. Na een strenge winter en windstoten van bijna orkaankracht hebben onze huizen flink wat moeten doorstaan. Om ervoor te zorgen dat jouw huis de rest van het jaar weer goed beschermd is en staat te schitteren, is het voorjaar perfect om te klussen. (Door gastblogger Sophie van Hal)

Controleer je kozijnen

Wil jij ook zo lang mogelijk blijven genieten van goede houten kozijnen? Geef deze dan om de 5 jaar een nieuw laag verf. Zo blijven de kozijnen beschermt tegen strenge winters en hete zomers. Kozijnen schilderen is een goede taak voor in het voorjaar. In de zomer droogt de verf te snel op door de hoge temperatuur, met een slecht resultaat als gevolg. Ook in hartje winter schilder je liever geen kozijnen. Het regenachtige weer heeft geen positief effect op het geschuurde hout. Wil je minder omkijken naar de kozijnen? Vervang deze dan door goedkope kunststof kozijnen. Deze hebben veel minder onderhoud nodig dan houten kozijnen en zijn in allerlei soorten kleuren verkrijgbaar. Wil je toch de charme van houten kozijnen? Neem dan een kunststof kozijnen met een houten uitstraling.

Ook leuk: “Kunststof kozijnen en onze verbouwings-oops-momentjes*

Extra ruimte is huis

Een kamer extra of meer vierkante meter is natuurlijk altijd fijn. Helemaal als dit mogelijk is zonder te hoeven verhuizen. Heb je al eens gedacht aan een dakkapel? Een dakkapel heeft vele voordelen. Je krijg meer ruimte, meer licht en de woningwaarde gaat omhoog. Met een dakkapel tover je jouw zolder om tot een prachtige ruimte. Creëer een nieuwe master bedroom, hobby kamer of een fijne plek om te werken. Wil je precies weten wat het jou kost? Dat kan heel gemakkelijk door een dakkapel offerte aan te vragen. Voordat je het weet slaap jij in een grote prachtige slaapkamer op zolder.

Ook leuk:

Pak de tuin aan

Geniet jij over een paar maanden in de tuin van het lentezonnetje? Dan is het van belang dat je je tuin goed onder handen neemt na een strenge winter waarin je tuin veel heeft moeten doorstaan. Maak van tevoren een plan met wat je allemaal gaat doen. Begin dan met het grove werk zoals tegels schoonspuiten met een hogedrukspuit, onkruid en mos verwijderen, grasmaaien indien het niet vriest en de borders bemesten. Pas vanaf maart kun je aan de slag met bloemen en planten.

Meer tuin?

Check de kruipruimte

Door de hevige sneeuw en regenval bestaat de kans dat de kelder vochtig wordt. Als er teveel vocht in de kelder blijft staan bestaat de kans dat de constructie beschadigd. Door het vocht vroegtijdig te signaleren is schade te voorkomen. Heeft het vocht toch schade toegebracht aan de constructie? Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Een blik nemen in de kruipruimte is dus niet overbodig.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.