Begin maart kreeg ik een berichtje dat “uw koe wordt bezorgd” en na mijn werkdag belde ik enthousiast aan bij mijn buurvrouw “Ik kom mijn pakketje ophalen”, waarop zij verbaasd vroeg “Heb je nou een koe gekocht?!”. Hihi, daarom vind ik dit soort dingetjes nou zo geweldig leuk! Ik kocht dus 7,5 kilo koeienvlees online. Met mijn jas nog ongeduldig aan legde ik de doos op tafel om de verpakking open te maken… Vleeeeeeeeeees! (Zoals mijn man fanatiek zou roepen). Hoe is mijn ervaring KoopEenKoe?

Mijn ervaring KoopEenKoe

De vorige keer vergeleek ik verschillende online initiatieven om gezond vlees te kopen. Eigenlijk wil ik ze alle drie proberen maar de “Koop een Koe” was qua investering het duurst (€ 99,95) maar qua kiloprijs het voordeligst (€ 13,33 per kilo). Geen officieel biologisch keurmerk maar wel herleidbaar vlees, minimale bewerking, geen preventieve antibiotica en koeien lopen gewoon buiten en eten gewoon gras. Ik ben zo benieuwd wat er nou anders is dan “gewoon” supermarkt vlees.

pakket

De inhoud van het pakket

Je weet van te voren wat je kunt verwachten, denk hierbij aan biefstuk, tartaar, riblappen, stoofvlees, gehakt, hamburgers. Alles netjes verpakt per één of twee stuks. Je krijgt het gekoeld thuis en kunt het kwijt in twee lades van de vriezer. Bij ons eet een dreumes mee, de ene keer wat meer dan de andere keer. Wij geven haar een paar stukjes van ons vlees dus rekenen geen extra persoon voor haar. Met het pakket kun je 28 maaltijden verzorgen. Wij eten niet altijd vlees dus we doen er wel een tijdje mee.

inhoud-koopeenkoe

 

De smaak van het vlees

Opvallend vond ik dat er een briefje bij zat met uitleg van de kleur van het vlees (dat een verkleuring niet erg is, juist berust op het niet gebruiken van e-nummers) en dat het rode vlees een “bite”  heeft en wij eigenlijk weer opnieuw moeten leren kauwen omdat de industrie ons vlees mals maakt door prikken en bewerken. Goh, wist ik niet. Tussen het snijden van dit vlees en het afleveren zit niks geen bewerking. Nou kom maar op met die smaak!

Tip: “Zelf bouillon maken van biologische botten”

We hebben nu een paar verschillende stukken vlees uitgeprobeerd. De runderworsten waren lekker groot en grof met een volle, pure smaak. Echt heel erg lekker bij een stamppot of aardappels. De biefstuk had ik iets te lang gebakken (en er werd nog zo voor gewaarschuwd op het briefje – ik ben gewoon een slechte biefstukbakker omdat ik er normaal niet zo van houd). Afijn, het was dus kauwen geblazen maar zeker smaakvol!  Bij de entrecote kreeg ik een tweede kans en bakte ‘m precies goed, beetje rood enzo daar in het midden. Oh my, wat een goddelijk stuk vlees. Daar kan een degelijk restaurant niet aan tippen.

Gewoon Italiaans genieten van je eten

Jam.. ik geniet hier echt van. De stukken vlees ontdooi ik langzaam in de koelkast en deze zijn verboden om eerst in de magnetron te gaan. De wekelijkse boodschappen zijn een stuk goedkoper omdat ik nu geen vlees hoef te halen. Al heb ik feitelijk natuurlijk dat bedrag al uitgegeven. Ik vind het leuk om recepten te zoeken bij het vlees en geniet van het koken van de maaltijd (maar dat vond ik altijd al leuk hoor, daar niet van).

 

koop-een-koe-vlees

 

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.