Kolven blijft iets aparts. Het is ook eigenlijk een taboedingetje, want je hoort er nooit echt iets over.

Kolven. Al het goeie komt van … Melkuniemama’s

Maar tegenwoordig werken bijna alle mama’s. En er zijn veel borstvoeders, dus wordt er achter de schermen genoeg gepompt, geknepen en gekolfd. Jaja.. al het goeie komt van Melkuniemama’s :-p

Ervaren kolfster.. hmm

Ik mag mijzelf inmiddels wel een ervaren kolfster noemen. Drie verschillende borstkolven en ruim 150 kolfbeurten verder. Op allerlei verschillende plekken door het land, want dat is waar ik werk. Ik probeer er dan ook altijd maar weer wat leuks van te maken.

Lees ook: “4 dagen werken.. pff is het goed of juist teveel?”

Maak het kolven leuk

Een lekker kopje koffie of thee, komkommerreepjes, worteltjes of een lekker koekje erbij. Werklaptop dicht. Blogje of forumpje open. Verwarming aan. Een paar keer diep ademhalen, even een rustmomentje. ‘Visualiseer de melkstroom’ of ‘een filmpje van je drinkende baby’ zijn goud, stress is funest. Tot slot een complimentje voor de fabriek en off we go.

Vind je het lastig te ontspannen op werk? Lees ook: “kolven op het werk: tips voor flinke plonzen in die flesjes!”

 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.