Als jonge ouders ergens trots op zijn, is het wel hun kindje. Hoe leuk is het dan, om een persoonlijk en origineel baby- of kraamcadeau met naam te geven. Bekijk hier 11 originele kraamcadeautje met naam.

Ook leuk: Eco geboorte cadeaus voor baby & mama

Baby- of kraamcadeau met naam

Een baby- of kraamcadeau met naam, is een cadeau waarop de naam van het kindje is geschreven, geborduurd of geprint. Dit maakt het cadeau enorm persoonlijk, en het is iets unieks en origineels om te geven. Er zijn veel kraamcadeaus met naam mogelijk, bekijk hieronder de leukste voorbeelden!

1. Houten babyspeelgoed met naam

Het bekendste kraamcadeau met naam, is natuurlijk de houten trein. Maar wist je dat je allerlei houten speelgoed kunt voorzien van een kraamcadeau met naam. Denk aan een blokkendoos, vormenstoof, autobaan, regenboog en zelfs xylofoon.

2. Herinneringen box

Een mooie koffer, kist of krat kun je voorzien van een geborduurde of beschilderde naam en gebruiken als herinneringen box. Voor ouders is dit leuk om de eerste kleertjes, het zwangerschapsdagboek en andere bijzondere spulletjes in te bewaren.

3. Kinderbestek met naam

Een prachtig baby cadeau met naam om te geven is kinderbestek. Dit heeft iets luxueus, je kunt het lang bewaren en je kindje heeft er later echt iets aan. Tot slot is het ook een mooi bewaaritem voor de persoon zelf, voor later.

4. Nachtlampje met naam

Er bestaan allerlei leuke nachtlampjes met naam. Van hout, of leuke dierfiguren van pvc met naam. Tip: bekijk of het lampje zelf van led is. Dan is het nog duurzaam ook.

5. Rugzak voor een kind met naam

Als je op pad gaat met de kleine uk en spulletjes moet meenemen in de kinderwagen is het wel heel erg leuk om een rugzakje met de naam mee te nemen. Een rugzak voor een kind met naam is ook een leuk cadeau voor iets oudere kindjes die naar de kinderopvang of naar school gaan.

baby- en kraamcadeau met naam

6. Voorleesboeken met naam

Voor baby’s en kleine kinderen zijn voorleesboeken fantastisch. Van de bekende merken kun je dit krijgen van Woezel en Pip, of Dikkie Dik. Maar er zijn heel veel boekjes mogelijk, dus zoek vooral een leuk verhaal uit. Wist je trouwens dat je op sommige sites zoals BubblyDoo zelfs het karakter in het boek kunt aanpassen?

7. Poster met baby naam

Als je iets leuks wilt geven voor het interieur, is een poster een goed idee. Vraag of bekijk de stijl van de babykamer en zoek daar iets moois bij. Een poster met baby naam is leuk in een mix van geboortefeitjes (gewicht, datum etc). Maar je kunt natuurlijk ook een mooie quote uitzoeken of een leuk plaatje.

Je kunt een poster met naam door een kunstenaar laten maken, een plaatje gebruiken, of maak er zelf één op een fotobewerkingswebsite.

8. Spaarpot met naam

Tijdens de kraamtijd krijgen veel ouders vaak veel cadeaus. Wil je graag iets nuttigs geven of voor later, dan is een spaarpot met naam een goed idee.

Maak zelf een leuke ‘jar’ van een glazen pot of scoor een tof kistje bij de kringloop en beschilder de naam erop. Maak een gepersonaliseerde spaarpot bij een fotocadeau website zoals Greetz. Of google gewoon even, want er zijn veel leuke varianten spaarpotten met naam te krijgen, bijvoorbeeld van hout.

baby- en kraamcadeau met naam

9. Knuffel met naam

Een knuffel met naam is ook héél schattig om te geven. Mijn kinderen zijn al wat ouder, maar spelen nog steeds graag met knuffels. Het is een mooi deco item in de kamer of heel knuffelig in het bedje. Wel wordt men tijdens de kraamtijd vaak al overladen met knuffels, dus check dit eventueel van te voren.

10. Handdoek met naam

Een handdoek met naam kun je krijgen bij bijvoorbeeld fotocadeau sites. Maar je kunt zelf ook een mooie handdoek in een bepaalde kleur of van een bepaald materiaal uitzoeken en zelf laten borduren bij een winkeltje in je buurt.

Qua handdoek met naam is het voor baby’s leuk om zo’n handdoek met cape te geven. Maar ook een grotere (strand)handdoek is een erg leuk cadeau. Handig voor vakantie of bij de zwemles later!

11. Drinkfles met naam

Tot slot is een drinkfles een tof baby- of kraamcadeau met naam. Leuk bij een picknick, of handig voor het kinderdagverblijf of op school. Dit kan onder andere bij het bekende merk Mepal. En het is mogelijk bij sommige stijlvolle en duurzame RVS (thermos)flessen.

Ook lezen: De leukste eco lunchboxen en bekers

Welk kraamcadeau met naam spreekt jou het meest aan?

Afbeeldingen: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.