Voor een perfectionista a.k.a. schoonmaakfreak als ik was het wel even afkicken, dat moederen. Want ben ik nou echt de hele tijd aan het opruimen? Yep. En dat doe ik ook wel, een beetje. Maar niet meer volgens mijn vroegere maatstaven. Stap 1 in het schoonmaken leren loslaten is gezet. Leer het perfecte loslaten. Een goede leermeester hoor, zo’n baby.

Als moeder, het schoonmaken leren loslaten

Hier dus geen perfect gedekte tafel met bijpassend servies maar jamvlekken op het tafelkleed en yoghurthandjes op het glas – van gisteren, want ik had vandaag geen zin om schoon te maken. Wel hadden we de grootste lol met yoghurtneuzen nadat we gezellig met zijn drieën hadden gegeten. Mijn kleren blijven ook niet lang schoon, en dat geeft ook niet want het zijn toch merkloze items. Het enige merkje op sommigen is S-Not. Ook hebben wij speciale raambedekking zodat niet iedereen naar binnen kan neuzen, we hebben het gekocht bij het duo Kwijlmond&Natteneuzen.

Ook leuk: “Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden?”

Ondankbaar werk voor mijn huishoudelijke hulp 😉

Er is wel één moment dat alles er perfect uit ziet. Mijn Almachtige huishoudelijke hulp komt namelijk 1x per 2 weken. Die dag wrijf ik welgemoed glunderend in mijn handen, rijd al zingend naar huis om daar mijn Superschone Opgeruimde huisje te betreden. En wat doen we dan………? Juist ja! Gooi de tassen en spullen op de grond, de kleine lekker spelen met de blokken (honderden), stoeien met de hond (rondvliegende haren), gezellig met zijn alle eten (lijkt naderhand meer op een foodfight) en genieten.

Sorry hulp, maar ik ben je wel degelijk ontzettend dankbaar! Vertel eens, ben jij een beetje consequent met het huishouden? Doe jij alles zelf of speel je ook een beetje vals? 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. mamawatdoejenou.nl Reply

    Haha, ik ben totaal geen schoonmaakster maar gelukkig houdt onze kleine boef het nog redelijk netjes en helpt mijn man goed mee. En ja, ik kijk net als jij altijd enorm uit naar de dag dat onze hulp komt. Zo’n blinkende badkamer daar word ik best blij van – vooral als je het zelf niet hoeft te doen 🙂
    …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Mama is een control freakMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.