Die broodkorstjeshaat van kinderen begint vaak al vroeg. Ook hier hebben we de korstjesstrijd bij peutergirl meegemaakt. “Eet nou-hou je brood op!” werkt hier in ieder geval nooit. Het maakt de sfeer alleen maar slechter en slechter, en dus wordt je steeds creatiever en creatiever. Na een hele hoop korstjes armer, ben ik inmiddels wel een paar succesvolle technieken rijker. Zo gaan bij ons de korstjes er vaak wél in. Tips bij kleine kids voor korstjes opeten!

Ook leuk: “Ik wil mijn brood wat vaker afwisselen: 5x broodloze lunch recepten

Goede tips voor Korstjes opeten

TIP 1. “..Maar één korstje per stukje!”

Kijk. Je kunt vierkantjes snijden, zodat de binnenste stukjes géén korstjes bevatten. Maar dan loop je wel het risico dat de hele buitenste rand niet wordt opgegeten. Plus, sommige stukjes hebben twéé korstjes! Yuk. Je kunt ook slim in acht stukjes snijden. Dan heeft elk stukje maar één klein korstje. En pas dan ook even tip 2 toe.

korstjes opetenkorstjes opeten

Zo… of zo..

TIP 2. Besmeer gewiekst

Als je de boterham besmeert, stopt dan zeker niet bij de lijnen. Nee, royal tot EN MET de korstjes. Je zou zelfs nog om het hoekje kunnen smeren.

TIP 3. Stukje voor stukje

Snijd de boterham in het gewenste patroon. Vervolgens geef je de boterham pér stukje. Als het stukje op is, dan krijgt je kleine pas het volgende stukje.

Ook leuk: “Mooie eco broodtrommels en waterflessen voor op je werk”

TIP 4. Onderhandel als een pro

Heel pedagogisch is het waarschijnlijk niet, maar effectief is het wel. Als je je korstjes op eet, dan ….. krijg je nog iets lekkers erna, mag je ook een boterham met hagelslag, smeer ik choco-pasta op je vingers. Whatever you like.

Note. De slimme onderhandelaar blijft wel aan de positieve kant van de spiraal. Zodra het “als je je korstjes niet op eet, krijg je straf” wordt, is het einde zoek. Dan wordt eten nooit leuk. Niet voor jou. Niet voor je kiddo.

TIP 5. Make it a game!

Hier zijn twee games populair. “Doopie doopie”. Dan liggende die verdraaide korstjes nog op het bord en is de rest op. Leg wat beleg (gezonde spread of ongezonde hagelslag – keuze is aan jou) los op het bord, smeer eventeel wat extra boter op de korstjes en leg je spel uit. “Ken je doopie doopie? al?” Dan veeg je met de korstjes, hier over heen. En dan eet je ze op!

Of het broodfeest. Dat is ook een leuke. Snijd de boterham in een aantal delen en besmeer of bestooi elk stukje met iets anders. Ook hier pas je weer goed tip 2 toe.

Lees ook: “Bentoboxen voor beginners & herfstige voorbeelden

korstjes opeten

Werkt ook dit niet? Bedenk dan dat…

  • ..Er blijkbaar wel een boterham bíjna op is, als alleen die korstjes zijn overgebleven.
  • ..Er andere gezonde dingen zijn en als die wel worden gegeten, wat boeien die korstjes dan?
  • ..Er een hoop nuttigere dingen bestaan om strijd over te voeren (pick your battle).
  • ..Er heel veel eendjes zijn die je wel blij kunt maken met korstjes.
  • ..Er bij de bakker waarschijnlijk wel het kontje (of kapje) gegeten wordt..! Gekke kinders!

Hoe gaat dat bij jullie met korstjes opeten? Wat is jouw gouden tip? Ik ben heeeel benieuwd. En ben jij ook soms zo aan het crea-bea-en als moeder met allerlei stomme dagelijkse dingetjes, haha?! Laat het me weten in de reactie.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

8 Reacties

  1. Oh wat leuk! Ik heb hier voor volgende week ook een blog over klaarstasn ( wat te doen met restjes) en zal hiernaar linken!

  2. Ik had gisteren een kind dat boos was omdat ik een boterham zónder korstjes mee naar school had gegeven?! (En ik dacht nog wel een goede zet te doen, hij was wat ziek en at niet veel, ik dacht dan hoeft hij gezeur juf niet aan te horen als hij ze niet opeet…)

  3. Zo herkenbaar! Mijn dochter van 8 eet nog steeds geen korstjes. Ik laat het er maar bij en geef haar maar wat extra’s mee in de broodtrommel

    • Tja, als je strijd moet maken om broodkorstjes… ik ken nuttigere dingen om strijd over te voeren, ja toch?

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.